Apple Pay Italië

Deze (nieuwe) Apple-functies werken nog niet in Nederland

Apple heeft veel nieuwe producten en diensten aangekondigd tijdens het najaarsevent, maar lang niet alles is ook in Nederland te gebruiken. We maakten een overzicht van dingen die je misloopt in Nederland en België.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Leuk hoor, alle aankondigingen die Apple dinsdagavond deed. Maar in Nederland grijpen we op een aantal punten mis. Zo kunnen we de Apple Watch met 4G nog niet gebruiken en lopen we ook functies mis op de iPhone en Apple TV. In dit artikel praten we je bij over de functies die nog niet in Nederland en België werken.

Apple TV 4k

Deze (nieuwe) Apple-functies werken nog niet in Nederland

Apple heeft gisteren weer een flinke reeks producten en diensten aangekondigd. Hoewel je de nieuwe iPhone 8 volgende week vrijdag al in Nederland kunt aanschaffen, zijn er ook een aantal dingen waar we nog he-le-maal niets aan hebben.

Geen live sport op Apple TV

Voor nagenoeg elk product geldt dat er wel een functie is die (nog) niet in Nederland werkt, te beginnen met de nieuwe Apple TV 4K. Apple presenteerde de vernieuwde TV-app, waardoor je ook live naar sportwedstrijden kunt kijken. De TV-app was oorspronkelijk alleen beschikbaar in de VS en komt later dit jaar naar Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, terwijl Canada en Australië nog eind deze maand aan de beurt zijn. Nederland zit hier dus niet bij, waardoor deze handige functie van de Apple TV (die overigens ook werkt op de iPhone en iPad) nog steeds niet te gebruiken is.

Geen 4G op de Apple Watch

Een ander goed voorbeeld is de Apple Watch Series 3. Dit nieuwe model is uitgerust met 4G, maar helaas kun je dit in Nederland niet gebruiken. Alleen het model zonder 4G is verkrijgbaar en het heeft ook geen zin om een 4G-model uit het buitenland te halen, omdat je die niet in Nederland kunt gebruiken. Als gevolg hiervan kun je in Nederland ook geen roestvrij stalen of keramieken Apple Watch kopen, omdat dit materiaal alleen bij het 4G-model gebruikt wordt. Meer over het gebruik van de Apple Watch Series 3 met 4G in Nederland lees je hieronder.

Nog steeds geen Apple Pay

iCulture-lezers vragen ons regelmatig hoe het zit met twee veelgevraagde functies: Apple Pay en de voorspellende functie van QuickType. Voor beide functies hebben we slecht nieuws, want over zowel Apple Pay als de voorspellende functie in Nederland is niks gezegd. Apple heeft tijdens het event sowieso nauwelijks aandacht besteed aan Apple Pay en heeft ook geen nieuwe landen aangekondigd. De meest recente info dateert van de laatste kwartaalcijfers, toen Apple heeft laten weten dat Apple Pay naar Scandinavië komt. Ook over Apple Pay Cash (de betaalfunctie via iMessage) is geen verdere info bekendgemaakt. Dat de pagina’s in Nederland nu vertaald zijn, blijkt helaas ook geen hint te zijn.

We kregen van lezers ook tips dat Siri zou verklappen dat Apple Pay eraan komt, maar dat was helaas ijdele hoop. Binnenkort kun je Apple Pay wel met Siri gebruiken, maar alleen als Apple Pay in jouw land beschikbaar is. Nederland en België vallen dus voorlopig buiten de boot. En het feit dat Siri erover babbelt zegt helaas niets over de komst van Apple Pay naar Nederland.

Het voorspellende QuickType

Wat betreft het QuickType-toetsenbord krijgen we ook vaak vragen. Gaat Apple de voorspellende functie nu eindelijk eens in het Nederlands beschikbaar stellen? Ook daar zijn geen aanwijzingen voor. De naam QuickType wordt vaak in verband gebracht met deze woordvoorspellende functie, maar dat is niet helemaal juist. De naam QuickType is de officiële naam van het iOS-toetsenbord. Vandaar dat Nederlands ook als optie genoemd wordt op de Apple-website onder het kopje QuickType. Zicht op de woordvoorspellende functie in Nederland is er helaas dus nog niet.

Tot slot zijn er ook nog wat iOS 11-functies die nog niet in Nederland werken, voornamelijk in Apple Kaarten. Apple heeft maximumsnelheden toegevoegd, maar op de Nederlandse wegen wordt dit helaas niet aangegeven. Sinds december 2017 werkt de rijstrookbegeleiding wel in Nederland en België.

Vorig jaar maakten we een round-up van functies die niet in Nederland te gebruiken zijn en eerlijk gezegd is er sindsdien nog niet veel veranderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2018, 18:43
Categorie Apple
Onderwerpen apple pay, ios 11
Software iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.