LG New Signature OLED TV

LG smart-tv’s krijgen AirPlay 2, HomeKit en Siri in 2019

Na Samsung heeft ook LG aangekondigd met AirPlay 2 en Siri-ondersteuning aan de slag te gaan. Later dit jaar kun je je LG smart-tv bedienen via de Woning-app en HomeKit.

LG smart-tv’s met AirPlay 2

LG is de tweede grote fabrikant die met AirPlay 2 aan de slag gaat, nadat Samsung gisteravond de primeur had. Apple heeft inmiddels aangegeven dat meer tv-fabrikanten AirPlay 2 gaan aanbieden, samen met Siri. LG is daarbij dus nu ook van de partij, evenals Vizio, een merk dat vooral in de VS verkrijgbaar is.


LG gaat de ondersteuning voor Apple’s diensten inbouwen in het tv-besturingssysteem webOS. Koop je een LG smart-tv in 2019, dan moet het daarmee mogelijk worden om content naar je tv te streamen dankzij AirPlay 2. Bovendien zullen de tv’s geschikt zijn voor HomeKit, zodat je je tv kunt meenemen in scenes en regels voor je automatisering. Je kunt dan ook je tv besturen met Siri. Volgens topman Tim Alessi van LG hebben “veel LG-klanten ook Apple-apparaten. LG heeft met Apple samengewerkt om te zorgen voor een gestroomlijnde gebruikerservaring.”

AirPlay 2 bedienen via televisie

Bij Samsung komt er ondersteuning voor de modellen uit 2018, terwijl LG zich lijkt te focussen op alleen de tv’s vanaf 2019. Er zijn nog wat andere verschillen. Zo gaat Samsung ondersteuning voor iTunes-films en -series bieden, terwijl LG dat niet van plan lijkt. Maar daar staat tegenover dat LG een soort dashboard voor je slimme huis wil maken, zodat je allerlei huishoudelijke apparaten kunt aansturen vanaf je tv-scherm. Het is onduidelijk of dit ook op oudere toestellen komt.

Wel kun je op je LG smart-tv vanuit allerlei apps kun je content naar je tv-scherm sturen door op het AirPlay-icoontje te drukken. Ook kun je je scherm met mirroring doorsturen. Verder zullen de LG tv’s van 2019 en nieuwer ondersteuning bieden voor AirPlay audio, zodat je muziek en podcasts naar je tv kunt streamen en je tv kunt koppelen met andere speakers die geschikt zijn voor AirPlay 2.

LG New Signature OLED TV

LG tv’s met HomeKit

De ondersteuning voor HomeKit houdt in dat je je tv zult terugvinden in de Woning-app voor iOS en op de Mac. Na het koppelen bedien je de basisfuncties van de tv vanuit de Woning-app. Ook kun je met Siri-opdrachten allerlei functies regelen. Zo kun je zeggen: “Hee Siri, zet de tv aan”. Daarbij kun je ook meteen zorgen dat je Philips Hue-lampen worden gedimd. Omdat de LG smart-tv’s van 2019 ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent bieden, heb je nog meer mogelijkheden om je tv op afstand aan te sturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.