Philips Hue Floodlight

Philips Hue Outdoor: bewegingssensor, nieuwe buitenlampen en meer

Philips heeft op de CES 2019 nieuwe buitenlampen en een bewegingssensor voor buitenshuis laten zien. Ook komt er schijnwerper aan, die je bijvoorbeeld boven je garagedeur kunt plaatsen.

Philips Hue Outdoor sensor

Vorig jaar kondigde Philips op de techbeurs CES voor het eerst lampen voor buitenshuis aan. Nu breiden ze het aanbod uit met nog veel meer producten. De Philips Hue Outdoor sensor is een bewegingssensor voor buitenshuis, met een bereik van 12 meter. Er zit een ingebouwde sensor in die meet of het gaat schemeren. Daarbij kun je aangeven dat de verlichting automatisch uit kan zodra de zon gaat schijnen. De Philips Hue Outdoor sensor is waterbestendig en werkt draadloos, op batterijen. Volgens de fabrikant is het gemakkelijk te installeren. Als je thuiskomt kun je automatisch lampen inschakelen. Via de Philips Hue-app bepaal je om welke lampen het gaat.


Je kunt de Philips Hue Outdoor sensor op een vlakke muur bevestigen, bij je voordeur, garage of een andere plek. De sensor zal in Europa voor €49,95 in de winkel liggen en wordt in februari 2019 verwacht.

Philips Hue Outdoor sensor

Philips Flood Light en meer

Philips breidt ook uit met enkele andere producten die vanaf februari in Europa en de VS in de winkel liggen:

  • Welcome Flood Light (€129,99), een helder witte schijnwerper voor aan de muur
  • Discover Flood Light (€149,99), een White and Color Ambiance-lamp voor aan de muur
  • Philips Hue Econic-familie (€139,99), een serie muurlampen

Philips Hue Floodlight

In Europa komen bovendien de volgende producten beschikbaar:

  • Econic lamp op zuiltje (€129,99)
  • Philips Hue Fuzo-familie (vanaf €79,99), met witte lampen in diverse uitvoeringen, waaronder 3 muurlampen
  • Philips Hue Calla Large (€149,99, uitbreiding voor €119,99), een grotere uitvoering van de bestaande Calla-lampjes die je langs het tuinpad kunt plaatsen, in de kleuren White and Color Ambiance

Philips Hue buitenlampen

Meer Hue-functies voor de Google Assistent
Philips Hue kondigt bovendien aan dat er voor Google Assistent meer integraties komen. Zo kun je met stemcommando’s de slaap- en waakfuncties activeren. Dit zal in maart 2019 beschikbaar komen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Hey Google, turn on Gentle Wake Up” en de lampen gaan op een rustige manier aan zodat je kunt ontwaken. Dit imiteert het effect van een zonsopgang en begint 30 minuten voordat je moet opstaan.

Door te zeggen: “Hey Google, sleep the lights at 10 p.m.” zorg je ervoor dat de lampen veranderen naar een warmere kleur en daarna in een periode van 30 minuten geleidelijk uit gaan. Dit is dus het tegengestelde van het wakker worden. Daarnaast kun je je Philips Hue-lampen met Google Assistent de opdracht geven om meteen in slaap- of waakstand te gaan. Hierbij wordt ook weer een periode van 30 minuten in ogenschouw genomen.

Lees meer over Philips Hue in onze gids!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.