HomePod mini kleuren

HomePod mini vanaf nu officieel in Nederland en België verkrijgbaar: hier kan je terecht

De release van de HomePod mini in Nederland en België is hier. Na de eerdere belofte van eind maart, is Apple vandaag begonnen met de verkoop van de HomePod mini in Nederland en België. Sinds december spreekt Siri op de HomePod al Nederlands.

Vlak na het maart 2022-event van Apple, werd duidelijk dat de HomePod mini vanaf ‘eind maart’ in Nederland en België officieel verkrijgbaar zal zijn. De exacte releasedatum bleef onduidelijk, maar sinds vanmorgen 09:00 is Apple gestart met de verkoop van de HomePod mini in Nederland en België. Behalve bij Apple kun je ook terecht bij winkels als Amac, Coolblue en Bol.com. Als je nu bij Apple bestelt, wordt de HomePod mini op dinsdag 29 maart 2022 thuis geleverd. Wil je hem sneller in huis, dan kan je beter bij andere winkels kijken die al een tijdje voorraad hebben. Bekijk daarvoor onze prijsvergelijker hieronder of ons artikel over de HomePod mini kopen.

Release HomePod mini in Nederland: nu officieel verkrijgbaar

Sinds 25 maart 2022 kun je de HomePod mini in Nederland en België bestellen bij Apple. De adviesprijs is iets hoger dan in andere landen, namelijk €109,-. Je hebt de keuze uit vijf kleuren, namelijk wit, spacegrijs, blauw, oranje en geel. De HomePod mini is momenteel Apple’s enige eigen speaker in het assortiment. Naast de Nederlandse Siri, werkt de HomePod mini sinds de software-update 15.4 ook met Nederlandse stemherkenning. De HomePod weet daardoor ook wié er spreekt. Iedereen in huis kan daardoor vanaf zijn of haar eigen account berichten sturen, agenda-informatie opvragen en meer.

Benieuwd bij welke winkels je terecht kan voor de HomePod mini? Dit zijn de winkels:

Bekijk ook

Nieuwe HomePod vanaf nu te koop: alles over voorraad en de beste prijzen

Wil je de nieuwe HomePod kopen? Op deze pagina lees je alles over prijzen, levertijden en meer. De HomePod en HomePod mini zijn officieel in Nederland te koop en hier vind je de beste deals. Waar is de HomePod het goedkoopst? We geven antwoord op al je vragen!

De grote originele HomePod wordt niet meer gemaakt en is ook niet meer te koop. Alleen in het tweedehands en refurbished circuit kun je dit model nog vinden.

Er is de afgelopen tijd al lang uitgekeken naar de release van de HomePod mini in Nederland. Apple voegde in december 2021 de Nederlandse taal toe aan Siri op de HomePod. Sinds HomePod software-update 15.2 kun je dan ook al in het Nederlands tegen de HomePod praten en krijg je ook in het Nederlands antwoord.

HomePod mini kleuren

HomePod mini verkoop in Nederland

De HomePod mini was al een tijdje bij sommige verkopers beschikbaar, maar van een officiële release in Nederland was tot vandaag nog geen sprake. Deze winkels importeerden de HomePod mini op eigen initiatief, waardoor de adviesprijs daar vaak ook wat hoger lag dan de €99,- die je bij Apple in bijvoorbeeld Duitsland betaalt. Nu Apple de release officieel gemaakt heeft, kun je hem ook direct bij Apple zelf bestellen. Als er iets mis gaat met de HomePod mini, kun je dankzij deze officiële release ook gewoon terecht bij Apple Support in Nederland.

De HomePod mini kopen kan bij een groot aantal winkels en nu dus officieel bij onder andere Apple. Maar doordat de prijs bij Apple in Nederland iets hoger ligt dan de adviesprijs in het buitenland, ben je vaak goedkoper uit bij andere winkels als Coolblue.

HomePod mini prijzen

Al met al heeft het lang geduurd voordat Apple de HomePod in Nederland beschikbaar heeft gesteld. De allereerste HomePod verscheen in februari 2018 in een aantal landen, waaronder de VS en het Verenigd Koninkrijk. Later dat jaar volgden andere Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk. Eind 2020 verscheen de kleinere HomePod mini, maar eerst ook alleen in landen als de VS, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In het voorjaar van 2021 trok Apple de stekker uit de grote HomePod, waarna de focus uitsluitend kwam te liggen op de kleinere versie. Gedurende 2021 kwam deze in meer landen uit, waaronder Italië, en bracht Apple de nieuwe kleuren oranje, blauw en geel uit. In 2022 wordt de uitrol dus voortgezet.

Wil je weten of de HomePod mini wat voor jou is? Lees dan onze HomePod mini review. Daarin bespreken we de voor- en nadelen van deze speaker en delen we ook onze ervaringen met de Nederlandse Siri.

Bekijk ook

HomePod mini review in 2022, nu volledig Nederlands: is het wat voor jou?

De HomePod mini is Apple's kleine Siri-speaker en werkt nu ook volledig in het Nederlands. In deze bijgewerkte HomePod mini review lees je hoe we de Nederlandse Siri ervaren hebben na een uitgebreide test. Ook bespreken we de geluidskwaliteit en of de speaker de moeite waard is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 25 maart: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd voor de verkoopstart van de HomePod mini in Nederland en België.

HomePod mini

De HomePod mini is de kleine compacte slimme speaker van Apple. De HomePod mini is in oktober 2020 aangekondigd en sinds maart 2022 ook in Nederland verkrijgbaar, met Nederlandse Siri en stemherkenning. De HomePod mini is verkrijgbaar in vijf kleuren: spacegrijs, wit, blauw, oranje en geel. Apple heeft naast de HomePod mini ook nog de grote tweede generatie HomePod. Alle belangrijke artikelen over de HomePod mini op een rijtje. De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze compacte slimme speaker.

HomePod mini

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.