Netatmo Slimme Videodeurbel

Netatmo onthult Slimme Video Deurbel met HomeKit

Netatmo heeft een videodeurbel met HomeKit aangekondigd. De deurbel met Full-HD camera en infrarood beschikt ook over ondersteuning voor IFTTT en het eigen Netatmo Security-systeem.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Netatmo kondigt op de CES 2019 een nieuwe deurbel met ondersteuning voor HomeKit aan. Deze Netatmo Slimme Video Deurbel beschikt over een Full-HD-camera met infrarood en een HDR-functie, waarmee je sterk contrasterende beelden goed kunt onderscheiden. Het is de vraag welke deurbel nu het eerst op de markt komt: deze van Netatmo of de eerder besproken Robin ProLine deurbel van een Nederlands bedrijf. Die werkt ook met HomeKit.

Netatmo Slimme Video Deurbel en connectiviteit

De Slimme Video Deurbel werkt samen met de officiële Netatmo Security-app. In de app is het mogelijk om bijvoorbeeld te zien wanneer er is aangebeld en welke videobeelden er toen zijn opgenomen. Hoewel de Slimme Video Deurbel bij lange na niet de eerste deurbel is met videofuncties, is dit wel een van de eerste met HomeKit-ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je op al je iOS-apparaten een uitgebreide notificatie krijgt met een livestream van wie er voor de deur staat. Je kunt zo snel in contact komen zonder dat je thuis hoeft te zijn. Ook kun je via de Woning-app kijken wie er voor de deur staat.

Netatmo deurbel met bezorger

Een ander ondersteund platform is IFTTT, waar wij al meermaals over geschreven hebben. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen laten knipperen als de bel gaat, of je kunt de lamp in de gang inschakelen zodat je goed kunt zien wie er voor de deur staat.

Videocamera van de Slimme Video Deurbel

De camera in de Slimme Video Deurbel is Full-HD. De kijkhoek is 160 graden, waardoor het dus niet veel uitmaakt waar je bezoeker staat om hem of haar goed te kunnen zien. Ook kan de camera HDR-beelden verwerken, zodat gezichten goed zichtbaar zijn in bijvoorbeeld sterk zonlicht. Voor ‘s avonds en ‘s nachts is de Slimme Video Deurbel uitgerust met infrarood. De deurbel schakelt automatisch over en brengt dus op ieder moment van de dag de bezoeker goed in beeld.

De Netatmo Security-app is uitgerust met de mogelijkheid om waarschuwingszones in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld een waarschuwing krijgen als iemand op de oprit staat als je niet thuis bent. Je krijgt dan een melding zodat je live kunt meekijken wat er allemaal gebeurt, en in het ergste geval de politie alarmeren.

Netatmo Slimme Videodeurbel

Geen betaalde opslagdienst
Een voordeel van de Slimme Video Deurbel is dat er geen abonnement nodig is om alle functies van de deurbel te benutten. Binnencamera’s zoals de Nest Hello vereisen een abonnement om je beelden voor altijd op te slaan, maar bij Netatmo ben je zelf verantwoordelijk voor de opslag. De beelden worden automatisch opgeslagen op een micro-SD-kaart. Je kunt ook een koppeling maken met je Dropbox-account of FTP-server. Voor de livestream naar jouw apparaten wordt gebruikgemaakt van end-to-end encryptie.

Niet de eerste HomeKit-deurbel
Helaas voor Netatmo heeft het bedrijf niet de primeur met het aankondigen van een deurbel met HomeKit. Dit weekend schreven we al over de Nederlandse deurbel Robin ProLite. Het is hoe dan ook goed dat de deurbelcategorie weer terug is bij Apple, nadat ze deze vorig jaar verwijderden van de lijst.

De Netatmo Slimme Video Deurbel komt in de tweede helft van 2019 in de winkel. Een prijs is op dit moment nog niet bekendgemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2019, 7:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen deurbel, netatmo
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.