Apple Music Wrapped Shortcut.

Luister je via Apple Music? Zo krijg je jouw persoonlijke Apple Music jaaroverzicht

Nu ook met handige Siri Shortcut

Jaloers op je Spotify-vrienden? Met deze Siri Shortcut of externe tool maak je je eigen Apple Music Wrapped 2018 jaaroverzicht. Zo zie je naar welke muziek jij het meest geluisterd hebt met dit Apple Music-jaaroverzicht.

Apple Music Wrapped 2018: jouw jaaroverzicht

In december bracht Spotify het Spotify Wrapped 2018 uit, je persoonlijke jaaroverzicht op basis van de muziek waar je in het afgelopen jaar naar geluisterd hebt. Spotify geeft allerlei statistieken van het afgelopen jaar, maar Apple Music heeft helaas niet zo’n leuke functie. Gelukkig zijn er allerlei alternatieve manieren om een dergelijke jaarlijst op te halen. We bespreken hier twee opties: via een Siri Shortcut en met een tool van een enthousiaste ontwikkelaar. Zo krijg je als het ware je eigen Apple Music Wrapped 2018 jaaroverzicht.

Apple Music Wrapped Shortcut met jaaroverzicht

Deze Shortcut is gemaakt door onder andere Federico Viticci van MacStories. Hij heeft met behulp van allerlei collega’s deze monster-Shortcut gemaakt dankzij Siri Shortcuts. Met deze opdracht kun je van elk zelfgekozen jaar de statistieken opvragen. Je bepaalt zelf uit hoeveel nummers jouw jaaroverzicht afspeellijst bestaat, die na het activeren van de opdracht samengesteld wordt.

Apple Music Wrapped Shortcut.

Deze opdracht verzamelt allerlei nuttige informatie over jouw luistergedrag van het afgelopen jaar:

 • Meest beluisterde nummer
 • Top 10 nummers
 • Favoriete artiest
 • Top 3 artiesten
 • Favoriete genre
 • Artwork met albumcovers op basis van je top 9
 • Statistieken zoals gemiddelde duur van je favoriete nummers
 • Volledige lijst van je top 100.

Apple Music Wrapped Shortcut gebruiken.

Je kan met de opdracht dus van elk jaar dat je Apple Music-gebruiker bent de gegevens opvragen, dus ook van 2015 toen de dienst van start ging. De opdracht kan ook een PDF maken van al je resultaten, die je daarna makkelijk kan delen. Tot slot verschijnt deze weergave ook in Safari.

Hou er wel rekening mee dat er nog een paar beperkingen zijn. Zo kunnen de statistieken per keer dat je de opdracht uitvoert iets anders zijn en kan Safari wat traag worden als je de opdracht vaker uitvoert. Bovendien houdt de opdracht alleen rekening met nummers die je aan je bibliotheek toegevoegd hebt. Dat betekent dat nummers die je alleen gestreamd hebt niet meetellen.


Siri Shortcut: Apple Music Wrapped

Siri Shortcuts Opdrachten icoonDe Shortcut kan gebruikt worden in de widget, als Siri-spraakopdracht en in de Opdrachten-app zelf.

⬇️ Download (via Safari!) op iPhone of iPad.

Apple Music jaaroverzicht met externe tool

Sinds dit voorjaar kun je bij Apple je data opvragen, door de komst van de nieuwe privacywetgeving. Je kan op deze manier specifiek de gegevens van Apple Music opvragen. Door een bestandje te uploaden in de tool van ontwikkelaar Pat Murray, krijg je een mooi overzicht van muziek waar je zoal naar geluisterd hebt.

Zo krijg je je eigen Apple Music jaaroverzicht:

 1. Log in op Apple’s speciale privacy-pagina.
 2. Klik op de optie Verzoek om een kopie van je gegevens.
 3. Je kan direct alle gegevens opvragen, maar het is voor dit overzicht genoeg om alleen de optie Informatie Apple-mediadiensten aan te vinken. Klik dan op Ga door.
 4. Klik op Voltooi verzoek.

Apple Music data opvragen.

Het kan even duren voordat je gegevens door Apple verstuurd worden. In de meeste gevallen vind je het juiste bestand binnen een dag of vier in je mailbox. Vanuit die mail download je het zip-bestand. Doe daarna het volgende:

 1. Pak het bestand uit en zoek naar de map App Store, iTunes Store, iBooks Store and Apple Music.
 2. Open nu de map Apple Music Activity en zoek het bestand Apple Music Play Activity.csv.
 3. Upload het bestand op de speciale pagina van Pat Murray.
 4. Je Apple Music-overzicht verschijnt nu in beeld.

Apple Music overzicht bekijken.

Deze tool toont een overzicht van alle muziek waar je naar geluisterd hebt sinds je Apple Music hebt. Hij laat echter ook van elk jaar zien naar welk nummer je het meest geluisterd hebt en ook precies hoe lang. De andere statistieken hebben betrekking op je volledige luistergeschiedenis sinds je Apple Music hebt, dus schrik niet als het wat hoog uitvalt.

Ben je op zoek naar je Spotify Wrapped 2018 jaaroverzicht? Check dan ons andere artikel en volg daar de stappen.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 10 januari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met nieuwe Shortcut.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2019, 17:00
Via Via MacRumors
Categorie Diensten
Onderwerp apple music
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.