Magic Keyboard 2 review: oude en nieuwe toetsenbord dikte vergeleken

Bluetooth-toetsenbord koppelen met iPhone of iPad

Als je een Bluetooth-toetsenbord koppelt met je iPhone of iPad, kun je veel comfortabeler lange teksten typen. Lees in deze tip hoe je je Bluetooth-toetsenbord koppelt, zoals een Magic Keyboard.

Het typen van langere teksten op iPhone of iPad kan omslachtig zijn. Een fysiek toetsenbordje is in zo’n geval gemakkelijker. In deze tip lees je hoe je een Bluetooth-toetsenbord koppelt met je iPhone en iPad, zodat je lekker lang kunt tikken zonder kramp in je vingers te krijgen.

Magic Keyboard 2 review: oude en nieuwe toetsenbord dikte vergeleken

Bluetooth-toetsenborden voor de iPhone en iPad

Een zeer geschikt toetsenbord voor de iPhone en iPad is Apple’s Magic Keyboard (€119). We hebben er in onze review uitgebreid over geschreven. Wil je goedkoper uit zijn dan kun je ook het iets oudere Apple Wireless Keyboard (destijds €69) gebruiken. Misschien heb je er nog wel eentje liggen, die je niet meer gebruikt.

Elk toetsenbord dat het Bluetooth HID-profiel (Human Interface Device Profile) ondersteunt is geschikt om met je iPhone of iPad te koppelen. Let daar dus op als je toetsenborden van een ander merk wilt gebruiken.

Het Smart Keyboard voor de iPad Pro (€169) kan ook een optie zijn, maar is wel flink duurder. Bij deze toetsenbordhoezen hoef je geen Bluetooth-koppeling te maken, omdat ze met een Smart Connector werken. Dat geldt ook voor het Logitech Create-toetsenbord dat met de Smart Connector werkt. Bij deze toetsenborden kun je de stappen hieronder dus overslaan.

Bluetooth-toetsenbord koppelen met iPhone of iPad

Het koppelen van je Bluetooth-toetsenbord werkt als volgt:

 1. Zorg dat de batterijen van je draadloze toetsenbord opgeladen zijn en schakel het toetsenbord in. Bij het Magic Keyboard zet je de schakelaar aan de achterzijde aan, bij het Wireless Keyboard druk je ca. 3 seconden op de aan/uitknop aan de zijkant.
 2. Blader op de iPhone of iPad naar Instellingen > Bluetooth.
 3. Schakel Bluetooth in, als dat nog niet het geval is.
 4. De iPhone of iPad gaat nu zoeken naar apparaten, zoals op onderstaande afbeelding is te zien.
 5. bluetooth toetsenbord koppelen

 6. Als het toetsenbordje gevonden is tik je erop. Er verschijnt dan een melding.
 7. bluetooth toetsenbord koppelen code

 8. Afhankelijk van het toetsenbord moet je nu een bepaalde code intikken. In dit geval is het een code van 4 cijfers.
 9. De koppeling is tot stand gekomen, je kunt gaan typen.

bluetooth toetsenbord koppeling gemaakt

Je kunt op een later tijdstip de koppeling tussen de apparaten weer verbreken. Dat doe je door het toetsenbord uit te zetten of de batterijen eruit te halen. Heb je problemen omdat het toetsenbord storing op andere apparaten teweeg brengt, dan kun je troubleshooten door de verbinding te verbreken en opnieuw te maken.

Bluetooth-toetsenbord vergeten

Ga je je toetsenbord niet langer gebruiken in combinatie met je iPhone of iPad, dan kun je het beste de koppeling definitief verbreken. Dat voorkomt dat het toetsenbord later nog verbinding probeert te maken. Het vergeten van de verbinding doe je als volgt:

 1. Ga naar Instellingen > Bluetooth.
 2. Tik op het toetsenbordje dat je wilt ontkoppelen.
 3. Tik op de optie ‘Vergeet dit apparaat’, zoals je hieronder kunt zien.

bluetooth toetsenbord vergeten

Snel wisselen tussen Bluetooth- en schermtoetsenbord

Heb je eenmaal je Bluetooth-toetsenbordje gekoppeld aan je iPhone of iPad, dan kun je het probleem krijgen dat het virtuele schermtoetsenbord niet meer zichtbaar is. Dat kan onhandig zijn als je het toetsenbordje even aan de kant hebt gelegd. Opeens kun je geen tekst meer invoeren, omdat het schermtoetsenbordje niet meer zichtbaar is. Zo los je het op:

 1. Druk op de Eject-knop van het Apple-toetsenbord.
 2. De koppeling met het Bluetooth-toetsenbord wordt verbroken en het normale toetsenbord verschijnt in beeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen bluetooth, toetsenbord