Plattegrond Schiphol en andere vliegvelden in Apple Kaarten bekijken

Bekijk de plattegrond van Schiphol en andere vliegvelden in Apple Kaarten. Ga je vliegen, dan kun je met de indoor navigatie precies zien waar winkels, toiletten en andere voorzieningen te vinden zijn op de plattegronden.

Heb je een vliegreis gepland en vertrek je daarvoor vanaf Schiphol of een andere luchthaven, dan kun je eenvoudig je weg vinden op dit vliegveld dankzij Apple Kaarten. Met de luchthaven-plattegronden kun je precies zien waar de winkels zich bevinden, hoeveel verdiepingen er zijn en waar jouw gate is. In deze tip vertellen we van welke luchthavens je al plattegronden kunt vinden.

Schiphol: plattegrond in Apple Kaarten

Apple maakt het sinds iOS 11 gemakkelijker om te navigeren op vliegvelden en in winkelcentra. Met plattegronden kun je precies zien waar de winkels en het dichtstbijzijnde toilet te vinden zijn. Hierdoor wordt indoor navigatie nog gemakkelijker. Het werkt al op Schiphol en op talloze andere luchthavens.

Om op Schiphol te navigeren, ga je als volgt te werk:

 1. Open de Apple Kaarten-app op de iPhone of iPad.
 2. Zorg dat de weergave op ‘Kaart’ staat, dus niet op ‘Satelliet’.
 3. Voer de zoekopdracht ‘Schiphol’ in.
 4. Zoom iets in totdat je de link Bekijk binnenkant ziet. Tik hierop.
 5. Je ziet nu per verdieping welke winkels en voorzieningen er op Schiphol zijn.
Schiphol plattegrond in Apple Kaarten

Aan de rechterkant zie je een cijfer verschijnen. Hiermee kun je wisselen tussen de verdiepingen. Met oranje iconen worden onder andere winkels en restaurants weergegeven en door erop te tikken bekijk je meer informatie over de desbetreffende vestiging. Ook kun je bij de paarse iconen de toiletten vinden.

Schiphol: indoor navigatie op luchthavens

Behalve winkels, restaurants en andere voorzieningen, kun je ook de verschillende pieren Schiphol van binnen bekijken. Je ziet dan precies waar welke gate zit. Zoek hiervoor in Apple Kaarten naar Schiphol en zoom een stukje in. Bij elke pier kun je binnenkijken door te tikken op Bekijk binnenkant. Alle bijbehorende gates worden dan in het geel weergegeven. Moet je voor je vlucht naar D57, dan zoek je dit dus eenvoudig op. Je ziet dan ook meteen of er nog toiletten onderweg zijn.

Schiphol gate navigeren

Je kunt de zoekfunctie van Apple Kaarten niet gebruiken om direct te navigeren naar een bepaalde gate, maar zult dit handmatig op de kaart te kijken waar je bent en waar de gewenste gate is.

Wil je gemakkelijker naar een bepaalde gate navigeren, dan kan dat ook met de KLM Schiphol AirPort Map en in de KLM-app voor iOS. De gate wordt opgelicht als je een vlucht hebt en je krijgt nog meer functionaleiten te zien rondom je reis.

Andere luchthaven-plattegronden in Apple Kaarten

De plattegronden van luchtvelden worden steeds verder uitgebreid. Apple heeft een lijst met luchthavens opgesteld, zodat je precies weet of je op jouw bestemming gebruik kunt maken van indoor kaarten.

Het gaat onder andere om de volgende vliegvelden:

 • Amsterdam Airport Schiphol AMS
 • Berlin Brandenburg Airport (BER)
 • Frankfurt Airport (FRA)
 • London Heathrow Airport LHR
 • London Gatwick Airport LGW
 • Los Angeles International Airport LAX
 • Miami International Airport MIA
 • New York John F. Kennedy International Airport JFK
 • New York LaGuardia Airport LGA

Enkele grote afwezigen zijn San Francisco (SFO), Eindhoven (EIN) en Zaventem (BRU). De app bevat vooral veel plattegronden van Amerikaanse luchthavens, zoals Baltimore/Washington (BWI), Denver (DEN), Edmonton (YEG), Indianapolis (IND), Jacksonville (JAX), Orange County (SNA), Minneapolis (MSP), Nashville (BNA), Oakland (OAK), Philadelphia (PHL), Pittsburgh (PIT), Portland (PDX), San Diego (SAN), San Jose (SJC), Seattle (SEA) en Vancouver (YVR). Het gaat in de genoemde steden vooral om de internationale luchthavens en niet om de kleinere, regionale vliegvelden.

Meer tips over vliegen met je iPhone? Check dan deze:

Bekijk ook

Overleef een lange vliegreis met deze accessoires

Ga je een lange vliegreis maken voor zaken? Besteed de tijd van je business trip optimaal met deze handige iPhone- en iPad-apps voor de vlucht, het hotel en de reis.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met meer dan 1.000 iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!