Sony 8K televisie HomeKit en AirPlay

Deze Sony Android-tv’s krijgen ondersteuning voor AirPlay 2 en HomeKit

Tijdens de CES heeft Sony een aantal nieuwe televisies aangekondigd. Net als bij de televisies van Samsung en LG krijgen deze ondersteuning voor AirPlay 2 en HomeKit.

De grote verrassing dit jaar tijdens de CES is dat televisiefabrikanten AirPlay 2-ondersteuning toevoegen aan hun nieuwste modellen. Nadat de uitrol van AirPlay 2 vorig jaar wat traag op gang kwam, lijkt het erop dat er nu in een sneltreinvaart nieuwe apparaten bijkomen. De televisies van Sony zijn de nieuwste in het rijtje modellen. Dankzij AirPlay 2 en HomeKit-support kun je de televisies aansturen met Siri.

Sony Android-tv’s met AirPlay 2 en HomeKit

In totaal gaat het om drie series die later dit jaar de update krijgen voor AirPlay 2. Dit zijn de Z9G, A9G en X950G series. De Z9G komt in maar liefst 98- en 85-inch. Dit zijn 8K LED-tv’s met HDMI 2.1 en Dolby Vision die draaien op Android TV met ingebouwde Google Assistent. Ga je liever voor OLED, dan kan je terecht bij de A9G-serie, beschikbaar in 77-, 65- en 55-inch. Deze schermen bieden 4K HDR, evenals met ondersteuning voor Dolby Vision en Android TV. De X950G-serie verschijnt tot slot in maar liefst vier formaten: 85-, 75-, 65- en 55-inch. Net als de eerste serie gaat het hier om LED-modellen.

De prijs en beschikbaarheid van deze nieuwe modellen, wordt op een later moment bekendgemaakt. De AirPlay 2- en HomeKit-functies komen later in het jaar beschikbaar. Het lijkt er dus op dat de tv’s eerst zonder deze functie beschikbaar zijn, maar dat het via een software-update toegevoegd wordt. We weten op dit moment nog niet wanneer de ondersteuning voor televisies toegevoegd wordt aan iOS. Mogelijk is dat bij iOS 12.2 of iOS 12.3 het geval, al is iOS 13 ook nog een optie.

Dat de functie alleen nog aangekondigd is voor deze nieuwste modellen, is minder goed nieuws voor de mensen die net een nieuwe televisie van Sony gekocht hebben. Het lijkt er namelijk niet op dat Sony de functie ook naar bestaande televisies brengt door middel van een software-update. Bij LG geldt de ondersteuning voor AirPlay 2 ook alleen voor de nieuwste modellen. Een aparte iTunes-app zoals bij Samsung het geval is, ontbreekt bij zowel Sony als LG.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2019, 9:17
Bron Bron Sony
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, homekit, televisie
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.