IKEA Tradfri signaalversterker

Nieuwe IKEA Tradfri signaalversterker vergroot je bereik met 10 meter

Nu ook in Nederland verkrijgbaar

IKEA brengt een Tradfri signaalversterker uit, waarmee je het bereik van je slimme accessoires met 10 meter kunt vergroten. Er zit ook meteen een USB-poort in. De signaalversterker is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Update 6 maart 2019: De IKEA Tradfri signaalversterker is nu ook in de Nederlandse webshop te vinden. Inmiddels ligt hij volgens de informatie op de website ook op voorraad in veel Nederlandse vestigingen. De Tradfri-signaalversterker kost €9,99 en werkt in ieder geval met IKEA’s eigen slimme producten. Het is nog onduidelijk of de versterker ook het signaal van bijvoorbeeld Hue-lampen versterkt, aangezien zowel Hue als Tradfri gebruikmaken van Zigbee.

Oorspronkelijk artikel:

IKEA Tradfri signaalversterker

De Tradfri signaalversterker ligt in de winkel met productnummer 104.004.08 en gaat 9,99 euro kosten. In de beschrijving wordt nog eens extra benadrukt dat het erom gaat de communicatie tussen Tradfri-producten te verbeteren. Het heeft geen invloed op je Wi-Fi-netwerk, dus je kunt het niet als algemene Wi-Fi-versterker gebruiken. Dat er een USB-poort in zit geeft je de mogelijkheid om het stopcontact nog voor een extra functie te gebruiken, namelijk het opladen van je iPhone of andere apparaten.


De USB-poort levert 5 Volt en kan een maximale stroomsterkte van 1.000 mA aan. Maar de belangrijkste functie is het versterken van je Tradfri-signaal. IKEA legt in de omschrijving uit dat het vooral van pas komt voor mensen die dikke muren hebben of als je huis vrij groot is.

IKEA signaalversterker voor Tradfri

Het nieuwe Tradfri-accessoire is te vinden in de Duitse IKEA-shop, maar nog niet in de Nederlandse. Mocht je in de grensstreek wonen, dan zou je in IKEA-vestigingen over de grens kunnen kijken. Volgens de meubelketen is er in sommige vestigingen voorraad. Via de voorraadcheck kun je zien of de Tradfri-versterker in de schappen ligt. Vanaf 2 februari kun je ‘m ook online bestellen, maar we weten nog niet of dit ook voor Nederland en België geldt.

IKEA Tradfri signaalversterker

Eerder vandaag schreven we over de IKEA’s HomeKit-rolgordijnen die binnenkort in de winkel liggen. Er zijn nu meer details bekend over deze rolgordijnen, die zowel transparant als niet-lichtdoorlatend verkrijgbaar zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 06 maart: De IKEA Signaalversterker is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.