IKEA Qi laders

Deze draadloze opladers voor de iPhone zijn nu al in Nederland verkrijgbaar

Draadloze opladers voor de nieuwste iPhones zijn ook al gewoon in Nederland verkrijgbaar. iCulture selecteerde de beste draadloze opladers die nu al in de winkel liggen voor de iPhone 8.

Welke draadloze opladers voor de iPhone 8 en iPhone X zijn nu al in Nederland verkrijgbaar? Wij hebben ze in dit overzicht voor je op een rijtje gezet.

IKEA Qi laders

Draadloze opladers voor de iPhone

Met de introductie van de iPhone 8 en de iPhone X wordt draadloos opladen voor het eerst mogelijk. De nieuwe iPhones maken daarbij gebruik van de zogeheten Qi-standaard. Apple’s draadloze oplader AirPower is nog niet verkrijgbaar, maar gelukkig zijn ook andere draadloze opladers geschikt. Er zijn inmiddels genoeg accessoirefabrikanten die al zo’n lader op de markt hebben gebracht.

Hou er rekening mee dat Apple draadloos opladen tot maximaal 7,5 Watt ondersteunt. Je kunt wel een zwaardere 10W- of 15W-lader gebruiken, maar daardoor gaat het opladen niet sneller. De iPhone is beschermd tegen te veel stroomtoevoer, dus een zwaardere oplader zal je toestel niet beschadigen.

Hieronder vind je de draadloze opladers die al in Nederland verkrijgbaar zijn.

Belkin Boost Up voor iPhone

De Belkin Boost Up (review) is een witte, ronde plaat met aan de zijkant een LED-lampje dat aangeeft of je iPhone daadwerkelijk wordt opgeladen. Hij werkt door hoesjes van maximaal 3mm heen en levert een vermogen van maximaal 7,5W. Ter vergelijking: de USB-lader die standaard bij je iPhone zit biedt 5W. Je iPhone laadt dus sneller op als je hem op de Boost Up legt. Belkin heeft allerlei voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat je iPhone beschadigt door het gebruik van de draadloze oplader. Belkin biedt een gratis verzekering tot 2500 euro tegen schade die ontstaat aan apparaten door de oplader. Daarnaast biedt Belkin drie jaar garantie voor de oplader zelf.

+ Laadt je iPhone sneller op dan de meegeleverde USB-lader
+ LED-indicator die laat zien of je iPhone oplaadt
+ Werkt met iPhone-hoesjes tot 3mm dikte
+ Verzekering dat je apparaten niet beschadigen door het gebruik
+ Drie jaar garantie
– Relatief groot
– Prijzig

Bekijk de Belkin Boost Up: €64,95

Belkin Boost Up

Belkin Qi draadloze oplader

De Belkin Qi draadloze oplader is niet speciaal gemaakt voor de iPhone, maar werkt wel prima samen met de iPhone 8 en iPhone X. Hij wordt geleverd met een adapter en een USB-kabel en is ook nog eens heel betaalbaar. Sterker nog: de prijs is bijna de helft van de de Boost Up van Belkin. Hij heeft echter wel één groot nadeel: de maximale output is 5W, waardoor je iPhone niet sneller oplaadt dan met de meegeleverde USB-lader van Apple.

+ Goedkoop
+ Compact
+ Afwerking voorkomt dat je iPhone beschadigt
– Laadt net zo snel op als normale USB-lader

Bekijk de Belkin Qi draadloze oplader: €34,99

Belkin Qi draadloze oplader

Mophie Wireless Charging Base

Met de Mophie Wireless Charging Base (review) laadt je je iPhone sneller op dan met de meegeleverde USB-adapter van Apple. Hij levert namelijk een vermogen van maximaal 7,5W, net als de Belkin Boost Up. Een statuslampje is ook aanwezig en de Wireless Charge Base is bovendien lekker compact. De afwerking van de oplader is van rubber, dat er voor zorgt dat je iPhone stevig blijft liggen en tegelijkertijd krassen op de achterkant van je iPhone voorkomt. Ook heeft hij ingebouwde beveiliging die oververhitting voorkomt en er voor zorgt dat er geen elektriciteit wordt ‘verstuurd’ naar metalen objecten die je er per ongeluk oplegt.

+ Compact
+ LED-indicator die laat zien of je iPhone oplaadt
+ Laadt je iPhone sneller op dan de meegeleverde USB-lader
+ Werkt met iPhone-hoesjes tot 3mm dikte
+ Afwerking die voorkomt dat je iPhone beschadigt
– Prijzig

Bekijk de Mophie Wireless Charging Base: €64,95

Mophie Wireless Charging Base

Samsung Fast Charging Wireless Stand

Voor sommige iPhone-liefhebbers is het vloeken in de kerk, maar Samsung heeft een prima draadloze oplader gemaakt die werkt met de iPhone 8 en iPhone X: de Samsung Fast Charging Wireless Stand. Een groot verschil met veel andere draadloze laders, is dat dit een dock is. Je kunt je iPhone dus rechtop zetten terwijl hij oplaadt en ondertussen bijvoorbeeld een video bekijken. Er zit een LED-indicator in die laat zie of je iPhone daadwerkelijk oplaadt en een kleine ventilator voorkomt dat de Fast Charging Wireless Stand heel warm wordt. Goed om te weten: de lader ondersteunt snelladen, maar dit werkt niet met de iPhone. Hij is verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder een zwarte en een goudkleurige variant.

+ Dock waardoor je iPhone rechtop staat
+ LED-indicator die laat zien of je iPhone oplaadt
+ Ingebouwde ventilator voorkomt hitte
– Geen aansluitkabel en adapter meegeleverd
– Snelladen werkt niet met de iPhone

Bekijk de Samsung Fast Charging Wireless Stand: €41,-

Samsung Fast Charging Wireless Stand

Xtorm Wireless Fast Charging Pad

Xtorm heeft deze kleine en compacte draadloze oplader in het assortiment. De Xtorm Wireless Fast Charging Pad (review) is klein, rond en alleen in een zwarte uitvoering beschikbaar. Hij wordt standaard geleverd met een micro-USB-kabel, dus je moet zelf nog zorgen voor de bijbehorende stekker voor het stopcontact. Dit heeft wel als voordeel dat je niet aan een speciale adapter vastzit, zoals bij de Mophie en Belkin. De bovenkant is voorzien van een rubberen ring, zodat je iPhone er niet snel vanaf glijdt. De lader ondersteunt snelladen tot 10W, maar toch bleek in onze review dat dit niet de snelste is.

+ Klein en compact
+ Rubberen rand zodat je toestel er niet vanaf glijdt
– Geen stekker meegeleverd
– Blauwe licht bij opladen kan storend zijn

Bekijk de Xtorm Wireless Fast Charging Pad Freedom: €42,99

Xtorm Fast Charging Freedom.

Xtorm Vigor Power Hub

De Xtorm Vigor Power Hub met typenummer XPD16 wordt op de markt gebracht door een Nederlands bedrijf en combineert verschillende laadopties. Aan de zijkant vind je poorten voor normaal opladen via USB-C en USB-A, tot wel zeven apparaten tegelijk. Er zit ook een USB-poort met snelladen op (Quick Charge 3.0) waarmee je tot 60% sneller je toestel kun topladen. De overige vier USB-poorten hebben een stroomsterkte van 2,4 Ampere.

Xtorm Vigor Power Hub

Maar het opladen werkt ook draadloos. Voor draadloos opladen leg je het toestel er gewoon bovenop. Een chip in de Power Hub kiest automatisch de juiste laadsnelheid en de energie wordt op de meest efficiënte manier verdeeld over de aangesloten apparaten. Het vermogen voor draadloos opladen is 5W en dat is minder dan bij andere laders.

+ Geschikt voor meerdere apparaten
+ Beschermd tegen overbelasting
+ Efficiënte verdeling van de energie over de apparaten
– Vrij groot apparaat van 330 gram, niet makkelijk mee te nemen
– Laadt relatief traag op 5W, terwijl andere laders 7,5W of meer aankunnen

Bekijk de Xtorm Vigor Power Hub: (€69,99)

Ikea NORDMÄRKE

Ikea verkoopt al een tijdje draadloze opladers en doordat deze volgens de Qi-standaard werken, kun je ze ook gebruiken om je iPhone 8 of iPhone X op te laden. De Ikea NORDMÄRKE is er in een prachtig houten design en een witte variant van kunststof. De maximale output is 5W, zoals bij veel draadloze opladers. Daardoor laadt je iPhone net zo snel op als wanneer je hem aan de meegeleverde adapter van Apple zou hangen. Wil je meer apparaten draadloze opladen? Dan is er ook een Ikea NORDMÄRKE met maar liefst drie oplaadplekken. Deze heeft ook nog een USB-poort zodat je tegelijk de aloude USB-kabel kunt aansluiten.

Wil je zelf iets inbouwen, dan heeft IKEA ook nog de Morik en Jyssen, van respectievelijk €25 en €30.

+ Goedkoop
+ Mooi design
– Relatief groot
– Laadt net zo snel op als normale USB-lader

Bekijk de Ikea NORDMÄRKE: €34,95
Bekijk de Ikea NORDMÄRKE voor drie apparaten: €64,95

Ikea NORDMÄRKE

Ikea RIGGAD en Ikea HEKTAR

Ikea maakt naast losse draadloze opladers ook meubels met een ingebouwde oplader. Wat dacht je van een bureaulampje waarbij je je iPhone op de voet legt en hij vervolgens wordt opgeladen? Ook hierbij is de maximale output 5W, gelijk aan de normale iPhone-lader. Er zijn verschillende ontwerpen, afhankelijk van je smaak.

+ Ingebouwd in een bureaulamp
+ Mooi design
– Niet mee te nemen
– Laadt net zo snel op als normale USB-lader

Bekijk de Ikea RIGGAD: €59,95
Bekijk de Ikea HEKTAR: €59,95

Ikea HEKTAR

Ikea RÄLLEN

IKEA verkoopt ook kleinere draadloze opladers. De RÄLLEN is bedoeld om in te bouwen in een nachtkastje of ander tafeltje, zodat je geen apart accessoire op tafel hebt liggen. De RÄLLEN is verkrijgbaar in wit en zwart en is de goedkoopste oplossing. Wel moet je dus nog zelf een gat zagen in je eigen meubel, mocht je hem erin willen bouwen.

+ Ingebouwd in nachtkastje of tafel
+ Klein en compact
– Niet mee te nemen
– Laadt net zo snel op als normale USB-lader

Bekijk de IKEA RÄLLEN: €14,95

Draadloze IKEA RÄLLEN-lader.

Apple AirPower en andere opties

Volgend jaar brengt Apple zijn eigen draadloze oplaadsysteem uit onder de noemer AirPower. Een groot voordeel is dat dit één draadloze oplader is waarop je tot drie apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Je kunt onder meer je iPhone, Apple Watch Series 3 en AirPods (met een speciale case) gelijktijdig opladen. Op deze pagina lees je meer informatie over AirPower.

Heb je geen moeite met bestellen bij Amazon Duitsland, dan kun je ook eens naar deze modellen kijken:

  • Amazon PowerPort Qi (5W, €12)
  • Anker Fast Wireless Charger (10W, €17)
  • Anker PowerTouch 10 Wireless Charger (10W, €20)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Accessoires
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8, iPhone X, opladen
Devices AirPower, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X
Software iOS