Withings Move en BPM Core

Withings laat iPhone-gebruikers ECG meten via bloeddrukmeter en horloge

BPM Core en Move

iPhone-gebruikers kunnen voortaan een ECG laten maken via de Withings BPM Core bloeddrukmeter en de Move fitnesstracker. Je hebt dan geen Apple Watch meer nodig.

Withings Move met ECG-functie

Withings breidt het aanbod van gezondheidsaccessoires uit met de nieuwe BPM Core bloeddrukmeter en een draagbare fitnesstracker die eruit ziet als een horloge. De Withings Move is het eerste analoge horloge dat hartfilmpjes kan maken. Withings maakt fitnesstrackers die er altijd al uitzagen als een gewoon horloge, ook al zit er slimme technologie in. De Withings Activite kennen de meeste mensen wel. Met de nieuwe Withings Move gaan ze een stap verder. Je kunt er stappen, slaap en activiteiten mee bijhouden. Op de wijzerplaat is een metertje te zien die van 0 naar 100 gaat naarmate je je fitnessdoelen bereikt. De Withings Move is in meer kleuren verkrijgbaar en heeft een iets nieuwer design gekregen ten opzichte van de Activite.


Als de Withings Move volgende maand in de verkoop gaat kun je aanvankelijk kiezen uit vijf kleuren. Daarnaast komen er elke maand nieuwe kleuren en uitvoeringen bij, met bijvoorbeeld een ander type glas, horlogebandje of materiaal. Op termijn wordt het in de loop van 2019 zelfs mogelijk om je eigen aangepaste versie via de Withings-website samen te stellen. De Withings Move kan dagelijkse activiteiten zoals hardlopen, wandelen, zwemmen en fietsen herkennen. Dat laatste is nieuw. Alle activiteiten en metingen zijn terug te vinden in de Health Mate-app. Zo kun je je slaappatroon analyseren door te kijken naar lengte, diepte en kwaliteit van je slaap. Een slimme wekfunctie houdt rekening met de meest optimale tijd in je slaapcyclus. Ook toont Withings je extra gegevens over hoe regelmatig je slaap en hoe vaak je ‘s nachts wakker wordt.

Withings Move kleuren

De ECG-functie in de Withings Move kan ook onregelmatig hartslag en boezemfibrilleren (AFib) herkennen. De meting werkt als volgt: je houdt beide kanten van de roestvrij stalen rand vast. Na nog geen 30 seconden trilt het horloge om aan te geven dat de meting klaar is. Daarna verschijnen de data in de Health Mate-app op je iPhone. Je krijgt inzicht of je hart volgens een normaal patroon klopt, of dat er reden is om een arts te bezoeken. Ook zie je trends op langere termijn, zowel wat ECG betreft als qua andere metingen. Je kunt alle info delen met je arts of een zorgverlener, zodat deze advies kan geven wat te doen.

Withings Move ECG

Batterijduur van 12 maanden
De Withings Move met ECG gaat $120 kosten en ligt vanaf 5 februari in de winkel in de Verenigde Staten. Omdat de aankondiging op CES 2019 is gedaan, lag de nadruk op Amerikaanse prijzen en beschikbaarheid. Om in Europa te worden verkocht zal het (van oorsprong Franse bedrijf) Withings eerst goedkeuring moeten hebben. De Move is tot 50 meter waterbestendig en heeft een batterijduur van 12 maanden.

Withings BPM Core bloeddrukmeter

Withings BPM Core bloeddrukmeter met ECG

Ook de Withings BPM Core kan ECG’s maken. Deze vernieuwde versie van de bloeddrukmeter kan drie dingen doen: bloeddruk meten, een ECG-meting doen en luisteren naar het hart via een digitale stethoscoop. Je wikkelt de manchet op de gebruikelijke wijze rondom je bovenarm, zoals een standaard bloeddrukmeter. Daarna voert de BPM Core binnen 90 seconden alledrie metingen uit. De resultaten zijn meteen te zien op het LED-schermpje. Met vearkeerslichtkleuren krijg je te zien of je bloeddruk normaal, verhoogd of veel te hoog is.

Voor het uitvoeren van een ECG-meting en het detecteren van AFib leg je je vrije hand op de roestvrijstalen sensor. Na 20 seconden is de meting klaar. Vervolgens vind je de resultaten terug in de Health Mate-app. De BPM Core komt in het tweede kwartaal van 2019 op de markt voor rond de 250 dollar. Het moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en de Europese CE om als medisch apparaat verkocht te mogen worden.

Deze twee accessoires zorgen ervoor dat je als iPhone-gebruiker meer opties hebt en niet op een Apple Watch met ECG-functie bent aangewezen als je je hartconditie in de gaten wilt houden. Bovendien werkt die ECG-functie officieel nog niet in Nederland en België omdat je er een Amerikaanse Apple Watch Serie 4 voor nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2019, 8:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen bloed, gezondheid, medisch, withings
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.