Woning-app voor HomeKit op de iPhone en iPad.

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

HomeKit-accessoires in Nederland

HomeKit is Apple’s eigen oplossing om allerlei verschillende apparaten met elkaar te laten koppelen. Ook kun je dankzij HomeKit bijvoorbeeld je verlichting bedienen met Siri. De lijst aan HomeKit-apparaten wordt steeds langer, maar lang niet alle accessoires zijn te koop en bruikbaar in Nederland. In deze gids zetten we daarom de accessoires op een rijtje die jij zelf eenvoudig kan installeren én die je gewoon in Nederland kunt kopen.

Verlichting met HomeKit

Verlichting voor HomeKit is er in overvloed. Van Philips Hue tot Nanoleaf en zelfs IKEA heeft haar verlichting geschikt gemaakt voor HomeKit. Hierdoor kun je je verlichting eenvoudig automatiseren, bijvoorbeeld op basis van locatie.

Philips Hue

Philips Hue bestaat al enkele jaren en is één van de populairste lichtsystemen. Sinds 2015 werkt Philips Hue al met HomeKit. Dankzij Philips Hue kun je alle lampen in huis bedienen met je iOS-toestel, zowel via de aparte Hue-app als via Siri dankzij HomeKit. Het starterspakket van Philips Hue is er in twee smaken: één met twee witte lampen en één met drie gekleurde lampen. Welk pakket je ook kiest: je krijgt altijd de bijbehorende Hue-bridge die nodig is voor HomeKit. Met allerlei losse lampen kun je je verlichting eenvoudig uitbreiden.

Bekijk het Philips Hue-starterspakket (wit): €79,95

Bekijk het Philips Hue-starterpakket (gekleurd): €199,95

Philips Hue doos met lampen en bridge

Al deze producten zijn ook verkrijgbaar bij Hue-specialist Beaumotica.

Nanoleaf Aurora

Voor de verlichting kun je een Philips Hue-pakket in huis halen, maar met de Nanoleaf Aurora Lighting Smarter Kit weet je zeker dat je unieke verlichting in huis haalt. Deze set bestaat uit negen driehoekige verlichtingspanelen die je aan elkaar kunt koppelen zoals jij dat wil. De designverlichting kan meer dan 16 miljoen kleuren tonen en werkt ook samen met HomeKit. Lees ook ons Nanoleaf Aurora review.

Bekijk de Nanoleaf Aurora Lighting Smarter Kit: €209,95

Nanoleaf Aurora.

IKEA Tradfri

Eén van de goedkoopste manieren om kennis te maken met HomeKit is de verlichting van IKEA. De Tradfri-lampen werken net als alle andere verlichting in deze lijst met HomeKit, zodat je ze kunt automatiseren. De Tradfri-lampen zijn er zowel met witlicht als met kleur en al voor een paar euro kun je je verlichting uitbreiden. IKEA heeft ook allerlei knoppen en sensoren, maar deze werken niet met HomeKit en kun je dus alleen voor de specifieke IKEA-lampen gebruiken.

Bekijk de IKEA Tradfri: benodigde verbindingshub voor €32,95, lampen vanaf €9,99

Assortiment van IKEA Tradfri.

Verwarming met HomeKit

Als je de temperatuur in huis wil regelen met Siri of met een HomeKit-app, dan moet je één van onderstaande accessoires hebben. Van thermostaten tot radiatorkranen waarmee je de verwarming eenvoudig een tandje warmer kunt zetten, allemaal werken ze met HomeKit.

tado Slimme Thermostaat

De Slimme Thermostaat van tado werkt met HomeKit, zodat je met Siri de verwarming hoger kunt zetten. Door slim te automatiseren kun je bijvoorbeeld je thermostaat hoger zetten zodra je in de buurt van je huis bent of juist lager zodra je weg gaat. Deze thermostaat werkt met 95% van de verwarmingssystemen, waardoor de kans groot is dat hij werkt met jouw verwarming in huis.

Bekijk de tado Slimme Thermostaat: €129,95

Tado slimme Thermostaat.

Netatmo-thermostaat (HomeKit-versie)

netatmo-thermostaat-starckBij de Netatmo-thermostaat moet je de speciale HomeKit-versie hebben. Je kunt vanaf je iPhone of iPad de verwarming bedienen, ook als je niet thuis bent. De Auto Adapt-functie van Netatmo berekent wanneer de verwarming ingeschakeld moet worden, zodat jij in een behaaglijk huis binnenstapt. Daarbij wordt rekening gehouden met je leefpatroon. Elke maand krijg je een rapport met schatting van je energiebesparing. Je ziet ook het verbruik van vorige maanden.

Bekijk de Netatmo Thermostaat HomeKit-versie: €179,95

Honeywell Lyric T6 en T6R

Honeywell heeft twee thermostaten die samenwerken met HomeKit: de Lyric T6 en T6R. Beide thermostaten zijn programmeerbaar, maar alleen de T6R is draadloos programmeerbaar en wordt geleverd met een voet, zodat je hem overal kunt plaatsen. Dankzij HomeKit-integratie kun je de temperatuur opvragen via Siri en regelen met de Woning-app. Je kunt de thermostaat zo instellen dat deze op basis van tijd of jouw locatie ingesteld wordt op een bepaalde temperatuur.

Bekijk de Honeywell Lyric T6: €199,95
Bekijk de Honeywell Lyric T6R: €249,95

Honeywell Lyric T6R.

Elgato Eve Thermo

Je kunt je eigen radiatoren met draaiknop eenvoudig geschikt maken voor HomeKit dankzij deze Elgato Eve Thermo. De Elgato Eve Thermo is een slimme radiatorkraan die je gebruikt ter vervanging van de standaard radiatorknoppen op je eigen verwarming. Met deze slimme kraan kun je je verwarming op afstand regelen, zonder dat je hier een hele aparte thermostaat voor nodig hebt.

Bekijk de Elgato Eve Thermo: €69,95

Elgato Eve Thermo in de slaapkamer

Schakelaars, stekkers en sensoren met HomeKit

Of je nou een dom accessoire slim wil maken met een handige stekker of je verlichting wil bedienen met een knop: met onderstaande accessoires kan het. Al deze accessoires zijn direct met HomeKit te gebruiken, zonder dat je daar eerst een aparte set voor moet kopen. De Philips Hue-knoppen en sensoren werken bijvoorbeeld ook met HomeKit, maar die vereisen wel dat je al een Philips Hue-systeem in huis hebt. Voor een completer overzicht van HomeKit-knoppen en sensoren en voor de beste slimme stekkers met HomeKit klik je hieronder.

Elgato Eve Energy

Als je een willekeurig dom apparaat slim wil maken, dan kun je dat doen met de Elgato Eve Energy. Dit accessoire is een soort tussen-stopcontact dat je in je gewone stopcontact steekt, waar je vervolgens de stekker van het elektronische apparaat in doet. Dankzij dit slimme tussenstukje kun je het aangesloten apparaat bedienen met je iPhone of iPad: door gebruik te maken van de speciale Elgato-app of door een Siri-commando uit te spreken. In de app kun je allerlei gegevens raadplegen, zoals verbruik en de mogelijkheid om een apparaat aan en uit te zetten.

Bekijk de Elgato Eve Energy: €49,95

elgato-eve-1

Elgato Eve Motion

Met de Elgato Eve Motion kun je je HomeKit-accessoires laten activeren op basis van beweging. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je verlichting aan gaat als je een kamer binnenkomt met de Elgato Eve Motion. Dankzij dit accessoire kun je allerlei accessoires in huis aan elkaar koppelen, zodat je geen knop in hoeft te drukken om deze apparaten te bedienen. De Elgato Eve Motion heeft een kijkafstand van 9 meter, zodat op een lange afstand gezien kan worden of er beweging is.

Bekijk de Elgato Eve Motion: €49,95

Elgato Eve Motion op een tafel.

Fibaro Motion Sensor

Deze bewegingssensor van Fibaro is vergelijkbaar met de sensor van Elgato. Je plaatst hem ergens in huis of hangt hem aan de muur en vervolgens kun je er je andere HomeKit-accessoires aan koppelen. Zo automatiseer je bijvoorbeeld je verlichting of regel je andere HomeKit-accessoires. De Fibaro Motion Sensor kan beweging herkennen tot maximaal zeven meter.

Bekijk de Fibaro Motion Sensor: €67,99

Fibaro Motion Sensor.

Fibaro Single Switch

De Fibaro Single Switch is een inbouwschakelaar voor in het stopcontact. Hierdoor heb je dus geen slimme stekker nodig, omdat je het achterliggende systeem in je stopcontact meteen aansluit op HomeKit. Let er wel goed op dat deze inbouwschakelaar goed past bij jouw systeem in huis. Behalve achter stopcontacten kun je hem ook plaatsen achter een lichtschakelaar.

Bekijk de Fibaro Single Switch: €59,99

HomeKit camera's

Camera’s en beveiliging

HomeKit werkt ook samen met beveiligingscamera’s. Je kunt daardoor in een HomeKit-app direct de camerabeelden bekijken of een melding krijgen als er beweging gezien wordt. Door de camera te koppelen aan je verlichting, kun je inbrekers eens goed afschrikken met een flinke portie verlichting.

Dit zijn de belangrijkste HomeKit-camera’s:

Bekijk voor de beste HomeKit-camera’s ons aparte overzicht.

Overige sensoren en accessoires voor HomeKit

Met onderstaande accessoires kun je verschillende dingen doen. Je meet bijvoorbeeld de luchtkwaliteit of de temperatuur, maar er de verwarming mee aanzetten kan in het geval van onderstaande accessoires niet.

Elgato Eve Degree

Een nieuwe versie van de eerdere Eve Room. De Degree heeft in tegenstelling tot de Room een display, waarmee je kan aflezen wat de temperatuur is. Je kun hem zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken en kan daardoor op veel plekken van pas komen. Behalve de temperatuur meet hij ook luchtvochtigheid en luchtdruk, zodat je weet of het niet te vochtig is in huis.

Bekijk de Elgato Eve Degree: €69,95

Elgato Eve Degree in de woonkamer.

Netatmo Healthy Home Coach

Als je het binnenklimaat in huis wil bekijken, dan kun je daar de Healthy Home Coach van Netatmo voor gebruiken. Deze sensor meet vier dingen: luchtkwaliteit, het geluidsniveau, de luchtvochtigheid en de temperatuur. Je krijgt zo dus een vrij compleet beeld van hoe het binnenklimaat van je huis geregeld is. Dankzij HomeKit kun je deze informatie bekijken in de Woning-app, maar ook eenvoudig opvragen via Siri.

Bekijk de Netatmo Healthy Home Coach: €99,95

Netatmo Healthy Home Coach in de huiskamer

Fibaro Flood Sensor

Ben je bang voor overstromingen, bijvoorbeeld in de badkamer, dan kan deze sensor je waarschuwen. Deze overstromingssensor van Fibaro slaat direct alarm als hij nattigheid voelt. Zo weet je meteen als je wasmachine lekt of je kelder blank staat. Je bekijkt de status in een HomeKit-app, maar vraagt hem ook op via Siri.

Bekijk de Fibaro Flood Sensor: €69,95

Fibaro Flood Sensor

Elgato Eve Door & Window

Ben je bang dat er inbrekers in je huis komen? Dan zou je kunnen overwegen om de Elgato Eve Door & Window te installeren. Dankzij deze sensor kun je eenvoudig op afstand zien of een deur of raam open of dicht is. De app geeft precies weer hoe vaak een deur of raam open geweest is en dankzij HomeKit vraag je de informatie eenvoudig op met behulp van je eigen stem. De Elgato Eve Door & Window moeten je een veiliger idee geven, zodat je met een gerust hart het huis kunt verlaten.

Bekijk de Elgato Eve Door & Window: €39,95

Elgato Eve Door & Window bekijkt of je deur of raam open of dicht is.

Fibaro Door/Window Sensor

Net als de sensor van Elgato kan deze van Fibaro zien of je raam of deur open of dicht is. Door een melding in te stellen, word je meteen op de hoogte gebracht zodra er een raam geopend wordt als je niet thuis bent. Als extra meet deze sensor ook nog de temperatuur in zijn omgeving, zodat je dit via Siri kunt opvragen. Zo weet je of het niet te koud wordt met het raam open.

Bekijk de Fibaro Door/Window Sensor: €59,99

HomeKit deursloten en deurbellen

Ben je op zoek naar HomeKit deursloten en deurbellen? In een apart artikel vertellen we je er alles over!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Accessoires
Onderwerpen elgato, homekit, philips hue