Apple Watch lineup 2021

Wil je een Apple Watch 4G kopen? Hier moet je op letten

Wil je een Apple Watch 4G kopen? Dan is er goed nieuws: in België is de Apple Watch 4G al een tijdje verkrijgbaar en in Nederland zal de 4G-versie van de Apple Watch ook officieel worden uitgebracht. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rijtje om een Apple Watch 4G te kopen in Nederland en in landen waar dit model officieel verkrijgbaar is.

Prijs vanaf €218,25

Apple Watch Cellular kopen: dit zijn je opties

Apple brengt meerdere Apple Watch-modellen op de markt, zodat je precies kunt kiezen wat jij wil: aluminium, staal of titanium, Nike+ of Hermès, met of zonder 4G. Niet al deze uitvoeringen zijn officieel in Nederland en België verkrijgbaar.


Wil je een Apple Watch met 4G, dan heb je twee mogelijkheden: in eigen land kopen of naar het buitenland gaan. Woon je in België, dan kun je terecht bij Telenet en andere providers, waar je niets extra’s betaalt voor gebruik van de eSIM in de Apple Watch. In Nederland is KPN van plan om de Apple Watch 4G te gaan ondersteunen. Deze provider heeft nog geen releasedatum en prijzen bekendgemaakt.

Apple Watch Series 7 ECG

Een andere optie is om je Apple Watch 4G te kopen via handelaren op Marktplaats en Bol.com. Je betaalt dan vaak wel wat hogere prijzen en zult er rekening mee moeten houden dat de 4G-functie nog niet door alle Nederlandse providers wordt ondersteund. Alleen KPN heeft ondersteuning aangekondigd.

Is een Apple Watch 4G kopen zinvol?

Of je iets hebt aan een Apple Watch 4G is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ga je graag zonder je iPhone buitenshuis sporten, de hond uitlaten of boodschappen doen, dan kan een Apple Watch met eigen mobiele verbinding erg handig zijn. Je blijft dan bereikbaar en kunt via Siri informatie opvragen, je smart home bedienen en mensen bellen.

Heb je altijd je iPhone bij de hand, dan kan een Apple Watch met 4G niet echt nodig zijn. Je betaalt er toch een flink bedrag extra voor en je moet vaak een klein bedrag bovenop je normale abonnement bijbetalen. Bij Telenet in België is het inbegrepen in je normale bundel.

Heb je nog een langlopend contract bij je huidige provider, dan kan het lastiger zijn om op de 4G Apple Watch over te stappen. Niet alle providers ondersteunen de Apple Watch eSIM. Dat komt omdat de eSIM die providers voor de iPhone aanbieden niet automatisch geschikt is voor de Apple Watch.

Apple Watch Series 7 zijkant

Bovendien is de eSIM van de Apple Watch gekoppeld aan het telefoonnummer van je iPhone, dus je zult in dat geval ook een iPhone-abonnement bij de juiste provider moeten hebben. In België biedt Telenet ondersteuning voor de Apple Watch 4G eSIM en in Nederland heeft KPN ondersteuning beloofd. Roaming wordt niet ondersteund, dus zodra je de grens over gaat zal de 4G-functie op je horloge niet meer werken. Tijdens vakanties in het buitenland kun je dus niet hardlopen met de mobiele verbinding.

Uiteraard kun je de Apple Watch wel gewoon gebruiken voor allerlei andere functies, zoals apps installeren en muziek streamen, maar je dan zul je gebruik moeten maken van de internetverbinding via je iPhone of bekende WiFi-netwerken.

Meer hierover lees je in Apple Watch 4G in Nederland gebruiken.

Apple Watch 4G in België

In België is sinds najaar 2020 de Apple Watch 4G verkrijgbaar via de Apple Store, webwinkels en provider Telenet. Zowel de Apple Watch Series 6 als de Apple Watch SE zijn in België beschikbaar in een GPS + Cellular-versie en dat zal ook bij de Apple Watch Series 7 weer het geval zijn.

Apple Watch 4G ook in titanium

Veel mensen kopen de Apple Watch 4G omdat ze graag de luxe roestvrij stalen variant willen hebben. Sinds 2019 heb je nog een extra optie: titanium. Dit is het nieuwste materiaal voor de Apple Watch, dat je in twee varianten kunt kopen: licht en donker. In beide gevallen is er sprake van een geborstelde uitvoering. Wil je een Apple Watch in titanium, dan zit er altijd een 4G-functie op.

De Apple Watch 4G in titanium is verkrijgbaar vanaf €829 bij Apple in Frankrijk, Duitsland en andere landen, maar niet in België.

Apple Watch 4G kopen in titanium

In deze landen is de Apple Watch 4G verkrijgbaar

Om te weten in welke landen je de Apple Watch kunt aanschaffen kun je het beste dit overzicht op de website van Apple raadplegen. Je kunt het horloge ook in landen als de Verenigde Staten, Canada en Mexico aanschaffen, maar daarbij kunnen bepaalde LTE- en UMTS-banden ontbreken. Zie ook ons kaartje met alle Europese landen die de Apple Watch 4G aanbieden.

Per land is er beperkte ondersteuning van providers. Zo kun je in Italië alleen een abonnement bij Vodafone afsluiten, in Polen alleen bij Orange en in Finland alleen bij Telia. Je kunt de Apple Watch 4G kopen bij de Apple Stores, APR’s en andere winkelketens in de genoemde landen. Hou er wel rekening mee dat je bij problemen met dit model wel terug moet naar het land waar je hem gekocht hebt, zolang er nog geen officiële ondersteuning is.

Meer over de verschillen van de Apple Watch met en zonder 4G lees je in onderstaand artikel.

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2021