Safari iOS 11

Safari: alles over Apple’s webbrowser op de Mac, iPhone en iPad

Alles over de Safari webbrowser voor Mac, iPhone en iPad. Ontdek welke Safari-functies voor jou handig zijn en welke alternatieven er zijn.

Safari iOS 11

Safari is de webbrowser van Apple, die je vindt op de Mac, iPhone en iPad. Safari is standaard meegeleverd op al deze apparaten, maar je kunt ook een alternatieve webbrowser installeren. Safari bestaat sinds 2003 op de Mac en sinds 2007 voor iOS.

Safari: functies en mogelijkheden

Met Safari kun je informatie op internet opzoeken. Maar er zitten nog veel meer mogelijkheden in. Zo kun je meerdere tabbladen openen, bladwijzers aanmaken en pop-ups blokkeren. Een belangrijke privacy-optie is de mogelijkheid om privévensters te openen, zodat je incognito kunt browsen. Met plug-ins kun je de functies van Safari verder uitbreiden. Plug-ins zijn alleen beschikbaar voor macOS, niet voor iOS.

De iOS-versie van Safari is afgeleid van de desktopversie. Je bedient de browser met je vingers, niet met een muis. Op de Apple Watch en Apple TV vind je geen Safari-browsers. Mensen die het leuk vinden om experimentele functies te gebruiken kunnen de Safari Technology Preview installeren.

Alternatieven voor Safari

Je bent op de Mac, iPhone en iPad vrij om andere browsers te installeren zoals Google Chrome of Firefox. Vooral op de desktop is Chrome een grote concurrent, omdat deze ook allerlei mogelijkheden heeft om extensies te installeren. Op iOS is Safari echter de meestgebruikte browser. Dit heeft ermee te maken dat browsers van derden altijd gebruik moeten maken van de browser-engine van Apple zelf. Dit beperkt de mogelijkheden.

Welke browser bij jou past, hangt af van de diensten die je gebruikt. Synchroniseer je graag je tabbladen via iCloud, dan is Safari de beste oplossing. Werk je vooral met Google-diensten, dan kan Chrome een betere keuze zijn.

De beste Safari-tips voor iOS

We hebben op iCulture een enorme verzameling tips voor Safari, zowel voor de iPhone als de iPad. Hieronder vind je een greep uit de diverse tips:

Haal meer uit Safari voor Mac

Zoals hierboven aangegeven is de Safari-browser op de Mac niet verplicht. Je hebt keuze uit allerlei andere webbrowsers, die elk hun eigen sterke en zwakke punten hebben. Toch geven veel mensen de voorkeur aan Safari, omdat het een van de snelste browsers voor macOS is. Wil je meer uit Safari op de Mac halen? We hebben flink wat tips, zoals deze:

Haal meer uit Safari voor iOS

Hieronder vind je enkele handige tips om meer uit Safari op de iPhone en iPad te halen. We beginnen met enkele tips voor beginners:

Ben je al wat meer thuis in Safari op de iPhone of iPad, dan zullen deze tips je wellicht ook aanspreken:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari