Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
RVS Apple Watch Series 8

Apple Watch 4G kopen? Dit zijn de prijzen en uitvoeringen van de Cellular-modellen

Wil je een Apple Watch 4G kopen? Dat kan! Je hebt bij een Apple Watch Cellular ruim de keus tussen veel verschillende modellen, waaronder de Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rijtje om een Apple Watch 4G te kopen in Nederland en in landen waar dit model verkrijgbaar is.

Apple Watch Cellular kopen: dit zijn je opties

Apple brengt meerdere Apple Watch-modellen op de markt, zodat je precies kunt kiezen wat jij wil: aluminium met of zonder 4G en staal of titanium, standaard voorzien van 4G. Sinds 2021 is de Apple Watch 4G in Nederland te koop en in 2022 zijn er weer nieuwe uitvoeringen bijgekomen zoals de Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra. In dit artikel lees je alles over de prijzen van de Apple Watch Cellular en waar je ze kunt kopen.

Let op: De eSIM in de Apple Watch Cellular-modellen is op dit moment alleen te gebruiken op het netwerk van Odido en KPN. Bij beide providers betaal je €5,- per maand voor de benodigde multisim.


Wij hebben in 2021, 2022 en 2023 navraag gedaan bij Vodafone of zij plannen hebben om de 4G-verbinding op de Apple Watch te ondersteunen. Vodafone zegt dat “als ze besluiten de eSIM op de Apple Watch aan te bieden, klanten hierover te gaan informeren”. Er is dus nog geen zekerheid of de Apple Watch bij Vodafone ondersteund gaat worden. Zit je bij Vodafone en wil je een Cellular Apple Watch gebruiken, dan kun je beter overstappen naar een andere provider.

Apple Watch 4G kopen: hieruit kun je kiezen

Wil je een Apple Watch met 4G kopen, dan kan je in Nederland terecht bij de Apple Store, T-Mobile, Coolblue en alle andere winkels die de Apple Watch verkopen. In België kun je terecht bij Telenet en Apple zelf. Klik op de prijzen om jouw model van 2022 te kiezen en te bestellen:

Bekijk bij andere winkels:


De goedkoopste manier om een Apple Watch met 4G aan te schaffen is via de provider. Daar betaal je voor de Apple Watch Ultra eenmalig €864,- voor het horloge, terwijl de prijs bij Apple en diverse winkels €999,- is. Je bespaart dan €134,27. Voorwaarde is wel dat je een €5 databundel voor de komende 24 maanden afsluit. Maar ja, die had je toch al nodig om de Apple Watch überhaupt te kunnen gebruiken.

Prijs Apple Watch Ultra (standaard met 4G)

De Apple Watch Ultra is gemaakt van titanium en is standaard voorzien van 4G-functie. Je hoeft dit overigens niet te gebruiken. Als je de eSIM in de Apple Watch niet activeert kun je ‘m gebruiken als een normale Apple Watch. Hieronder zie je de prijzen.

Prijzen Apple Watch Ultra


Prijs Apple Watch Series 8 Cellular

Bij de Apple Watch Series 8 heb je twee opties: de goedkoopste modellen zijn voorzien van een aluminium behuizing. Kies je daarbij voor de Cellular-uitvoering, dan weet je zeker dat er een eSIM in zit. Daarnaast kun je dit model ook aanschaffen in roestvrij staal en dan zit er standaard al een 4G-functie op.

Prijzen Apple Watch Series 8 Cellular 45mm aluminium


Klik hier voor 41mm Series 8 Cellular


Bekijk bij andere winkels:


Prijs Apple Watch SE Cellular

Ook de goedkoopste Apple Watch is in een Cellular-versie verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit het model van 2022 of de eerdere modellen van 2020/2021. Dit is een goedkope manier om altijd bereikbaar te zijn, als je niet alle geavanceerde gezondheidsfuncties nodig hebt.

Prijzen 44mm Apple Watch SE Cellular 2022

Klik hier voor 40mm Apple Watch SE 2022 Cellular

Prijzen 40mm Apple Watch SE Cellular 2022


Klik hier voor 44mm Apple Watch SE 2020 Cellular

Prijzen Apple Watch SE 2020 Cellular


Klik hier voor 40mm Apple Watch SE 2020 Cellular

Prijzen Apple Watch SE 2020 Cellular


Een andere optie is om je Apple Watch Cellular te kopen via andere webshops zoals Amazon, waar het model al langere tijd beschikbaar is via de Duitse versie. Ook op websites als Marktplaats en Bol.com worden via handelaren vaak 4G-versies verkocht, al zijn ze daar vaak wat duurder. Maar soms kan je niet anders, omdat bepaalde uitvoeringen niet beschikbaar zijn in eigen land.

Dat geldt bijvoorbeeld voor de Apple Watch Hermès en de Apple Watch Edition in titanium. Deze twee uitvoeringen worden niet in Nederland en België verkocht.

Apple Watch 4G uitvoeringen: waar kan je uit kiezen?

Bij het kopen van een 4G Apple Watch, heb je de keuze uit een aantal verschillende uitvoeringen en modellen. In het kort biedt Apple in Nederland de Apple Watch met Cellular in een aantal uitvoeringen op de markt: de Apple Watch Series 8 Cellular (aluminium en roestvrij staal) en de Apple Watch SE 2022 Cellular (aluminium) en de Apple Watch Ultra.

Dit zijn de uitvoeringen en modellen die met 4G uitgebracht zijn:

Kleuren en uitvoeringen Apple Watch GPS + Cellular

Aluminium Roestvrij staal Titanium
Apple Watch Series 8 GPS + Cellular Middernacht, sterrenlicht, zilver, rood Grafiet, zilver, goud
Apple Watch SE 2022 GPS + Cellular Middernacht, sterrenlicht, zilver
Apple Watch Ultra GPS + Cellular Titanium
Apple Watch Series 7 GPS + Cellular Middernacht, sterrenlicht, groen, blauw, rood Grafiet, zilver, goud Spacezwart, titanium*
Apple Watch Nike+ Series 7 GPS + Cellular Middernacht, sterrenlicht
Apple Watch Hermès Series 7 GPS + Cellular* Spacezwart, zilver
Apple Watch SE 2020 GPS + Cellular Spacegrijs, zilver, goud
Apple Watch Nike+ SE GPS + Cellular Spacegrijs, zilver

* Model en uitvoering niet beschikbaar in Nederland en België.

In Nederland en België kan je dus kiezen voor de modellen van de Apple Watch Series 8 (zowel in aluminium als roestvrij staal), de Apple Watch Ultra in titanium, de Apple Watch Series 7 in aluminium, roestvrij staal en de versie van Nike (alleen aluminium). De Apple Watch SE (zowel 2020 als 2022) met Cellular is er ook alleen in aluminium. Helaas brengt Apple de Apple Watch Hermès niet uit in Nederland. Voor dat model moet je dus naar het buitenland uitwijken.

Apple Watch Series 8 kleuren aluminium

Prijzen 4G Apple Watch in Nederland

De prijzen van de Apple Watch 4G in Nederland zijn gelijk met die in België. Ter vergelijking vind je in onderstaande tabel ook de prijzen van de modellen zonder 4G. De prijzen zijn vanaf-prijzen en kunnen hoger uitvallen door een duurder bandje.

Prijzen Apple Watch GPS + Cellular 2022

40/41mm 44/45mm/49mm
SE 2022 GPS, aluminium €299,- €339,-
SE 2022 GPS + Cellular (4G), aluminium €349,- €389,-
Series 8 GPS, aluminium €499,- €539,-
Series 8 GPS + Cellular (4G), aluminium €619,- €659,-
Series 8 GPS + Cellular (4G), roestvrij staal €849,- €899,-
Ultra GPS + Cellular (4G), titanium €999,-

Prijzen zijn vanafprijzen en kunnen hoger uitvallen bij bepaalde bandjes.

Bekijk bij andere winkels:

Dit waren de adviesprijzen van de modellen van 2021. Mogelijk vind je bij winkels lagere prijzen.

Prijzen Apple Watch GPS + Cellular 2020/2021 modellen

40/41mm 44/45mm
SE 2020 GPS, aluminium €299,- €329,-
SE 2020 GPS + Cellular (4G), aluminium €349,- €379,-
Nike+ SE 2020 GPS + Cellular (4G), aluminium €349,- €379,-
Series 7 GPS, aluminium €429,- €459,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), aluminium €529,- €559,-
Nike+ Series 7 GPS + Cellular (4G), aluminium €529,- €559,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), roestvrij staal €729,- €779,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), titanium* €829,- €879,-
Hermès Series 7 GPS + Cellular (4G), roestvrij staal* €1.299,- €1.349,-

Prijzen zijn vanafprijzen en kunnen hoger uitvallen bij bepaalde bandjes.
* Model en uitvoering niet beschikbaar in Nederland en België.

Apple Watch 4G kopen in Nederland

In Nederland kun je de Apple Watch 4G sinds oktober 2021 kopen bij Apple, Odido en tal van andere winkels. Odido (destijds T-Mobile) was de eerste provider die de 4G-functie ondersteunt in Nederland. De prijzen voor de modellen gelden zoals hierboven staan aangegeven. Sinds oktober 2022 biedt ook KPN de Apple Watch Cellular en multisim aan. De exacte plannen van Vodafone zijn niet bekend.

Apple Watch Ultra met nachtmodus

Odido biedt de 4G-functie sinds 5 november 2021 op de Apple Watch aan. Voor €5,- per maand schaf je de Multisim add-on aan, die beschikbaar is voor alle Go-abonnementen. Mocht je al een 4G Apple Watch hebben (een eerdere generatie), dan kun je de 4G-functie ook gebruiken door de losse Multisim add-on te bestellen voor €5,- per maand. Voormalig Tele2 klanten die overgezet zijn naar Odido, kunnen daar ook de multisim voor de Apple Watch afsluiten.

Apple Watch Cellular in België

In België is sinds najaar 2020 de Apple Watch 4G verkrijgbaar via de Apple Store, webwinkels en provider Telenet. De Apple Watch Series 6 en de Apple Watch SE waren de eerste modellen in België met GPS + Cellular-versie. De Apple Watch Series 8 is ook weer met een 4G-versie verkrijgbaar.

In deze landen is de Apple Watch Cellular verkrijgbaar

Om te weten in welke landen je de Apple Watch kunt aanschaffen kun je het beste dit overzicht op de website van Apple raadplegen. Je kunt het horloge ook in landen als de Verenigde Staten, Canada en Mexico aanschaffen, maar daarbij kunnen bepaalde LTE- en UMTS-banden ontbreken. Er is een kans dat de 4G-functie op modellen uit de VS, Canada en Mexico niet werken bij Nederlandse providers. Bij Europese modellen speelt deze beperking niet. Zie ook ons kaartje met alle Europese landen die de Apple Watch met mobiele data aanbieden.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Per land is er beperkte ondersteuning van providers. Het aanbod van providers verschilt per land. Je kunt de Apple Watch Cellular kopen bij de Apple Stores, APR's en andere winkelketens in de genoemde landen.

Is een Apple Watch 4G kopen zinvol?

Of je iets hebt aan een Apple Watch GPS + Cellular is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ga je graag zonder je iPhone buitenshuis sporten, de hond uitlaten of boodschappen doen, dan kan een Apple Watch met eigen mobiele verbinding erg handig zijn. Je blijft dan bereikbaar en kunt via Siri informatie opvragen, je smart home bedienen en mensen bellen.

Heb je altijd je iPhone bij de hand, dan kan een Apple Watch met 4G-verbinding niet echt nodig zijn. Je betaalt er toch een flink bedrag extra voor en je moet vaak een klein bedrag bovenop je normale abonnement bijbetalen. Bij Telenet in België is het inbegrepen in je normale bundel.

Heb je nog een langlopend contract bij je huidige provider, dan kan het lastiger zijn om op de 4G Apple Watch over te stappen. Niet alle providers ondersteunen de Apple Watch eSIM. Dat komt omdat de eSIM die providers voor de iPhone aanbieden niet automatisch geschikt is voor de Apple Watch.

Apple Watch Series 7 zijkant

Bovendien is de eSIM van de Apple Watch gekoppeld aan het telefoonnummer van je iPhone, dus je zult in dat geval ook een iPhone-abonnement bij de juiste provider moeten hebben. In België biedt Telenet ondersteuning voor de Apple Watch eSIM en in Nederland bieden Odido en KPN ondersteuning. Roaming wordt sinds watchOS 9 ondersteund, maar de Nederlandse providers bieden dit op de Apple Watch nog niet aan.

Meer hierover lees je in Apple Watch 4G in Nederland gebruiken. Lees ook ons artikel over de voordelen van een 4G Apple Watch.

Bekijk ook

6 voordelen van een Apple Watch met 4G: waarom het handig is

De Apple Watch met 4G komt eraan, dus je vraagt je misschien af wat nou de voordelen van een Apple Watch met 4G zijn. In dit artikel beantwoorden we die vraag.

Apple Watch 4G ook in titanium

Veel mensen kopen de Apple Watch met 4G-verbinding omdat ze graag de luxe roestvrij stalen variant willen hebben. Sinds 2019 heb je nog een extra optie: titanium. Dit was het materiaal voor de Apple Watch Edition, maar sinds 2022 is de Apple Watch Edition verleden tijd. In plaats daarvan is er de Apple Watch Ultra in titanium. Deze is verkrijgbaar in één kleur. Wil je een Apple Watch in titanium, dan zit er altijd een 4G-functie op.

De Apple Watch Ultra in titanium is verkrijgbaar vanaf €999,- bij Apple en andere winkeliers.

Bekijk ook

Dit is de Apple Watch Ultra: de extra grote smartwatch voor sporters

De Apple Watch Ultra is de allernieuwste, grotere Apple Watch voor sporters. Er zitten exclusieve functies op, het design is aangepast en het scherm is groter. Je leest hier alles wat je moet weten over de nieuwe Apple Watch Ultra.

Apple Watch Ultra vanaf de zijkant

Meer over de verschillen van de Apple Watch met en zonder 4G lees je in ons aparte artikel. We hebben ook nog andere interessante artikelen over de Apple Watch met Cellular, zoals een uitgebreide Apple Watch 4G FAQ.

Bekijk ook

Apple Watch met of zonder 4G: wat zijn de verschillen?

Je kunt bij de Apple Watch kiezen voor modellen met en zonder 4G-functie. Loont het de moeite om een Apple Watch Cellular te kopen? En wat zijn dan precies de verschillen met het standaard model? Wij vergelijken beide uitvoeringen van de Apple Watch met en zonder 4G.

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2023