Met de lange winteravonden in het vooruitzicht ga je het in huis extra behaaglijk maken. iCulture gaat je daarbij helpen met onze Smart Home Special. Lees hoe je met slimme apparaten en HomeKit alles in huis makkelijker bedient. En hoe je op afstand je huis behaaglijk kunt maken met slimme thermostaten, lampen, schakelaars en andere apparaten die je vanaf je iPhone en iPad kunt regelen.

Smart Home: een comfortabel huis dankzij slimme apparaten

Vandaag de dag heb je keuze genoeg om je huis op allerlei slimme manieren te automatiseren. Van de garagedeur tot de verlichting en van de waterkoker tot de regenmeter in de tuin. Met oplossingen zoals IFTTT, Nest, HomeWizard en HomeKit kun je ze onderling koppelen. In onze special zullen we niet alleen aandacht besteden aan producten, maar ook aan oplossingen om ze slimmer te gebruiken. Heb jij nog niet de sprong gemaakt naar een slimmer huis, dan hopen we dat je inspiratie vindt in onze serie artikelen. We breiden tot eind dit jaar deze special uit met nog meer inspiratie, dus kom regelmatig terug voor meer slimme tips.


Maak je huishouden slimmer met deze 10 accessoires
Er zijn tegenwoordig allerlei slimme apparaten die iedereen wel kent, zoals thermostaten en lampen. Maar wist je dat je ook van allerlei huishoudelijke apparaten slimme varianten bestaan die je op afstand kunt bedienen? We hebben 10 smart home-apparaten voor je uitgezocht, van een eierrekje die je op afstand kunt checken tot een bloempot die je maar eenmaal per maand water hoeft te geven.


Maak je verlichting slim met deze accessoires
Verlichting is een van de makkelijkste manieren om te beginnen met het automatiseren van je huis. Het is bovendien makkelijk te installeren omdat er geen boormachine of schroevendraaier aan te pas komt. In deze gids leggen we uit wat de meest gangbare mogelijkheden zijn als het om slimme verlichting gaat. Philips Hue ken je vast al, maar er is nog veel meer te krijgen. Denk daarbij aan slimme ledlampen of schakelaars waarmee je bestaande lampen op afstand kunt bedienen.


Zo gaan apparaten automatisch aan als je thuiskomt of weggaat
Apparaten bedienen via een app is kinderspel. Het is eigenlijk veel handiger als apparaten vanzelf in- en uitschakelen als jij thuiskomt. Je kunt bijvoorbeeld regelen dat de verwarming en de lampen aan gaan en dat de beveiligingscamera uit gaat op het moment dat jij thuiskomt. We stellen in deze gids de meest gangbare oplossingen voor het automatisch in- en uitschakelen op basis van je geolocatie aan je voor.


De beste Apple Watch-apps voor het bedienen van je huis
Wil je apparaten bedienen vanaf je pols, dan biedt onze gids met Apple Watch-apps voor je smart home een handige opsomming van wat er nu beschikbaar is. We hebben het dan niet alleen over HomeKit, maar ook allerlei andere opties zoals het bedienen van de Hue-lampen en de bediening van allerlei apparaten.

Ontdek de Woning-app in iOS 10
Heb jij de nieuwe Woning-app in iOS 10 al ontdekt? Daarmee kun je heel handig je apparaten in huis bedienen, scenes kiezen en aanpassingen doen. In onze Woning-gids lees je wat de mogelijkheden zijn van deze app, hoe je kamers indeelt en apparaten koppelt en anderen toegang geeft om apparaten te bedienen. Het werkt allemaal vanaf je iPhone en iPad, maar in sommige gevallen is een Apple TV handig. Waarom dat is, lees je in onze gids.

Maak de Nest-thermostaat geschikt voor HomeKit
Dankzij HomeBridge kun je veel meer apparaten in huis bedienen met stemcommando’s. De Nest Thermostat wordt bijvoorbeeld opeens geschikt voor HomeKit, zodat je de temperatuur met je stem kunt aanpassen. Ook Philips Hue-lampen, HomeWizard en allerlei andere accessoires maak je geschikt voor stembediening. Je hebt er wat technisch aanleg voor nodig, maar met ons HomeBridge stappenplan moet het zeker lukken!

De beste HomeKit-apps voor het indelen van kamers
Als je je HomeKit-apparaten makkelijk wilt bedienen, zul je je huis moeten indelen in kamers. Er zijn verschillende apps waarmee je dat kan doen. Je hebt natuurlijk de Woning-app van Apple, die we in een apart artikel al hebben besproken, maar er zijn ook talloze apps van derde partijen die het nét iets slimmer proberen aan te pakken. Lees er meer over in ons overzicht van de beste HomeKit-apps voor je apparaten.

Alles over Nest
Nest ken je als fabrikant van thermostaten, rookmelders en beveiligingscamera’s. In onze gids zetten we alles op een rijtje wat je over Nest zou moeten weten. Hoe werken de apparaten met elkaar samen, wat kun je met de app doen en wat is het verschil tussen de indoor- en outdoor-camera? Wist je dat je de rookmelder ook kunt gebruiken als nachtlampje en dat er al drie generaties van de Nest-thermostaat zijn verschenen? Lees onze Nest-gids en je kunt er in één klap over meepraten bij de koffie-automaat op je werk.

Deze 8 apparaten werken met Nest
Apple heeft HomeKit, Nest heeft ‘Works with Nest’. De maker van slimme thermostaten en rookmelders heeft een samenwerkingsprogramma waar andere fabrikanten zich bij kunnen aansluiten. Dit varieert van koelkasten tot luchtverfrissers. Wij zochten 8 handige apparaten uit die je ook in Nederland kunt aanschaffen en die samenwerken met Nest. Als jouw Nest op de status ‘Away’ staat kun je bijvoorbeeld bepaalde acties uitvoeren. Lees er meer over in ons overzicht van 8 handige apparaten die met Nest werken.

Lees meer iCulture specials.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home