Gardena Smart System met HomeKit

Gardena Smart System voor je tuin werkt met IFTTT en binnenkort HomeKit

Gardena gaat het Smart System voor de tuin uitbreiden met HomeKit-ondersteuning. Het betekent dat de sproeikoppen en sensoren via je iPhone, Siri en de Woning-app te bedienen zijn.

Gardena Smart System met HomeKit

De ondersteuning voor HomeKit geldt onder andere voor Gardena’s Smart Water Control, Smart Irrigation Control, Smart Sensor en Smart Power. Vanaf nu is er al ondersteuning voor IFTTT en later volgt een softeware-update uitbrengen waarmee het bestaande Gardena Smart System te upgraden is voor HomeKit. Vervolgens geef je je opdrachten via de Woning-app of Siri-spraakcommando’s. HomeKit ondersteuning is mogelijk omdat Apple sinds vorig jaar de mogelijkheid biedt om kranen, sprinklers en andere vormen van watertoevoer te regelen met HomeKit. Dit heeft geleid tot allerlei toepassingen, van de Eve Aqua om je tuinslang aan te sturen tot douchekranen zoals de U by Moen, die we in onze CES 2019 round-up hebben besproken.

Gardena kondigde in augustus 2018 al aan dat de HomeKit-ondersteuning eraan zat te komen voor de sproeisystemen en voor de grasmaairobots. Je kunt kiezen uit allerlei sets gericht op grasvelden, grote en kleine tuinen, balkons, struiken en meer. Zo’n set kan in prijs oplopen tot wel 1500 euro. Een kleinere set met sensor kost rond de 500 euro.

Gardena Smart System met HomeKit

Je kunt bijvoorbeeld meerdere besproeiingszones instellen, je watergebruik regelen, sensoren gebruiken om de vochtigheid van de aarde in de gaten te houden en nog veel meer. Je regelt dit met een Slimme Besproeiingscomputer (ca. 200 euro). Ook is er een slim stopcontact voor buitenshuis (ca. 60 euro).

De ondersteuning voor HomeKit zal eind van het eerste kwartaal 2019 worden toegevoegd. De producten zelf zijn verkrijgbaar sinds 2016. Het Smart System is oorspronkelijk gebaseerd op het Lemonbeat-protocol van RWE en beschikte voorheen niet over andere koppelingen met smart home-platformen. Vanaf het begin zijn de sproeier en sensoren al te bedienen met de Gardena-app, maar de ondersteuning voor HomeKit biedt net meer mogelijkheden. Zo kun je ook je lampen en andere sensoren meenemen in je HomeKit-automatiseringen.

Gardena Smart System met HomeKit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2019, 11:23
Categorie Accessoires
Onderwerpen smart home, tuinieren

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.