Google Assistent met Google Maps.

Google Assistent vindt zijn weg naar Google Maps en meer

Tijdens de CES heeft Google meerdere aankondigingen gedaan voor de Google Assistent. Zo komt Google's spraakhulp naar Google Maps en kun je vliegtickets opslaan in Google Assistent.

Sinds eind vorig jaar spreekt Google Assistent ook Nederlands en met de komst van de Google Home in Nederland is de assistent ook bij ons een stuk beter bruikbaar. Je vindt de Google Assistent dan ook in de bijbehorende iOS-app en in de speakers, maar binnenkort ook in Google Maps. Je krijgt dan allerlei extra mogelijkheden, zoals het delen van je ETA. Pak je niet de auto maar het vliegtuig, dan helpt Google Assistent met het tonen van je vliegtickets.

Google Assistent in Google Maps

De uitrol van Google Assistent in Google Maps is inmiddels begonnen, al zien wij de update nog niet in Nederland. Dankzij de samenwerking tussen de twee is het op iOS mogelijk om met de assistent je navigatie te bedienen, te reageren op tekstberichtjes, muziek en podcasts af te spelen en langs je routes locaties opzoeken of stops toevoegen. Op Android is het ook mogelijk om berichtjes te sturen via WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram en meer, maar op iOS is dat helaas niet mogelijk.

Google Assistent met Google Maps.

Je kan deze functies gebruiken door simpelweg de opdracht aan Google Assistent te geven, zodra deze geactiveerd is in de Google Maps-app. Het voordeel van de samenwerking met Google Maps is dat je op iOS dan niet meer de losse Google Assistent-app nodig hebt. De ondersteuning van Google Assistent is een welkome toevoeging voor Google Maps-gebruikers met een iPhone, aangezien Siri niet samenwerkt met andere kaartendiensten.

Inchecken voor je vlucht
Google heeft ook laten weten dat het binnenkort mogelijk is om in te checken met de Google Assistent voor je aankomende vlucht. Ook het ophalen van je boardingpass is dan mogelijk. Deze functie zal eerst alleen beschikbaar zijn bij binnenlandse vluchten met United Airlines, maar uiteindelijk moeten meer vliegtuigmaatschappijen dit ondersteunen. Ook houdt de assistent je op de hoogte zodra je kan inchecken en kan je een kamer boeken bij ondersteunende hotels, zoals AccorHotels, Expedia en InterContinental Hotels.

Google Assistent met boardingpass voor vluchten.

Meer verbeteringen voor Google Assistent
Tot slot heeft Google bekendgemaakt dat de assistent naar meer producten komt. Dankzij Google Assistant Connect kunnen fabrikanten op een makkelijkere manier de assistent inbouwen. Zo komt Lenovo met een slimme wekker en introduceert Whirlpool de KitchenAid, een slim scherm dat helpt bij het koken. Google stipt ook aan dat de Google Assistent binnenkort echt naar Sonos komt. Dit is al veel eerder aangekondigd, maar liep enige vertraging op. Wanneer de update voor de Sonos On een Sonos Beam beschikbaar komt, weten we helaas nog niet. Google Assistent komt ook naar meer televisies, waaronder tv’s van Samsung. Apple werkt ook al nauw samen met Samsung, dankzij de komst van AirPlay 2 en een aparte iTunes-app. Er komen daarnaast nog veel meer televisies met AirPlay 2 aan.

Tijdens de CES introduceert Google ook nog de Interpreter Mode, waarmee je in meerdere talen tegelijk kan spreken. Deze functie werkt met 27 talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Spaans, Chinees, Japans én Nederlands. De functie vertaalt in realtime de gesproken zinnen naar de standaard ingestelde taal van de Assistent. Je hoeft niet aan te geven in welke taal je spreekt, want dat herkent de assistent vanzelf. Je kan deze mode bijvoorbeeld gebruiken om in te checken in een hotel.

Meer aankondigingen rondom de CES vind je in ons artikel met Apple-aankondigingen tijdens CES. Daarin hebben we de meest interessante aankondigingen voor Apple-gebruikers op een rij gezet, met onder andere nieuwe HomeKit-producten en handige accessoires.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 09 januari: Talen voor de Interpreter Mode toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2019, 12:41
Bron Bron Google
Via Via Engadget
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen ces, google assistant
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.