Proximus Pickx app.

Belgische Proximus Pickx laat je nu sneller inloggen met Apple’s single sign-on

De tv-dienst Proximus Pickx van de gelijknamige Belgische tv-aanbieder werkt nu samen met Apple's single sign-on. Je hoeft daardoor maar eenmalig in te loggen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

juni 2020: Proximus heeft inmiddels laten weten dat ze zelfs de zero sign-on ervaring bieden. Je hoeft daardoor de Proximus Pickx app niet zelf te installeren, want dat gebeurt helemaal automatisch. Ook inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord is dan niet meer nodig.

Jaren geleden introduceerde Apple de functie single sign-on. De functie is in het leven geroepen om het makkelijker te maken om in te loggen bij tv-aanbieders en de bijbehorende apps. Met single sign-on hoef je daardoor maar één keer in te loggen voor al je iPhones en iPads die met dezelfde Apple ID ingelogd zijn. Met de nieuwste update van de Belgische Proximus Pickx-app is dit nu beschikbaar in België.

Proximus Pickx met single sign-on

Belgische gebruikers met de nieuwste versie van de Proximus Pickx-app, kunnen met hun bekende gegevens inloggen in de instellingen van de iPhone of iPad. Je gaat dan in de instellingen naar TV-aanbieder en logt daar in met je gegevens. Je kan ook de app opstarten en toestemming geven om de gegevens te gebruiken voor de TV-aanbieder-instellingen.

Het grootste voordeel is dat je maar één keer hoeft in te loggen op een iPhone of iPad. Als je meerdere devices hebt, ben je daarna automatisch ingelogd op alle apparaten. Apart inloggen op een iPad of tweede iPhone is dan niet meer nodig, zolang je op dat toestel bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

Apple biedt single sign-on ook aan op de Apple TV, maar het is niet duidelijk of Proximus dit ook ondersteunt. Daarnaast biedt Apple bij sommige apps ook zero sign-on aan, waardoor je automatisch wordt ingelogd en je dus niet meer zelf gegevens in hoeft te voeren. Deze functie wordt door Proximus niet ondersteund. Er zijn in Nederland momenteel geen aanbieders die gebruikmaken van deze functie.

Met dank aan iCulture-lezer Jurgen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2020, 18:16
Categorie Apps
Onderwerpen proximus, televisie

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.