iPod touch 2019 officieel.

Apple onthult nieuwe iPod touch: dit is er nieuw

Apple heeft een nieuwe iPod touch aangekondigd. De nieuwe iPod touch heeft meer opslag en is een stuk sneller dan de vorige modellen. Dit is er allemaal nieuw!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft een gloednieuwe versie van de iPod touch uitgebracht. De nieuwe iPod touch heeft een aantal flinke innerlijke verbeteringen, terwijl het uiterlijk nagenoeg hetzelfde gebleven is. De iPod touch 7e generatie is vanaf nu al meteen te bestellen in de online Apple Store vanaf €229. Wat is er allemaal nieuw in deze 7e generatie, ook wel de iPod touch 2019 genoemd?

iPod touch 7e generatie aangekondigd

De iPod touch van de 7e generatie is de opvolger van het model uit 2015, waarvan in 2017 enkel een aangepaste versie met meer opslag verscheen. De nieuwe zevende generatie iPod touch is vooral sneller en biedt wederom meer opslag. Er gingen al langere tijd geruchten dat Apple van plan was om een kleine update uit te brengen voor de iPod touch en nu is deze update dus beschikbaar.

iPod touch 2019 officieel.

iPod touch 2019 in het kort

Dit is de nieuwe iPod touch 7e generatie in het kort:

  • Snelle 64-bits A10 Fusion-chip.
  • Verkrijgbaar met 32, 128 en 256GB opslagruimte.
  • Verkrijgbaar in zes kleuren, waaronder een felrode PRODUCT(RED).
  • Compact 4-inch retinascherm met 1136 bij 640 pixels.
  • Dunne en stevige behuizing van aluminium.
  • Twee camera’s van respectievelijk 1,2 en 8 megapixels.
  • Mét koptelefoonaansluiting.

iPod touch 2019 specs

De iPod touch zevende generatie heeft een 64-bits A10 Fusion-chip. Dit is dezelfde chip als in de iPad 2018 en in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Deze snelle chip is geschikt voor de meeste nieuwe toepassingen, zoals ARKit. Het is niet de allernieuwste chip, maar daardoor kan Apple de prijs wel lager houden. Voor gebruikers van een iPod touch is deze A10-chip meer dan genoeg. Daarnaast zit er ook een M10-processor in waarmee alle bewegingen geregistreerd worden. Door de nieuwe chip kun je ook gebruikmaken van FaceTime-groepen.

iPod touch 2019 met camera en FaceTime.

De camera is ongewijzigd gebleven. De buitenste camera heeft nog steeds een 8-megapixel lens met een diafragma van ƒ/2.4. Ook de binnenste camera behoudt dezelfde 1,2-megapixel lens met ƒ/2.2 diafragma. Het nieuwe model heeft daarnaast Bluetooth 4.1, net als het vorige model. De iPod touch werkt uiteraard samen met de AirPods en soortgelijke AirPods-alternatieven. Verder kan je kiezen uit 32GB, 128GB en de nieuwe 256GB opslag voor het gebruik van apps, muziek en meer.

iPod touch 2019 design

Het ontwerp van de iPod touch 7e generatie is ongewijzigd gebleven ten opzichte van het vorige model. Het gaat nog steeds om een dunne en compacte mediaspeler met een 4-inch scherm. Het model heeft ook nog gewoon een thuisknop, zonder Touch ID. De achterkant is gemaakt van aluminium, net als het vorige model. De afwerking is daardoor identiek met het model uit 2015.

iPod touch 2019 kleuren.

Qua kleuren heeft Apple weer van alles uit de kast gehaald. De iPod touch 7e generatie is beschikbaar in spacegrijs, goud, zilver, blauw, roze en rood. Dat zijn dezelfde kleuren als op het vorige model.

iPod touch prijzen
De nieuwe iPod touch is beschikbaar vanaf €229. Dat is dezelfde prijs als het vorige model. Voor €229 krijg je het model met 32GB opslag. Het is daarmee het goedkoopste iOS-apparaat in Apple’s assortiment. Wil je meer opslag, dan betaal je daar €110 extra voor. Daarmee komt het model met 128GB uit op €339. Het model met 256GB kost €449. De nieuwe iPod touch is vanaf vandaag te bestellen via de Apple-website.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 28 mei: Artikel gecorrigeerd met betrekking tot de achterkant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.