tvOS-logo

tvOS 12: het complete overzicht met functies, versies en meer

tvOS 12 voor de Apple TV: lees alles over de nieuwe functies, geschikte Apple TV-modellen en wat we verder al weten over tvOS 12. Dit wordt de eerstvolgende grote update van tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV.

tvOS 12: alles wat je wilt weten

In de loop van 2018 zal tvOS 12 verschijnen, de nieuwste update voor de Apple TV. Heb je een Apple TV 4 of Apple TV 4K, dan kun je tvOS 12 in de loop van 2018 installeren. In dit artikel lees je alles over de nieuwe functies, verwachte releasedatum en meer.

tvOS 12 in het kort

Dit zijn de belangrijkste feiten:

  • Officiële release van tvOS 12 wordt verwacht in najaar 2018.
  • Aankondiging van de nieuwe functies in tvOS op 4 juni tijdens WWDC 2018.
  • In de zomer van 2018 zullen meerdere beta’s verschijnen voor ontwikkelaars en publieke betatesters.
  • We verwachten niet zoveel nieuwe functies.

tvOS beta updates

tvOS 12 aankondiging

tvOS 12 zal naar verwachting worden aangekondigd tijdens WWDC 2018 in juni. Tijdens dit jaarlijkse ontwikkelaarsevenement maakt Apple bekend welke nieuwe functies er in de vier belangrijkste platformen zullen worden toegevoegd. Daarna kunnen ontwikkelaars en publieke betatesters meteen aan de slag met de betaversies, die gedurende de zomer zullen verschijnen.

tvOS 12 geschikte Apple TV’s

We verwachten dat tvOS 12 te installeren zal zijn op:

Als Apple in het najaar ook een nieuwe Apple TV uitbrengt, zal deze uiteraard op tvOS 12 draaien. We verwachten echter niet dat Apple jaarlijks een nieuwe Apple TV op de markt brengt, dus de Apple TV 4K zal voorlopig nog wel even het meest recente model blijven.

tvOS 12 nieuwe functies

Er is nog niets bekend over nieuwe functies in tvOS 12, maar we verwachten dat Apple tijdens de WWDC in juni 2018 een tipje van de sluier zal oplichten. Het tvOS-platform ontwikkelt zich maar langzaam en we verwachten dan ook dit jaar geen grote vernieuwingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!