Linksys Valor en AirPort

Apple verkoopt nu ‘AirPorts’ van Linksys

De Apple Store verkoopt nu een mesh Wi-Fi-systeem van Linksys als alternatief voor de eigen AirPorts. De Linksys Velop lijkt op de AirPorts, maar is volgens Apple geen vervanger.

Apple heeft sinds 2013 geen update voor de AirPort-systemen meer uitgebracht en het lijkt er ook niet meer van te komen. In plaats daarvan verkoopt de Apple Store nu andere witte zuiltjes om je draadloze internet te regelen, gemaakt door Linksys.

Linksys Velop in de Apple Store

Het gaat om een mesh Wi-Fi-systeem van Linksys met de naam Velop. Ze liggen in sets van 2 of 3 stuks in de Nederlandse Apple Store: twee stuks haal je voor €300 in huis, terwijl je voor de set met drie stuks €430 betaalt. Qua kleur en uiterlijk doen ze wel wat aan de AirPorts denken.

Linksys Velop en AirPort

Dat Apple voor Linksys Velop heeft gekozen, heeft er waarschijnlijk mee te maken dat moederbedrijf Belkin al regelmatig met Apple samenwerkt aan accessoires. Andere merken zijn Netgear, Google en TP-Link.

Mesh Wi-Fi
Een dergelijk mesh Wi-Fi-systeem werkt op een soortgelijke manier als Google WiFi, dat we onlangs hebben besproken. De ene zet je op de plek waar je internetaansluiting binnenkomt in je huis, de andere plaats je op een centrale plek en samen zorgen ze voor een dekkend netwerk. Het opvallende daarbij is dat je eigenlijk maar weinig exemplaren nodig hebt. Eén zuiltje kan een gebied van 200 vierkante meter afdekken en je kunt het eindeloos uitbreiden met nog meer zuiltjes.

Een jaar geleden ontstond het gerucht dat Apple was gestopt met de verdere ontwikkeling van de AirPorts. Het medewerkersteam zou zijn ontbonden en er stond geen nieuwe hardware op de rol. Dat gerucht lijkt steeds meer waarheid te worden, nu er vanuit Apple nog steeds geen reactie is gekomen. Wel verkoopt Apple de AirPorts nog steeds, voor de oorspronkelijke prijs. Af en toe verschijnen er ook wat firmware-updates, maar alleen voor het hoogst noodzakelijke zoals de KRACK-bug.

Linksys Velop onderkant

Een woordvoerder van Apple heeft aangegeven dat het bedrijf de AirPorts gewoon zal blijven verkopen. Dat er nu concurrende producten in de winkel liggen moet niet worden opgevat als een een signaal dat er een eind komt aan de AirPorts, maar om klanten meer opties te geven:

People love our AirPort products and we continue to sell them. Connectivity is important in the home and we are giving customers yet another option that is well suited for larger homes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2018, 21:44
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Accessoires
Onderwerpen airport, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.