Nederland wijzerplaat voor Apple Watch

Deze Apple Watch-wijzerplaat maakt je oranje outfit helemaal af

Vlag van Nederland (of België)
Ben je van top tot teen in oranje en heb je een wijzerplaat nodig die daar perfect op aansluit? We hebben een speciale Apple Watch wijzerplaat van de Nederlandse vlag voor je gemaakt, om je oranje outfit helemaal af te maken. Ook voor Belgische fans hebben we een passende wijzerplaat.

Er zijn heel wat momenten waarop Nederlanders zich in een oranje outfit hijsen: tijdens Koningsdag natuurlijk, maar ook als de Nederlandse sporters weer in actie komen. De Apple Watch mag natuurlijk niet achterblijven, als je van plan bent je oranje hart te laten zien. Zelf een andere vlag maken? We leggen je ook uit hoe je zelf een vlaggen wijzerplaat op de Apple Watch maakt. Voor onze Belgische lezers hebben we een variant van de Belgische vlag gemaakt.


Wil je helemaal in stijl je wijzerplaat dragen? Apple had in de zomer van 2021 de speciale International Collection Apple Watch-bandjes. Er waren maar liefst 22 varianten beschikbaar, in de kleuren van 22 landen. Ook Nederland en België hadden elk hun eigen variant. Helaas is deze collectie niet meer in de Apple Store verkrijgbaar (maar wel bij sommige winkels). Heb je dit bandje in bezit, doe hem dan om en juich mee! De bijpassende wijzerplaat die door Apple gemaakt is, kun je hieronder downloaden.

Apple Watch Nederland België

→ Downloaden: Apple Watch-wijzerplaat Nederland

Open de link op de iPhone. Lukt het downloaden niet? Kopieer dan deze link en open hem in Safari op je iPhone. Hou er rekening mee dat de wijzerplaten van de vlaggen alleen geschikt zijn voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Voor gebruikers van de Apple Watch Series 3 hebben we hieronder een simpele versie gemaakt.

Oranje Apple Watch-bandjes

Apple heeft in de loop van de tijd heel wat Apple Watch-bandjes in de kleur oranje uitgebracht. De meest recente is het Alpine-bandje dat in de Apple Store en bij diverse winkels verkrijgbaar is.

We hebben ook een overzicht van oranje accessoires om het Nederlandse elftal te steunen.

Bekijk ook

Support het Nederlands elftal met deze oranje Apple-accessoires

Als Nederland meedoet aan een belangrijk voetbaltoernooi, zitten we met oranje shirts en pruiken op de bank. Maar er zijn ook genoeg andere manieren om in de stemming te komen: met oranje accessoires voor je iPhone of door je lampen oranje te kleuren.

Nederlandse vlag als Apple Watch wijzerplaat downloaden

Voor de Nederlandse variant hebben we gekozen voor de rood-wit-blauwe vlag, met links en rechts een vleugje oranje. De strepen van de vlag staan in een hoek van 45 graden, om het net een wat speelser uiterlijk te geven. Je kunt na het downloaden de wijzerplaat nog zelf naar eigen smaak aanpassen, door bijvoorbeeld te kiezen voor een ronde versie in plaats van schermvullend. De schermvullende versie heeft geen complicaties, maar bij de ronde versie is dat wel mogelijk.

→ Downloaden: Apple Watch-wijzerplaat van Nederlandse vlag

Open de link op de iPhone. Lukt het downloaden niet? Kopieer dan deze link en open hem in Safari op je iPhone.

Vlaggen wijzerplaat op Apple Watch voor Nederland en België

Belgische vlag als Apple Watch wijzerplaat downloaden

Ben je op zoek naar de Belgische vlag? Zoek dan niet langer, want ook daarvoor hebben we een variant gemaakt. De Belgische Apple Watch-wijzerplaat bestaat net als de vlag uit de drie strepen zwart, geel en rood. Om de verticale eigenschap van de originele vlag in de wijzerplaat goed tot zijn recht te laten komen, lopen de strepen van rechtsboven naar linksonder. Mocht je de strepen recht naar beneden willen laten lopen, dan kan je de wijzerplaat altijd nog zelf aanpassen.

→ Downloaden: Apple Watch-wijzerplaat van Belgische vlag

Open de link op de iPhone. Lukt het downloaden niet? Kopieer dan deze link en open hem in Safari op je iPhone.

Bekijk ook

Internationale Collectie Apple Watch-bandjes voor Olympische Spelen tijdelijk weer verkrijgbaar

Apple heeft 22 nieuwe bandjes voor de Olympische Spelen geïntroduceerd. Het gaat om de nieuwe International Collection, met speciale bandjes voor landen van de Olympische Spelen. Nederland en België zitten er ook bij. Deze bandjes waren exclusief bij Apple verkrijgbaar en zijn nu weer tijdelijk op voorraad bij een externe winkel.

Oranje wijzerplaat voor Apple Watch Series 3

Als je een Apple Watch Series 3 hebt, hebben we een oranje versie gemaakt van de Kleur-wijzerplaat. Deze heeft slechts één kleur (in dit geval oranje) en heeft een ronde vorm. Aan de buitenkant kun je nog complicaties instellen.

Gebruikers van een Apple Watch Series 4 of nieuwer kunnen deze ook downloaden, mocht je een egaal oranje wijzerplaat willen hebben.

→ Downloaden: Oranje-wijzerplaat voor Apple Watch Series 3 en nieuwer

Open de link op de iPhone. Lukt het downloaden niet? Kopieer dan deze link en open hem in Safari op je iPhone.

Oranje wijzerplaat voor Apple Watch Series 3.

Zelf Apple Watch vlaggen wijzerplaat maken

Wil je liever zelf een wijzerplaat van een vlag maken, bijvoorbeeld van andere deelnemende landen, dan kan dat natuurlijk ook. Dat doe je als volgt:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Tik op Wijzerplaten.
  3. Zoek naar de wijzerplaat Strepen.
  4. Kies een van de wijzerplaten met het gewenste aantal strepen. Je kan dit later ook nog altijd aanpassen.
  5. Kies bij de Stijl voor Schermvullend of Cirkelvormig. Bij die laatste kan je nog complicaties instellen.
  6. Bij Strepen kies je het aantal strepen dat je wil hebben.
  7. Kies de kleuren die je in wil stellen.
  8. Bepaal de positie van de strepen. Bij 0 graden staan ze horizontaal en bij 90 graden verticaal. Je kan de hoek aanpassen in stapjes van 15 graden.
  9. Tik bovenaan op Voeg toe om de wijzerplaat toe te voegen aan je Apple Watch. Hij staat nu ook in je overzicht van ingestelde wijzerplaten.

Apple Watch Strepen wijzerplaat maken.

Als je één van de wijzerplaten aan wil passen, dan doe je dat door in Mijn Watch bij het kopje Mijn wijzerplaten de wijzerplaat aan te tikken die je wil wijzigen.

Bekijk ook

Apple Watch-wijzerplaat aanpassen: in watchOS 10 gaat het net iets anders

Bij de Apple Watch heb je de keuze uit allerlei wijzerplaten. Maar hoe stel je een nieuwe wijzerplaat in? Dat lees je hier! We vertellen over Apple Watch wijzerplaten wisselen, extra widgets toevoegen en aanpassen. Zorg dat de wijzerplaat helemaal naar jouw persoonlijke smaak is!