Nanoleaf zeshoekige panelen

Nanoleaf werkt aan zeshoekige lichtpanelen met HomeKit

Nanoleaf heeft op de CES 2019 zeshoekige lichtpanelen laten zien. Ze verschijnen eind van dit jaar op de markt. Daarnaast toonde het bedrijf nog eens de vierkante panelen die inmiddels op verschillende plekken verkrijgbaar zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nanoleaf: zeshoekige lichtpanelen

Met de lichtpanelen van Nanoleaf kun je mooie patronen op de muur krijgen. Tot nu toe had je de keuze uit driehoekige en vierkante panelen, die je via HomeKit en een app kunt aansturen. De zeshoekige vorm bieden weer wat nieuwe mogelijkheden en je kunt daarmee zover gaan als je zelf wil. Je kunt maximaal 500 tegels op elkaar aansluiten (voorheen 30), waarbij je voor elke groep van 25 wel weer een eigen stroomaansluiting nodig hebt. Ook deze werken via HomeKit, Google Assistent en Amazon Alexa. Ze liggen vanaf het vierde kwartaal van 2019 in de winkels.


De zeshoekige panelen zijn aanraakgevoelig, net als de vierkante Nanoleaf Canvas. Verder liet het in Toronto gevestigde bedrijf op CES 2019 lichtpanelen met 2D-textuur zien. Voor Nanoleaf is de CES een belangrijke plek om te achterhalen wat de markt wil, omdat daar de early adopters rondlopen. Vorig jaar lieten ze op eerdere beurzen al de Canvas en de lichtpanelen met textuur zien. Die laatste bleken goed in de smaak te vallen, omdat ze volgens Nanoleaf beter opgaan in de omgeving. Ze hebben verlichting tot aan de randen, dus geen donkere hoeken zoals bij de driehoekjes het geval is.

Nanoleaf zeshoekige panelen

Ook bij de nieuw aangekondigde panelen kun je de lichtpatronen afstemmen op de muziek. De aanraakgevoelige bediening houdt in dat je elk van de panelen kan aanraken om ze in en uit te schakelen. Ook kun je vingerbewegingen doen: je veegt omhoog om helderder te maken en omlaag om de panelen te dimmen. Ook kun je links en rechts vegen om bepaalde scenes te kiezen. Een scene kan bovendien interactief zijn, zodat het bijvoorbeeld lijkt of er een druppel water valt, waardoor een rimpeling ontstaat over alle panelen.

Nanoleaf Canvas met textuur

Spelletjes spelen met Nanoleaf
Nog een ander puntje: de panelen zijn ook leuk voor kinderen. Je kunt er namelijk spelletjes zoals Whack-a-Mole, Pac Man en Memory mee spelen. Verder heeft Nanoleaf op de beurs installatiemateriaal laten zien voor zakelijk gebruik, zodat je de Nanoleaf Canvas stevig kunt vastmaken. Deze houders zijn bedoeld voor winkels en andere openbare ruimtes waar het publiek er met de vingers aan kan gaan zitten. De houders komen in het derde kwartaal op de markt.

Nanoleaf Canvas houder

In onze Nanoleaf Aurora review lees je hoe deze lichtpanelen werken en wat onze ervaringen ermee zijn. Je koopt de Nanoleaf Aurora in de Apple Store en op andere verkooppunten. Een set van 9 driehoekige lichtpanelen en een muziekmodule kost 200 euro.

Bekijk ook

Review: Nanoleaf Aurora, bijzondere lichtpanelen met HomeKit

De Nanoleaf Aurora lichtpanelen werken samen met HomeKit. In deze uitgebreide review lees je onze ervaringen: hoe makkelijk is deze lichtkunst te bedienen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.