Televisiekijken op iPhone en iPad met apps.

Televisiekijken op je iPhone en iPad met Nederlandse apps

Televisiekijken doe je net zo makkelijk op je iPhone en iPad, waar je maar wilt. Met deze Nederlandse apps kijk je tv, overal en op elk moment.

Televisiekijken op iPhone en iPad

Wil je televisiekijken op je iPhone of iPad, dan heb je daarvoor grofweg twee mogelijkheden. De eerste optie is om live televisie te kijken via de app van je tv-aanbieder, bijvoorbeeld Ziggo of KPN. Een andere optie is om algemene apps te gebruiken zoals die van NPO, RTL en NLZiet. Daarnaast zijn er gespecialiseerde apps om bijvoorbeeld sport te kijken. Wil je via de Apple TV televisiekijken, bekijk dan onze aparte lijst.

Dit zijn de apps waarmee je kunt televisiekijken op de iPhone en iPad:

NPO

AirPlay: Ja
Apple TV-app: Ja

De NPO-app is dé alles-in-een oplossing geworden voor het kijken naar de Nederlandse Publieke Omroep. Het is een universele app met het volledige aanbod van NPO 1, 2, 3 en enkele themakanalen. Je kan kiezen voor de gratis optie NPO Start of de betaalde dienst NPO Plus. Daarnaast kun je er live televisie mee kijken via de zenders NPO 1, 2 en 3. En er is ook live radio van NPO Radio 1, 2, 3FM, 4, 5 en Funx. Daarmee heb je eigenlijk alles wat je wil onder één dak. De app bevat tevens een handige tv-gids en biedt mogelijkheden om programma’s als favoriet op te slaan of later te bekijken. Zo kun je programma’s makkelijk terugvinden.

Je kunt de app gebruiken met en zonder een account. Een gratis NPO Start-account synchroniseert al je programma’s tussen je apparaten en laat je profielen aanmaken. Wil je in HD kijken, dan heb je een NPO Plus-abonnement nodig. Je kijkt dan ook zonder reclame en kunt langer terugkijken. Zo’n abonnement kost €2,95 per maand. Heb je al een NLZIET-abonnement (daarover later meer), dan heb je automatisch een abonnement op NPO Plus.

NLZIET

AirPlay: Ja
Apple TV-app: Ja

NLZIET is het platform waarmee je alle grote Nederlandse televisiezenders voor €7,95 per maand kan zien (de eerste maand is gratis). NLZiet is opgedeeld in drie delen: NPO Plus waarmee je het aanbod van de publieke omroepen kunt kijken, RTL XL dat de content van RTL biedt en KIJK, dat de digitale content van de zenders Net 5, Veronica, SBS 6 en SBS 9 heeft. Deze app biedt daarom het grootste aanbod voor de Nederlandse tv. Je kunt met de NLZIET-app zowel programma’s terug kijken als live kijken naar de populairste Nederlandse zenders op je iPhone, iPad en Apple TV. Dat zijn er inmiddels, inclusief regionale zenders, meer dan 35. De NLZIET-app kan dus in principe je bestaande tv-abonnement vervangen. Met AirPlay en Chromecast stream je naar je televisie, maar er is ook een Apple TV-app. In maart 2021 is de NLZIET-app op de schop gegaan met een nieuw design en meer functies.

Heb je geen tv-abonnement meer en wil je toch Nederlandse televisie kijken? Kijk dan via NLZiet. De eerste twee weken kijk je gratis!

RTL XL/Videoland

AirPlay: Ja
Apple TV-app: Ja (Videoland)

Let op! RTL XL stopt vanaf 2023. Je zult dan moeten overstappen naar de betaalde Videoland-app. Mensen die nog geen Videoland-abonnee zijn betalen €0,99 per maand (i.p.v. €4,99 per maand). De programma’s van RTL blijven ook te zien op NL ZIET.

Met de RTL XL-app kun je afleveringen van RTL-programma’s terugkijken. De app is gratis te gebruiken en biedt een overzicht van alle RTL-programma’s. Omdat de dienst gratis is, heb je wel te maken met reclame. De beeldkwaliteit is overigens wel prima verzorgd. Door een gratis RTL-account te maken kun je je favoriete programma’s markeren. De app bevat daarnaast een kijkgeschiedenis waarin je eerder bekeken programma’s makkelijk kan terugvinden. Je kunt de app ook koppelen met Facebook en Twitter. De RTL XL-app werkt met AirPlay en Chromecast, dus streamen naar je televisie is geen enkel probleem.

Als je vooruit wil kijken of programma’s zonder reclame wil streamen, heb je een abonnement op Videoland nodig. Videoland is beschikbaar vanaf €4,99 per maand, maar je mist dan wel functies (zoals offline kijken en op meerdere apparaten streamen). Ook heb je dan af en toe reclame. Het duurste abonnement van €9,99 kun je met vier anderen delen. Je kan profielen aanmaken en de dienst biedt een groot deel van het RTL-assortiment, die je allemaal zonder reclame-onderbreking kan kijken. Een selectie van de programma’s is ook een week vooruit te kijken.

Live kijken naar de RTL-zenders (RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8) is ook mogelijk met de Videoland-app. De themazenders vallen hier niet onder.

 
 

KIJK

AirPlay: Nee
Apple TV-app: Nee

Talpa Network heeft al zijn terugkijkdiensten gebundeld in één app met de treffende naam KIJK. De meeste content is gratis terug te kijken, een hoop buitenlandse films en series kan je tegen betaling ook zien. De gratis programma’s worden overzichtelijk aangeboden in categorieën als ‘meest bekeken’ en ‘populaire clips’. De mogelijkheden om programma’s op te slaan of verder te kijken zijn net als bij de concurrentie ook hier aanwezig. Helaas biedt de app geen ondersteuning voor AirPlay, dus je moet het met Chromecast doen als je wil streamen naar je televisie. De app bevat ook reclame.

Ziggo GO

AirPlay: Ja
Apple TV-app: Ja

De app voor de abonnees van Ziggo (en voorheen UPC) waarmee je live televisie kan kijken, opnemen en terug kan kijken. Als je in bezit bent van een settopbox kan je ook gebruik maken van de afstandsbediening-functie die is verwerkt in de app. Naast deze opties biedt de Ziggo Go app ook de video-on-demand dienst Movies & Series die zonder extra kosten beschikbaar is bij de iets duurdere alles-in-één-abonnementen van Ziggo. Kijk hier welke abonnementsvormen dat zijn. Over het geheel gezien een hele complete app die het traditionele televisie kijken goed combineert met gebruik op iPhone en iPad. De app werkt ook met AirPlay en Chromecast, maar niet bij alle soorten content. Er is ook ondersteuning voor picture-in-picture. Sinds de zomer van 2020 is er ook een Apple TV-app.

KPN Interactieve TV

AirPlay: Ja
Apple TV-app: Nee

Als je klant bent bij KPN met een vaste internet- en tv-aansluiting, moet je deze app hebben. Hoewel KPN iTV in eerste instantie een app is waarmee je naar live-televisie kijkt, biedt hij ook een uitgebreid on-demand aanbod. Net als de andere apps waarmee je televisie kunt kijken, werkt de app ook buitenshuis via je 4G-verbinding. Zowel AirPlay als Chromecast worden ondersteund, dus je kan de beelden streamen naar je televisie. De app werkt ook samen met picture-in-picture.

T-Mobile TV Anywhere

AirPlay: Ja
Apple TV-app: Ja

Deze app is bedoeld voor klanten van T-Mobile Thuis. Je kijkt met de T-Mobile TV Anywhere-app live tv of streamt programma’s die je gemist hebt. Je kan de beelden ook doorsturen naar je televisie via Chromecast en AirPlay en er is een Apple TV-app. De app ondersteunt ook Begin gemist en je kan terug- en vooruit spoelen bij zenders die dat toestaan. TV Anywhere biedt ook een tv-gids, waarmee je kan kijken wat er uitgezonden wordt.

Meer apps voor televisiekijken op iPhone en iPad

  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Binnen- en buitenshuis televisie kijken, opnames inplannen en terugkijken. Ook krijg je toegang tot on demand-bestelde films en series. Werkt onderweg via 3G/4G en openbare WiFi-netwerken.
  • ESPN: Live Sports & Scores (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/TV, iOS 16.0+) - Vervanger van de Fox Sports-app, aangezien de zender per 1 januari 2021 opgegaan is in ESPN. Op de hoogte blijven van de Eredivisie, interviews en samenvattingen bekijken. Abonnees kunnen live voetbal kijken via de app.
  • Ziggo Sport Totaal (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - De tv-app van Ziggo voor sportliefhebbers. In maart 2021 is de app nog helemaal vernieuwd.
  • Canal Digitaal TV App (Gratis, iPhone/iPad/TV, iOS 14.0+) - Speciale app voor deze tv-zender.
  • BVN Live (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Selectie van Nederlandse tv-programma’s die volgens een vast programmaboekje worden uitgezonden.
  • DELTA Interactieve TV (Gratis, iPhone/iPad/TV, iOS 12.0+) - Deze van oorsprong Zeeuwse provider heeft ook een eigen app voor tv-kijken op iPhone en iPad. Werkt met Chromecast.
  • TvhClient (Gratis + IAP, iPhone/iPad/TV, iOS 11.0+) - Voor als je in het buitenland naar tv-zenders wil kijken. Vereist wel wat technische aanpassingen (nl. port-forward aanmaken op je router).

Toch liever iets anders kijken dan traditionele televisie? Check dan ons overzicht van de beste videostreamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ en meer.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 21 maart: We hebben aan het artikel toegevoegd dat T-Mobile KNIPPR in juni 2018 stopt.