Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Eve lichtslang en stekkerdoos met HomeKit liggen Q1 2019 in de winkel

De Duitse accessoiremaker Eve heeft meer details bekendgemaakt over de nieuwe lichtslang met HomeKit. Naast de Eve Light Strip komt er ook een Eve Energy Strip, een stekkerdoos met meerdere ingangen.

Update 6 januari: De Eve lichtslang en stekkerblok werden afgelopen augustus al aangekondigd tijdens de CES 2018. Nu is ook bekend wanneer ze in de winkel liggen. De Eve Light Strip zal vanaf februari 2019 voor $80 te koop zijn via de Eve-website en de Apple Store. Je kunt voor $50 een uitbreiding kopen. De Europese prijzen zullen op hetzelfde niveau liggen. Voor de Eve Energy Strip moet je nog wat meer geduld hebben: die ligt vanaf maart 2019 in de Eve-winkel. Je kunt hiermee ook je energieverbruik in de gaten houden. De verbinding loopt via Wi-Fi in plaats van Bluetooth. De Light Strip heeft een ongebruikelijke helderheid van 1800 lumens, een stuk meer dan de 1600 lumens van de Hui-Lichtslang. Er zitten standaard kleurenschema’s bij, die je kunt kiezen via de Eve-app. Daarnaast werkt het ook met HomeKit.


Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 30 augustus.

Fabrikant Eve heeft het er maar druk mee. Eerder deze week werd de vernieuwde Eve Room luchtkwaliteitssensor onthuld maar voor de start van IFA 2018 hebben ze nog drie extra producten achter de hand gehouden: een lichtschakelaar, stekkerblok en lichtslang.

Eve Light Strip

Eve Light Strip

De Eve Light Strip is een lichtslang in wit en kleur met een lengte van twee meter. De lichtslang heeft een output van 1800 lumen, wat vrij hoog is voor een dergelijke slang. Je kunt maximaal vijf lichtslangen aan elkaar koppelen, zodat je in totaal 10 meter sfeerlicht kunt aanbrengen.

Eve Light Strip lichtslang

Er is geen bridge nodig. De slang werkt op 2,4GHz Wi-Fi en de prijs per lichtslang is 79,95 euro.

Eve Light Strip

Eve Light Switch

De Eve Light Switch is bedoeld voor Europese gebruikers. Het is ook geschikt voor third party-schakelmateriaal zodat het past bij je al bestaande lichtschakelaars. Op deze manier kun je je lampen geschikt maken voor HomeKit, zonder dat je de lampen zelf hoeft te vervangen. Deze ligt voor een adviesprijs van €99,95 in de winkel.

Eve lichtschakelaar

Eve Power Strip

Zocht je nog een stekkerblok om meerdere apparaten aan te sturen, dan kan dat met de Eve Power Strip. Dit is een stekkerblok met drie ingangen, die elk via HomeKit te bedienen zijn. Het geheel zit in een stevige aluminium behuizing en via de Eve-app op de iPhone kun je het energieverbruik zien. De ingangen zijn beveiligd tegen overbelasting. Een prijs is nog niet bekendgemaakt. Al deze nieuwe Eve HomeKit-accessoires zullen in de komende maanden in de winkel liggen.

Eve Power Strip stekkerblok

Bijzonder is dat de Light Strip en de Power Strip gebruik maken van Wi-Fi, terwijl de meeste Eve-producten op een batterijtje werken en afhankelijk zijn van Bluetooth. Door te kiezen voor Wi-Fi vergroot Eve het bereik en de connectiviteit.

Eve Power Strip

Lees meer over de mogelijkheden van Eve in onze gids over de (Elgato) Eve-producten.

Bekijk ook

Eve: alles over de slimme HomeKit-accessoires van Eve Systems

Lees hier alles over (Elgato) Eve, een reeks accessoires van Eve Systems die samenwerken met HomeKit. Denk aan slimme stekkers, bewegingssensoren en temperatuursensors. Wat kosten de Eve-producten en welke zijn verkrijgbaar?

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 06 januari: Informatie over levertijd en prijs toegevoegd.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.