CarPlay met Sygic.

Navigeren met CarPlay: deze navigatie-apps werken al met CarPlay

Sygic voor CarPlay nu beschikbaar!

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke komen er nog aan? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje.

CarPlay navigatie

Er zijn allerlei apps voor CarPlay, zodat je sommige functies van je iPhone onderweg kan gebruiken. Navigatie is een belangrijk onderdeel van CarPlay en met ingang van iOS 12 kunnen ook externe ontwikkelaars CarPlay navigatie-apps maken. Dit zijn de CarPlay navigatie-apps.


Apple Kaarten
Release: reeds beschikbaar
Apple Kaarten is de standaard navigatie-app in CarPlay. Apple’s eigen kaarten-app is aangepast voor het CarPlay scherm en toont links de instructies voor de volgende afslag. Linksonder vind je de totale afstand en reisduur en je ziet er ook in één oogopslag hoe laat je op je bestemming aankomt. De steminstructies komen van dezelfde stem als Siri, dus dat voelt meteen vertrouwd. Ook de Dichtbij-functie van Apple Kaarten vind je in CarPlay, zodat je snel een tankstation of parkeerplaats in de buurt kan vinden.

Apple Kaarten met rijstrookbegeleiding in CarPlay.

Flitsmeister
Release: onbekend
Na de aankondiging van de navigatie-apps van derden voor CarPlay was Flitsmeister er als de kippen bij om aan te kondigen dat Flitsmeister naar CarPlay komt. De ontwikkelaars lieten aan iCulture weten dat er momenteel hard gewerkt wordt aan Flitsmeister voor CarPlay. Over precieze functies van de CarPlay-versie is nog niets bekend, maar de stap-voor-stap-navigatie zal in ieder geval een rol gaan spelen.

Google Maps
Release: beschikbaar
Google Maps is een favoriet van veel gebruikers, dus het is goed nieuws dat Google Maps op CarPlay beschikbaar is. Vanaf Google Maps 5.0 (iOS) is er ondersteuning voor CarPlay, zodat je als alternatief nu met de kaarten van Google kunt navigeren.

Ben je benieuwd hoe Google Maps met CarPlay werkt? Check dan onze review, waarin je onze ervaringen leest en wat wij van deze manier van navigeren vinden.

Waze
Release: beschikbaar
Waze is ook een populaire navigatie-app die in handen is van Google. Toch heeft Waze een geheel eigen stijl met duidelijke pijlen, knoppen en aanwijzingen. De Waze-update met ondersteuning voor CarPlay is sinds eind september 2018 voor iedereen beschikbaar. Het enige wat je nodig hebt is versie 4.43.4 van de Waze-app en een geschikte CarPlay-radio. Installeer de update, sluit je iPhone aan en je kan navigeren met Waze.

Waze met CarPlay-screenshot.

Sygic
Release: beschikbaar
De populaire offline navigatie-app Sygic is nu ook beschikbaar in CarPlay. Het gaat om de speciale Car Navigation-versie van de app, die bedoeld is voor navigatiesystemen van auto’s zoals Ford, Honda of de aftermarket-inbouw van Pioneer. Deze versie werkt nu dus ook met CarPlay. Het voordeel van Sygic is dat de kaarten offline beschikbaar zijn en dat de app maximumsnelheden en 3D-weergaves van gebouwen toont. Eerder liet Sygic al in een video zien hoe de navigatie er in de praktijk uit ziet.

Je kan deze Sygic-app zeven dagen lang gratis gebruiken. De kaart van Nederland neemt zo’n 200MB in beslag. Wil je Premium blijven gebruiken, dan betaal je eenmalig €79,99. Je krijgt dan levenslange kaartenupdates, file-informatie en flitswaarschuwingen. Sygic lijkt daardoor meer op de traditionele navigatie-apps zoals TomTom.

Op zoek naar meer navigatie-apps voor je iPhone? In onze aparte lijst vind je de beste keuze, zodat je altijd komt waar je wezen moet.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 24 september: Bijgewerkt voor Waze met ondersteuning voor CarPlay.
  • 2018 - 18 september: Bijgewerkt voor Google Maps v5.0 met ondersteuning voor CarPlay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Apps
Onderwerpen carplay, Navigatie