Telfort abonnement

KPN stopt met merknamen Telfort en XS4ALL

KPN gaat niet langer de merknamen Telfort, XS4ALL en Yes Telecom hanteren voor mobiele diensten en vast internet. In de loop van 2019 en 2020 verdwijnen deze merken van de markt.

Bestaande klanten die nu nog bijvoorbeeld een Telfort-abonnement hebben, zullen uiteindelijk gewoon ‘KPN’ op hun facturen zien staan. KPN maakte de wijziging donderdag bekend. “Voor klanten van deze merken verandert er niets”, belooft de provider in een persbericht. “KPN heeft het voornemen om op termijn de dienstverlening van deze merken verder te laten gaan onder de vlag van het KPN-merk.”


Telfort, XS4ALL en Yes Telecom zijn dochterondernemingen van KPN die gebruikmaken van het mobiele en vaste netwerk van de provider. Een exacte datum voor de overgang is nog niet bekendgemaakt. KPN gaat per merk kijken hoe het aangepakt gaat worden.

Wat betekent het voor jou als klant?
Ben je klant bij een van de genoemde aanbieders, dan verandert er dus in feite niets. Na verloop van tijd, in 2019 of 2020, zal je automatisch worden overgezet naar het klantenbestand van KPN. Dat betekent dat er een andere merknaam op je facturen komt te staan. Je lopende abonnement blijft gewoon doorlopen.

Voor nieuwe klanten kan er wel iets gaan veranderen: er zal minder keuze zijn uit abonnementsvormen. Telfort staat bijvoorbeeld nu nog bekend als budgetmerk, voor mensen die niet zoveel aan hun mobiele abonnement willen uitgeven. Als deze bundels straks niet meer onder de vlag van Telfort beschikbaar zijn, zul je moeten kiezen uit het aanbod van KPN, dat meestal wat duurder is.

Telfort als provider in Nederland
Telfort ontstond in 1996 uit een samenwerking tussen British Telecommunications (BT) en de Nederlandse Spoorwegen (NS). In 1998 kreeg het bedrijf toestemming om een landelijk dekkend GSM-netwerk op te bouwen. Daarna is Telfort meermaals van naam en eigenaar gewijzigd. In 2000 kwam het bedrijf in handen van BT, waarna het afsplitste als mmO2 en vervolgens de naam wijzigde naar O2 Nederland. In 2003 verkocht O2 het bedrijf aan Greenfield Capital Partners, waarna de oorspronkelijke naam Telfort terugkeerde. In juli 2005 werd Telfort uiteindelijk verkocht aan telefoonbedrijf KPN, waar het nu nog steeds deel van uitmaakt. Naast mobiele telefonie bieden ze ook vaste telefonie, internet en interactieve televisie aan. De internettak is eigenlijk afkomstig van Tiscali, dat KPN in 2007 overnam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 januari 2019 om 9:37
Onderwerp
Categorie
Providers
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.