Tile spullen terugvinden

Tile gaat tracking-functie in allerlei Bluetooth-apparaten inbouwen

Samenwerking met chipmakers

Tile heeft een samenwerking met fabrikanten van Bluetooth-chips aangekondigd. Dit maakt het mogelijk om de zoekfunctie al standaard in te bouwen in allerlei Bluetooth-accessoires, zodat je ze makkelijk kunt tracken.

Tile maakt trackers, waarmee je spullen zoals je sleutelbos makkelijker kunt terugvinden. De community helpt je daarbij, want als er een medegebruiker met een Tile langs jouw zoekgeraakte sleutelbos of tas loopt gaat er en locatiesignaal naar de servers van Tile. Maar je zit hiervoor wel steeds vast aan de trackers, vierkante blokjes die je overal aan kunt bevestigen. Nu Tile gaat samenwerken met fabrikanten van Bluetooth Low Energy-chips wordt er veel meer mogelijk. Op chipniveau zit de zoekfunctie straks al ingebakken in een apparaat. Het geldt voor de chips van Qualcomm, Toshiba, Cypress, Silicon Labs en Dialog.

Tile ingebouwd in Bluetooth-chip

Als de chip al ondersteuning voor Tile biedt, hoeven de accessoiremakers zelf niets meer te doen. De eerste keer dat Tile de functie inbouwde in bestaande apparaten was vorig jaar. Toen kregen de Bose SoundSport en de Skullcandy Venue hoofdtelefoon ingebouwde Tile-ondersteuning. Die lijst wordt komend jaar een stuk langer. Zo krijgen audioproducten van Sennheiser, Sol Republic, Plantronics en Anker ondersteuning voor Tile. Daarnaast komen er producten op het gebied van zorg. Het kan een erg nuttige functie zijn. Accessoires die je vaak onderweg meeneemt zoals powerbanks en oordopjes vind je op die manier makkelijk terug. In de komende vier jaar zullen er meer dan 20 miljard accessoires met Bluetooth Low Energy op de markt komen, dus het kan voor Tile een lucratieve deal worden.

Tile tracker

Spullen terugvinden
Tile bestaat sinds 2013 en is uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van Bluetooth-trackers. Je hangt het blokje aan een tas of ander voorwerp, of gebruikt de plattere variant om bijvoorbeeld in je portefeuille te stoppen. De trackers zelf hebben een bereik van een paar meter, maar dankzij de crowdsource zoekfunctie kun je je spullen binnen een veel groter gebied terugvinden. Als je aangeeft dat je iets kwijt bent, dan krijg je een melding zodra de locatie bekend is. Onlangs bracht Tile nieuwe varianten van de trackers uit, voorzien van verwisselbare batterij. In onze review van de Tile met verwisselbare batterij vertellen we je er alles over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.