Arlo Ultra beveiligingscamera met HomeKit

Arlo kondigt Arlo Ultra en beveiligingssysteem aan

HomeKit-support voor bestaande camera’s

De bestaande Arlo Pro 2 en de nieuwe Ultra 4K HDR-camera's krijgen HomeKit. Het is voorzover wij weten de eerste keer dat een draadloze camera gaat werken met HomeKit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Arlo, oorspronkelijk onderdeel van Netgear, heeft op de CES 2019 een aantal aankondigingen gedaan. Voor bestaande gebruikers van de Arlo Pro 2 camera is het goed om te weten dat ondersteuning voor HomeKit eraan komt. Daarnaast komt er een nieuwe Arlo Ultra met ondersteuning voor 4K en HDR-beelden. Ook die werkt met HomeKit en is bovendien draadloos te gebruiken. De Arlo Ultra werkt via de SmartHub van het bedrijf en biedt ook ondersteuning voor Zigbee én Z-Wave. Je kunt in 4K HDR opnemen in kleur, ook ‘s nachts. Er zit een ingebouwd spotje in en je kunt in twee richtingen communiceren, met ruisonderdrukking.


De camera’s zullen in februari in de Europese winkels liggen voor een prijs rond de 450 euro. Hierbij is een 1-jarig lidmaatschap voor Arlo Smart Premier inbegrepen. Dit biedt slimme herkenning van mensen, voertuigen en pakketjes. Ook kun je 30 dagen terugkijken naar je videohistorie. Wil je meerdere camera’s dan ben je zo’n 700 euro, 900 euro of 1150 euro kwijt voor respectievelijk twee, drie of vier camera’s.

Arlo Ultra-camera met SmartHub en HomeKit

Arlo Pro 2 met HomeKit

Voor mensen die al een Arlo Pro 2 hebben, is er ook goed nieuws. Zij kunnen binnenkort hun beelden bekijken via Apple’s Woning-app, want ook voor deze camera’s komt er HomeKit-ondersteuning. Je kunt dan taken en scenes meenemen in je automatiseringen. Zo kun je de lampen aan doen op het moment dat de camera beweging heeft gedetecteerd. De camera kan ook rijke notificaties sturen met een voorvertoning van het camerabeeld. Zo weet je meteen of het zin heeft om 112 te bellen, of niet. De update met HomeKit-ondersteuning komt in januari beschikbaar. Wil je een Arlo Pro 2, reken dan op een prijs rond 550-600 euro voor een dubbelpak. Een pakket met vier stuks kost iets meer dan 900 euro.

Netgear Arlo Pro 2

Arlo beveiligingssysteem

Verder kondigt Arlo nog meer nieuws aan. Het gaat om een beveiligingssysteem, dat samenwerkt met de bestaande camera’s. Het bestaat uit een sirene, sensor en afstandsbediening. De sensor is bijvoorbeeld te gebruiken voor het detecteren van geopende ramen en deuren, maar je kunt er ook beweging, rook en koolmonoxide mee meten. Waterlekkage en temperatuurveranderingen kan de sensor ook melden. Je bent dus in één keer klaar voor bijna elk type onheil. De Arlo Siren is een sirene die je binnen of buitenshuis kunt ophangen. Met een luide sirene en een rood knipperlicht waarschuwt de sirene voor gevaar. Je kunt ook geluiden laten afspelen via de sirene, om de indruk te wekken dat je thuis bent. Dit kan bijvoorbeeld het geblaf van een hond zijn, maar ook het geluid van een tv.

Arlo Siren, sensor en remote

Met de Arlo Remote kun je het systeem in- en uitschakelen, zonder dat je de app hoeft te openen. Je kunt ook nog acties programmeren met de twee extra knoppen. Zo kun je de remote bijvoorbeeld ook gebruiken als lichtschakelaar. Het systeem komt in de tweede helft van 2019 beschikbaar voor een nog onbekende prijs.

Bekijk ook ons overzicht van (beveiligings)camera’s met HomeKit, om een indruk te krijgen van het huidige aanbod.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.