Fibaro Button met HomeKit

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Een greep uit het assortiment

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

HomeKit accessoires in Nederland

HomeKit is Apple’s eigen oplossing om allerlei verschillende apparaten met elkaar te laten koppelen. Ook kun je dankzij HomeKit bijvoorbeeld je verlichting bedienen met Siri. De lijst aan HomeKit-apparaten wordt steeds langer, maar lang niet alle accessoires zijn te koop en bruikbaar in Nederland. In deze gids zetten we daarom een greep van de accessoires op een rijtje die jij zelf eenvoudig kan installeren én die je gewoon in Nederland kunt kopen.

Verlichting met HomeKit

Verlichting voor HomeKit is er in overvloed. Van Philips Hue tot Nanoleaf en van IKEA tot LIFX: er zijn inmiddels heel wat fabrikanten die hun lampen en armaturen geschikt maken voor HomeKit. Je kunt kiezen uit losse lampen, lichtslangen, plafond en hanglampen, verlichting voor de tuin en nog veel meer.

Philips Hue Wellness tafellamp

Het meest uitgebreide aanbod vind je bij Philips Hue, al jarenlang het populairste lichtsysteem. Sinds 2015 is dit al geschikt voor HomeKit. Kies uit starterspakketten, losse lampen, complete armaturen en gespecialiseerde verlichting zoals plafondplaten. Je hebt de meest uitgebreide mogelijkheden als je de bijbehorende Hue-bridge aansluit. Met losse lampen kun je dit systeem eenvoudig uitbreiden.

Philips Hue koop je bij: Bol.com, Mediamarkt, Beaumotica en andere aanbieders

IKEA Tradfri gateway

Eén van de goedkoopste manieren om kennis te maken met HomeKit is de verlichting van IKEA Tradfri. De Tradfri-lampen werken met HomeKit, zodat je ze ook met Siri kunt bedienen. IKEA heeft ook allerlei aanvullende knoppen en sensoren, maar die zijn niet allemaal geschikt voor HomeKit.

IKEA Tradfri is alleen verkrijgbaar bij IKEA, lampen vanaf €9,99

Er zijn nog meer merken die slimme verlichting op de markt brengen, zoals LIFX, Osram en Nanoleaf. In ons overzicht van slimme lampen zie je alle mogelijkheden.

Verwarming met HomeKit

Als je de temperatuur in huis wil regelen met Siri of met de Woning-app, dan heb je een thermostaat of radiatorknop nodig die daarmee samenwerkt. We hebben de belangrijkste merken voor je op een rijtje gezet.

Elgato Eve Thermo in de slaapkamer

Er zijn ook accessoires die alleen de temperatuur kunnen meten, al dan niet in combinatie met lichtsterke of luchtvochtigheid. Hoewel je hier niet direct de temperatuur mee aan kan passen, geef het wel meer inzicht in de warmte van je huis. Ze zijn helemaal handig als je eigen thermostaat geen display heeft of als je de temperatuur in een specifieke kamer wil meten.

Check voor een uitgebreid overzicht ons artikel met HomeKit thermostaten en radiatorknoppen.

Schakelaars en stekkers met HomeKit

Of je nou verlichting wilt bedienen met een knop of een bestaand apparaat ‘slim’ wilt maken: met schakelaars en stekkers kan het. Hieronder hebben we er een paar stekkers voor je op een rijtje gezet.

elgato-eve-1

Als je qua bediening liever een schakelaar dan je telefoon of een stemcommando gebruikt, dan kan dat ook. Deze schakelaars zijn meestal persoonlijk te configureren, zodat je in één keer een hele groep apparaten kan in- of uitschakelen.

Voor een completer overzicht van HomeKit-knoppen en sensoren en voor de beste slimme stekkers met HomeKit klik je hieronder.

Camera’s en beveiliging

HomeKit werkt ook samen met beveiligingscamera’s. Je kunt daardoor in een HomeKit-app direct de camerabeelden bekijken of een melding krijgen als er beweging gezien wordt. Door de camera te koppelen aan je verlichting, kun je inbrekers eens goed afschrikken met een flinke portie verlichting.

HomeKit camera's

Bekijk voor de beste HomeKit-camera’s ons aparte overzicht.

HomeKit deursloten en deurbellen

Ben je op zoek naar HomeKit deursloten en deurbellen? In een apart artikel vertellen we je er alles over! Dit zijn de belangrijkste HomeKit-deursloten:

Overige sensoren en accessoires voor HomeKit

Er zijn nog veel meer accessoires voor HomeKit verkrijgbaar. Zo zijn er raam- en deursensoren, sensoren om de temperatuur te meten of om de luchtvochtigheid en luchtdruk in een ruimte in de gaten te houden.

Elgato Eve Aqua tuinsproeier

Elgato Eve Door & Window bekijkt of je deur of raam open of dicht is.

Elgato Eve Motion op een tafel.

Rookmelders met HomeKit

Wil je nog meer producten? Check dan onze aparte lijsten:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2020
Categorie Accessoires
Onderwerpen elgato, homekit, philips hue