Round-up: Dit zijn de belangrijkste CES 2019-aankondigingen voor Apple-gebruikers

Deze week wordt in Las Vegas de jaarlijkste techbeurs CES gehouden. In deze round-up verzamelen we de belangrijkste CES-aankondigingen voor Apple-gebruikers. Welke accessoires en producten zitten er allemaal aan te komen?

De CES geeft elk jaar het startschot voor allerlei nieuwe interessante producten en trends die we in het nieuwe jaar gaan zien. We gaven eerder al een overzicht van trends tijdens de CES voor Apple-gebruikers en in dit artikel zetten we de belangrijkste aankondigingen voor je op een rijtje. Waar kun je dit jaar allemaal naar uitkijken en welke producten zijn er allemaal aangekondigd?

Round-up: CES 2019 aankondigingen voor Apple-gebruikers

In onze verwachtingen met trends gaven we al aan welke type producten je waarschijnlijk veel gaat zien. Zo verwachten we nog veel draadloze opladers voor je iPhone, als alternatief voor de AirPower. Ook van smart home en HomeKit verwachten we veel. Hoewel Apple zelf niet aanwezig is, hebben ze wel laten weten dat televisies AirPlay 2 (en dus ook HomeKit-support) krijgen. Sommige smart-tv’s van Samsung krijgen AirPlay 2, maar kunnen ook iTunes-content afspelen vanuit een nieuwe app. In ons artikel lees je wat de trends voor Apple-gebruikers tijdens de CES zijn.

Bekijk ook

CES 2019 gestart: deze 11 trends verwachten we voor Apple-gebruikers

De CES 2019 staat op het punt om te beginnen en dat betekent dat we de komende dagen extra veel aankondigingen kunnen verwachten. Apple is alleen met een sneaky billboard aanwezig in Las Vegas, maar op de beursvloer zullen we allerlei producten zien

De CES 2019 start op dinsdag 8 en duurt tot en met vrijdag 11 januari. We werken dit artikel de komende week bij met de meest interessante nieuwe aankondigingen.


Alpine iLX-W650 en iLX-F259

Alpine is bekend van de vele CarPlay-radio’s en tijdens de CES hebben ze twee nieuwe versies aangekondigd. De iLX-W650 heeft een 7-inch capacitive touchscreen en is minder diep, zodat je hem ook makkelijker kan inbouwen in auto’s die minder ruimte in het dashboard hebben. De radio heeft ook Bluetooth en werkt met CarPlay, al werkt CarPlay helaas alleen bedraad.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De nieuwe iLX-F259 heeft een veel groter scherm van maar liefst 9-inch. Het is daardoor net alsof je een soort iPad in je auto hebt hangen. In plaats van dat het scherm netjes ingebouwd zit, hangt deze voor je dashboard. Je kan hem daardoor inbouwen in een 1-din-installatie, wat van pas komt bij auto’s met minder plek. Ook deze heeft Bluetooth en CarPlay. CarPlay werkt wederom alleen bedraad.


Pioneer Smart Sync In-Dash autohouder

Pioneer ken je van de autoradio’s, maar ze hebben nu een nieuw model aangekondigd die volop gebruikmaakt van je iPhone. De SPH-10BT is namelijk een 1-din autoradio met houder voor je smartphone. Met de Pioneer Smart Sync-app wordt je toestel namelijk het radioscherm. Je draait je iPhone een kwart slag nadat je hem in de houder gezet hebt en maakt via Bluetooth verbinding met het inbouwsysteem. In Europa is deze autoradio inmiddels al beschikbaar.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


iOttie Auto Sense autohouder

Autohouders zijn er in allerlei soorten en maten, maar deze nieuwe Auto Sense van iOttie maakt het wel heel makkelijk om je iPhone erin te zetten. Er zit namelijk sensor op zodat de armen die je iPhone op zijn plek houden, automatisch uitrekken. Zet dan je iPhone erin en ze worden automatisch weer ingeschoven, zodat je toestel stevig vast zit. Met de knop aan de achterkant strekken de armen zich automatisch weer uit. Daarnaast zit er ook Qi in verwerkt, zodat je je toestel draadloos kan opladen. Deze houder kost ongeveer $55 en moet later dit jaar verschijnen. iOttie komt daarnaast nog met de Easy One Touch Connect, een autohouder met Qi en ingebouwde Alexa-ondersteuning.

iOttie Auto Sense.


Elgato Thunderbolt 3 Pro dock

Nog op zoek naar een alles-in-1-dock voor je Mac? Elgato komt met de nieuwe Thunderbolt 3 Pro dock, een hub met in totaal twaalf aansluitingen. Naast gigabit Ethernet en een koptelefoonaansluiting, zitten er ook twee USB-C 3.1-poorten, twee Thunderbolt 3-aansluitingen en nog twee gewone USB 3.1-ingangen op. Voor SD-kaart is ook plek, zowel voor een gewone SD- als een microSD-kaart. Met één kabel sluit je de dock aan op je Mac, waarna je al je accessoires eenvoudig kan koppelen aan je computer. De dock komt ook goed van pas als je meerdere externe schermen wil aansluiten. Met de speciale app die bij de dock hoort kun je alle aangesloten accessoires in één keer loskoppelen, bijvoorbeeld als je met je MacBook de deur uit moet. De Thunderbolt 3 Pro dock is nu te bestellen voor €349,95.

Elgato Thunderbolt 3 Pro dock.


AMD Radeon 7 grafische kaart voor Macs

AMD, de maker van veel grafische kaarten in de Mac, heeft tijdens de CES de nieuwe Radeon 7 aangekondigd. Het is daarmee de eerste 7-nanometer GPU die geschikt is voor gaming. De grafische kaart heeft een 25% betere performance dan de eerdere Vega-kaarten die we nu in de iMac Pro vinden. Zwaardere games kunnen met deze grafische kaart in de hoogste instellingen draaien met een soepele 60 frames per seconde. De nieuwe grafische kaart moet vanaf februari beschikbaar zijn en de kans is groot dat we deze Radeon 7 vinden in de aankomende update van de iMac Pro en Mac Pro. Van beide modellen wordt dit jaar nog een update verwacht, zoals je al kon lezen in ons overzicht van Apple-producten in 2019.

Bekijk ook

Deze Apple-producten heeft Apple in 2019 uitgebracht

Welke Apple-producten verschenen er in 2019? Het was een enorm druk jaar voor Apple en in dit artikel hebben we alle Apple-producten van het jaar voor je op een rijtje gezet.


Pad & Quill TechFolio Mini en Pro

Pad & Quill ken je misschien wel van de cases en andere accessoires voor je iPhone en iPad. Kenmerkend voor deze accessoires is het gebruik van leer en dat zie je ook terug in de nieuwe TechFolio Mini en Pro. Dit is een soort etuitje voor al je accessoires. Denk aan de oplaadkabel, stekker en Apple Pencil voor je iPad Pro. De Mini heeft plek voor de Pencil, een kabel, een SD-kaart en nog wat losse accessoires. De grotere Pro-versie heeft nog veel mer vakjes, namelijk vijftien in totaal. Je vouwt het in tot een compact tasje, dat je met je mee kan nemen als je je iPad of MacBook met je meedraagt.

De Pro-versie kost nu $120 en de kleinere Mini kost je $50. Bestellen kan via de site van Pad & Quill, maar voor levering naar Nederland betaal je nog wel extra verzendkosten.

Pad & Quill TechFolio Pro.


Bose QuietComfort Road Noise Control

Wil je tijdens het autorijden ongestoord kunnen genieten van je muziek, zonder dat vervelende geluidjes van buitenaf je afleiden? Bose komt met de QuietComfort Road Noise Control, een systeem voor autofabrikanten die ongewenst geluid moet filteren. Bose kennende werkt dit systeem straks ook samen via een app. Het systeem werkt met allerlei sensoren en microfoons en naarmate je het systeem meer gebruikt, worden de vervelendste geluidjes beter gefilterd. Het is te hopen dat het systeem claxongeluiden of sirenes wel door laat, want anders wordt het straks wel heel gevaarlijk op de weg.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Satechi USB-C-lader

Nog meer laders met USB-C: deze nieuwe USB-C PD-laders van Satechi komt in zowel een 30W als een 75W-uitvoering. De lader heeft meerdere poorten, afhankelijk van het model. De zwaardere versie heeft twee USB-A en twee USB-C ingangen, zodat je tot vier apparaten tegelijk kan opladen. Denk aan je MacBook, iPad Pro, iPhone en Apple Watch. De lichtere versie heeft van elke aansluiting één ingang. De lader is beschikbaar voor $30 en $70, maar of er ook een Europese versie komt weten we nog niet.

Satechi USB-C lader voor Apple-producten.


HyperDrive USB-C Hub voor iPad

De iPad Pro is voor het eerst voorzien van USB-C en daarom komt Hyper nu met een nieuwe USB-C hub. In de hub zitten in totaal zes poorten: 4K HDMI, een koptelefoonaansluiting, SD- en microSD-kaartslot, USB-A en een USB-C-ingang met Power Delivery. De Hub werkt ook in combinatie met het Apple Smart Keyboard Folio en is ongeveer net zo dik als de iPad zelf. De hub komt in twee kleuren (spacegrijs en zilver), zodat hij mooi past bij de kleur van de iPad Pro. De HyperDrive is beschikbaar via Kickstarter in de pre-order en kost je nu nog $59. De levering staat nu gepland op later deze maand.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.


Nieuwe CarPlay-units van Sony, JVC en Kenwood

Op de beursvloer is er ook aandacht voor CarPlay. Zowel Sony, JVC en Kenwood komen met nieuwe aftermarket systemen. Sommige modellen ondersteunen zelfs draadloze CarPlay, iets wat we nog niet vaak zien bij dergelijke systemen. De twee nieuwe systemen van JVC komen beschikbaar vanaf $600, terwijl Kenwood met zeven verschillende modellen komt die allemaal draadloze CarPlay ondersteunen. De nieuwe XAV-AX7000 van Sony ondersteunt helaas geen draadloze CarPlay. Dit model heeft een 6,95-inch scherm en een capacitive touchscreen.

Ben je nog op zoek naar een CarPlay-radio? Check dan ons overzicht van CarPlay-radio’s die in Nederland verkrijgbaar zijn.

Bekijk ook

CarPlay inbouwen? Deze CarPlay-systemen zijn aftermarket te koop

Heb je al een auto en wil je graag CarPlay gebruiken? Met deze aftermarket CarPlay-radio's maak je je auto geschikt voor CarPlay, zodat je geschikte iPhone-apps in de auto kan gebruiken.


OtterBox en Corning screenprotector

OtterBox en Popsockets hebben hun samenwerking al aangekondigd voor speciale hoesjes, maar OtterBox laat tijdens de CES weten nóg een samenwerking aan te zijn gegaan. OtterBox komt namelijk met de Amplify screenprotectors, in samenwerking met Corning. Je kent Corning misschien wel van Gorilla Glass, het type glas dat voor smartphoneschermen gebruikt wordt. In een persbericht laat OtterBox de komst van de screenprotectors weten, maar exacte details zijn er nog niet. De screenprotectors komen in ieder geval naar de iPhone en Samsung-toestellen, al wordt ook gesproken over versies voor tablets.


LaMetric Sky

Wij zijn inmiddels een fan van de populaire Nanoleaf-panelen. Het bedrijf LaMetric komt nu ook met haar eigen variant. De lichtgevende driehoeken van LaMetric Sky bestaat uit 32 individuele driehoekjes die in allerlei verschillende kleuren ingesteld kunnen worden. Dit resulteert in een waar kunstwerkje aan je muur, omdat er meer variatie mogelijk is dan bij de grotere Nanoleaf-panelen. De makers halen hun inspiratie uit glas in lood. LaMetric Sky werkt samen met HomeKit, maar ook met Alexa en de Google Assistent. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend, maar in de tweede helft van het jaar moet meer informatie volgen.

LaMetric Sky lichtpanelen.


Sennheiser AMBEO soundbar

In mei ligt de nieuwe Ambeo Soundbar van Sennheiser in de schappen. Deze soundbar is geschikt voor onder je televisie en is dan ook voorzien van een reeks HDMI-aansluitingen. De soundbar heeft ook gewoon Bluetooth, zodat je de muziek kan streamen vanaf je iPhone. AirPlay zit er helaas niet op, maar je kan met de Smart Control-app wel allerlei audio-instellingen van de soundbar aanpassen. Er worden nog wel functies aan de soundbar toegevoegd door middel van software-updates, zo verklapt Sennheiser, maar of hier ook AirPlay bij zit weten we nog niet. Een koopje is deze soundbar niet, want hij kost maar liefst €2.500.

Sennheiser Ambeo Soundbar.


Anker kleine USB-C lader met Power Delivery

Als je op zoek bent naar een oplader voor in het stopcontact, wil je natuurlijk dat deze zo klein mogelijk is. Veel USB-C varianten met Power Delivery, dat nodig is voor snel opladen, zijn relatief groot. Anker heeft nu de nieuwe PowerPort Atom PD 1 aangekondigd, een extra kleine USB-C lader. Het formaat is ongeveer hetzelfde als de normale Amerikaanse 5W-lader die je bij de iPhone krijgt. Hij kan maximaal 30W leveren en is daarom ook geschikt voor de 12-inch MacBook. Daarnaast verschijnen er nog andere versies in dezelfde lijn, met meer vermogen van 60W tot 100W. In Amerika zijn ze vanaf deze maand beschikbaar, maar een Europese release is nog onduidelijk.

Anker USB-C Power Delivery lader.


Honeywell T9 en T10 Pro thermostaat

Honeywell brengt dit jaar de T9 en T10 Pro thermostaten op de markt. Deze thermostaten kunnen de temperatuur per kamer regelen dankzij de extra sensoren. HomeKit ondersteuning is er voorlopig echter nog niet, maar moet rond het einde van het jaar wel beschikbaar zijn. De thermostaat heeft personendetectie en alle andere functies die je ook in de andere Honeywell-thermostaat vindt. De T9 kost ongeveer $200 en wordt geleverd met één sensor. Extra sensoren kosten $80 in een pak van twee stuks. De T10 Pro is alleen geschikt voor professionals en niet zozeer voor thuisgebruik.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Ring Door View Cam

De nieuwe deurbel van Ring werkt ook als er op de deur geklopt wordt. Waarom je aan zou kloppen als er ook een deurbel hangt vragen wij ons af (“ik moest kloppen want de bel doet het niet?”), maar de deurbel pakt het in ieder geval op en speelt een geluid af als er iemand voor je deur staat. Je plaatst de deurbel over kijkgat van je deur, dus je hoeft geen bedrading aan te leggen. Helaas werkt de deurbel niet met HomeKit.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Naast deze nieuwe deurbel komt ht bedrijf ook met verlichting voor buitenshuis en een beveiligingscamera. Ook allerlei sensoren zoals een rookmelder worden aan het assortiment toegevoegd. Geen van alle ondersteunen HomeKit.


Incase ecoNEUE voor MacBook

Incase is een bekende partij als het gaat om hoezen voor de MacBook, waaronder enkele beschermhoezen voor de MacBook Pro. Ze liggen vaak in de Apple Store, dus we verwachten deze nieuwe modellen daar binnenkort ook wel te vinden. De ecoNEUE-lijn is biologisch afbreekbaar dus goed voor het milieu. De Slip Sleeve is beschikbaar in zwart, sahara en steenkleur en is geschikt voor de 12-inch MacBook, maar ook de 13-inch MacBook Air en Pro en de 15-inch MacBook Pro. De hoes gaat ongeveer $70 kosten. De bekende ICON-hoes krijgt extra bescherming en er verschijnen ook nieuwe tasjes voor je accessoires, zoals opladers en adapters. Deze nieuwe accessoires verschijnen in het tweede kwartaal.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Griffin: nieuwe Powerblock draadloze opladers

Griffin, bekende fabrikant van allerlei accessoires, komt met een reeks nieuwe producten voor draadloos opladen. De Pokerblock-Serie bestaat uit een nieuwe draadloze oplaadpad, een dock voor je iPhone en Apple Watch, een powerbank en en een rechtop staande oplaaddock. Alle laders werken met Qi en ondersteunen de snelste vorm van draadloos opladen. De dock voor de Apple Watch heeft een ingebouwde standaard waar je je horloge rechtop tegenaan zet. De powerbank heeft een vermogen van 5.000mAh en de rechtop staande dock kan je ook plat neerleggen. De prijs van deze accessoires ligt tussen de $40 en $80.

Griffin Powerblock voor iPhone en Apple Watch.

Daarnaast verschijnen er nog nieuwe Lightning-naar-USB-C-kabels en opladers met USB-C. De kabels komen in verschillende kleuren.


Kohler: accessoires voor in de badkamer en keuken met HomeKit

Kohler is fabrikant van allerlei systemen voor in de badkamer en in de keuken. Dit jaar kondigen ze tijdens de CES de Sensatie Faucet aan, een kraan met ondersteuning voor Google Assistent, Amazon Alexa en HomeKit. Je kan de kraan aanzetten met je stem, maar je kan bijvoorbeeld ook specifieke hoeveelheden opvragen. Je hoeft dan dus niet meer zelf een maatbeker te gebruiken om 300ml water te krijgen. De prijs van deze kraan ligt tussen de $660 en $830.

Kohler Sensate Faucet kraan.

Daarnaast komt het bedrijf met allerlei andere collecties voor de badkamer. De Veil Lighted Bathroom Collection bestaat uit een serie lampen die geschikt zijn voor de badkamer. Ze werken hiervoor samen met Signify, de makers van Philips Hue. Ook komen ze met het douchesysteem DTV+ Shower System en de PerfectFill-badkuipvuller. Voor comfortabeler toiletteren komen ze nog met de PureWarmth Heated Toilet Seat.


Mophie Juice Pack Access

We zijn nog steeds in afwachting van Apple’s nieuwe Smart Battery Case voor de iPhone XS, maar ondertussen heeft Mophie wel de Juice Pack Access aangekondigd. De batterijcase is geschikt voor de iPhone X, XS, XS Max en iPhone XR en laadt je iPhone draadloos op. Dat betekent dat de Lightning-ingang helemaal vrij blijft om bijvoorbeeld een bedrade koptelefoon aan te sluiten. De case zorgt voor 25 uur aan gesprekstijd op de XS en 31 uur op de XS Max en iPhone XR. De hoes verschijnt in het eerste kwartaal voor ongeveer $120 in totaal zeven verschillende kleuren.

Mophie Juice Pack Access.


Simplehuman spiegel met speaker

Simplehuman kennen de meeste mensen wel als fabrikant van prullenbakken. Ze doen nog nog veel meer. De nieuwe spiegel die ze op CES 2019 hebben aangekondigd is te gebruiken als lamp en als Google Home-speaker. Er zijn twee modellen: de Sensor Mirror Hi-Fi en Sensor Mirror Hi-Fi Assist. Beide streamen muziek van elk aangesloten apparaat via Bluetooth en Wi-Fi. De Assist werkt ook met Google Assistent, zodat je extra spraakcommando’s tot je beschikking hebt. De lamp simuleert natuurlijk zonlicht en er is een nachtstand voor als je ‘s avonds bij prettig licht nog wilt tandenpoetsen.

Simplehuman spiegel

Via de app kun je functies instellen, zoals een timer voor het tandenpoetsen. Je kunt ook geluid, licht en de sensoractiviteit aanpassen. Simplehuman maakte in 2016 al eerder slimme spiegels, maar die werkten alleen met Alexa. Dit voorjaar verkrijgbaar voor $350 en $400.


Belkin Boost-kabels, opladers, powerbank en Lightning-oordopjes

Tijdens de CES heeft Belkin een hele reeks aan nieuwe accessoires aangekondigd. In de Boost-lijn komen ze met nieuwe stevige Lightning-kabels (in drie lengtes, van 1 tot 3 meter). Er komt zowel een USB-A-naar-Lightning als een USB-C-naar-Lightning variant. Daarnaast komt er nog een derde kabel van USB-A-naar-USB-C. Vanaf de lente van 2019 zijn deze verkrijgbaar in ieder geval Amerika, voor een prijs van $25 tot $35.

Belkin Boost Lightning-kabels.

De twee USB-C-opladers van Belkin zijn geschikt voor in de auto of voor thuis. De USB-C Car Charger en USB-C Home Charger zijn geschikt voor QuickCharge 4+ en Power Delivery voor extra snel opladen. Ze ondersteunen maximaal 27W en zijn daarom geschikt voor iPhone, iPad en Mac. Bij de laders zit ook een passen de USB-C-kabel. Deze laders komen beschikbaar vanaf $40.

Belkin Boost auto- en thuis-lader.

De powerbank in de Boost Up-serie heeft ook USB-C en heeft een capaciteit van 20.000mAh. Met de meegeleverde USB-C-kabel kan je de nieuwste iPads snel opladen. Daarnaast zit er ook nog een 12W USB-A ingang op. De powerbank is geschikt voor de MacBook, maar ook andere USB-C producten zoals de Nintendo Switch. De lader verschijnt in de lente voor ongeveer $130.

Tot slot komt Belkin nog met nieuwe Lightning-oordopjes. Deze Rockstar Lightning-oordopjes hebben siliconen oordopjes en zijn water- en zweetbestendig. Deze Lightning-versie komt in de zomer, later gevolgd door een USB-C-versie.

Belkin Rockstar Lightning oordopjes.


Belkin Wemo lichtschakelaar met HomeKit

Naast handige accessoires voor opladen, komt Belkin ook nog met een nieuw product in haar aparte Wemo-serie. De Wemo lichtshakelaar werkt met HomeKit, zodat je lampen en andere producten die op een muurschakeling aangesloten zijn kan bedienen met Siri of de Woning-app. Deze schakelaar heeft ingebouwde ondersteuning voor HomeKit, dus je hebt niet de eerder uitgebrachte Wemo Bridge nodig. Het is nog niet bekend of deze lichtschakelaar ook naar Europa komt, maar in Amerika verschijnt hij in ieder geval tegen de zomer voor tussen de $40 en $50.

Belkin Wemo lichtschakelaar.


Linksys mesh Wi-Fi router

De vernieuwde MAX-Stream AC2200 is een Wi-Fi router van Linksys. Het gaat om een mesh router. Mesh routers bestaan veelal uit losse ontvangers. Deze nieuwe router van Linksys heeft vier flinke antennes en ziet er meer uit als een traditionele router. De antennes zorgen voor een flink bereik, maar je kan hem ook koppelen aan de Velop-routers van Linksys. Deze router ondersteunt Tri-Band Wi-fi en MU-MIMO technologie met een maximale snelheid tot 2,2Gbps.

Linksys Wi-Fi Mesh router.


Case-E van Speck: iPad-hoes voor kinderen

Als je je kinderen jouw iPad geeft om YouTube-filmpjes te kijken of om een spelletje te spelen, wil je natuurlijk wel dat ze er netjes mee om gaan. Een stevige case houdt de iPad netjes en de Case-E van Speck is een nieuwe versie. De Case-E is gemaakt van zacht materiaal dat de iPad goed beschermt. De hoes komt in verschillende kleuren en heeft flexibele armen voor extra houvast. Met de armen kun je de hoes ook vastmaken aan een hoofdsteun voor in de auto. De hoes werkt met de 9,7-inch iPad en kost ongeveer $40.

Speck Case-E voor iPad.


U by Moen: HomeKit-support in het eerste kwartaal

De U by Moen werd vorig jaar tijdens de CES gepresenteerd en is een slimme douche die werkt met allerlei assistenten. Alexa wordt inmiddels ondersteund, maar dit kwartaal komt daar support voor HomeKit bij. Het wordt daarmee de eerste douche die ondersteuning krijgt voor HomeKit. Google Assistent-ondersteuning komt er ook nog aan, in het tweede kwartaal van 2019. Binnenkort kun je dus aan Siri vragen om de douche aan te zetten, al weten we nog niet of dit ooit in Nederland beschikbaar komt.

U van Moen douche.


Sphero Specdrums

Je kent Sphero waarschijnlijk wel van de ronde robots. Onlangs kwam dit bedrijf nog in het nieuws, omdat Sphero stopt met Star Wars- en Disney-robots. Om het gat op te vangen komen ze met de Specdrums, oorspronkelijk gemaakt door een bedrijfje dat Sphero in juni overnam. De Specdrums bestaat uit een ring die kleuren kan herkennen. Door met de ring op een kleur te tikken, bijvoorbeeld van een tafel, muur, bank of stoel, klinkt er geluid uit de bijbehorende app. Je kan op deze manier dus zelf muziek maken op basis van kleur. Heb je geen kleurrijke voorwerpen in de buurt, dan kan je ook de Play Pad gebruiken. De Play Pad is een uitvergroot gekleurd toetsenbord waar je met de ringen op kunt tikken. De spectrums verschijnen later deze week in Amerika voor $64,99.

Sphero Specdrums.


NuraLoop: oordopjes passen zich aan aan jouw oren

Onlangs kon je op iCulture al de review van de Nuraphone lezen. Deze koptelefoon past het geluid aan aan jouw gehoor, maar het bedrijf komt nu ook met een draadloze oordopjes-variant. De NuraLoop past ook het geluid aan, maar heeft ook allerlei andere functies van de Nuraphone. Denk aan de noice-cancellation, maar ook de Social Mode, zodat je de buitenwereld nog wél gewoon hoort. De NuraLoop zijn waterbestendig en de batterij moet een hele dag mee gaan. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend, maar als je graag een oordopjes-versie van de Nuraphone wil, moet je de NuraLoop zeker in de gaten houden.

NuraLoop.

Bekijk ook

Review: Nuraphone

Nuraphone is een koptelefoon als geen ander. Met de speciale Nura app stemt de koptelefoon muziek af op je oren en door aanraakgevoelige zijkanten regel je je muziek en volume zonder je telefoon. Maar hoe zit het met de geluidskwaliteit en is het de prijs waard? Dat en meer lees je in deze Nuraphone review.


Nuheara IQbuds Max

Liever helemaal geen kabels? De Nuheara IQbuds Max passen het geluid ook aan aan jouw gehoor, maar zijn net als de AirPods volledig draadloos. De oordopjes hebben actieve noise-cancellation. Je kan ze uiteraard gebruiken om naar muziek te luisteren, maar functioneren ook als een soort gehoorapparaat. Voor het luisteren naar muziek geldt een batterijduur van zo’n 5 uur, terwijl ze als gehoorapparaat 8 uur mee gaan. Ze zijn dus niet bedoeld als permanente gehoorapparaten, maar vooral als een soort hulpmiddel als je last begint te krijgen van je gehoor. In de tweede helft van 2019 liggen ze in de winkels. De prijs is nog niet bekendgemaakt, maar ze kosten in ieder geval meer dan $500.

Nuheara IQbuds.


Andere CES 2019 aankondigingen
Dit is er de afgelopen dagen nog meer aangekondigd tijdens de CES 2019:

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.