Apple Kaarten met rijstrookbegeleiding.

Apple Kaarten nu met rijstrookbegeleiding in Nederland en België

Navigeer je in de auto graag met Apple Kaarten? Dan kun je vanaf nu gebruikmaken van rijstrookbegeleiding. In Nederland en België heeft Apple deze functie nu geactiveerd, zodat je ziet welke rijbaan je kunt nemen.

Apple Kaarten met rijstrookbegeleiding.
Navigeren met Apple Kaarten is vanaf nu een stukje makkelijker geworden. Apple heeft namelijk de rijstrookbegeleiding geactiveerd in Nederland, België en een aantal andere landen. Hierdoor weet je precies welke rijstroken je voor een bepaalde afslag kunt nemen. Dit ontdekte iCulture-lezer @romanovanwetten en enkele andere iCulture-lezers.

Rijstrookbegeleiding in Apple Kaarten

Rijstrookbegeleiding is één van de vernieuwingen in Apple Kaarten in iOS 11. Dankzij rijstrookbegeleiding weet je dus niet alleen dat je links of rechtsaf moet slaan, maar ook welke rijbaan je daarvoor kunt nemen. Bovenaan het scherm wordt tijdens het rijden met de navigatie met pijlen aangegeven welke rijbanen er bij de aankomende kruising zijn, terwijl de opgelichte pijl aangeeft welke banen je kunt nemen voor de juiste afslag. Ook in CarPlay worden de rijstroken aangegeven die je voor de volgende afslag kunt nemen. In de screenshots in dit artikel zie je hoe rijstrookbegeleiding er in de praktijk uit ziet. Behalve in beeld geeft de begeleidende stem ook aanwijzingen voor de juiste rijstrook.

Apple Kaarten met rijstrookbegeleiding in CarPlay.

Rijstrookbegeleiding is voor het eerst in iOS 11 toegevoegd, maar was toen beperkt tot onder andere de Verenigde Staten. Later kwam hier Duitsland nog bij, maar nu kunnen ook gebruikers in Nederland en België hiervan gebruikmaken. Naast Nederland en België is rijstrookbegeleiding ook geactiveerd in Nieuw-Zeeland en Zweden. Op de Amerikaanse Apple-pagina is al aangegeven dat rijstrookbegeleiding in deze landen actief is. De Nederlandse pagina is op het moment van schrijven nog niet bijgewerkt.

Apple Kaarten met rijstrookbegeleiding op iPhone.

Naast rijstrookbegeleiding introduceerde Apple in iOS 11 ook snelheidslimieten in Apple Kaarten. Deze functie is momenteel echter nog alleen actief in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. In de allereerste beta van iOS 11 was de snelheidslimiet wel beschikbaar in Nederland, maar daarna is dit er weer uitgehaald. Zodra Apple ook de snelheidslimieten in Nederland geactiveerd heeft, lees je dat op iCulture. Wel kun je sinds enkele weken de indoor navigatie in Schiphol gebruiken.

Bekijk ook

Plattegrond Schiphol en andere vliegvelden in Apple Kaarten bekijken

Bekijk de plattegrond van Schiphol en andere vliegvelden in Apple Kaarten. Ga je vliegen, dan kun je met de indoor navigatie precies zien waar winkels, toiletten en andere voorzieningen te vinden zijn op de plattegronden.

Met dank aan tipgevers Romano en Jelle

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.