CarPlay Volkswagen

Navigeren met CarPlay: deze navigatie-apps komen naar CarPlay

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke komen er nog aan? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje.

CarPlay navigatie

Er zijn allerlei apps voor CarPlay, zodat je bepaalde functies van je iPhone onderweg kan gebruiken. Navigatie is een belangrijk onderdeel van CarPlay en met ingang van iOS 12 kunnen ook externe ontwikkelaars CarPlay navigatie-apps maken. Dit zijn de CarPlay navigatie-apps.


Apple Kaarten
Release: reeds beschikbaar
Apple Kaarten is de standaard navigatie-app in CarPlay. Apple’s eigen kaarten-app is aangepast voor het CarPlay scherm en toont links de instructies voor de volgende afslag. Linksonder vind je de totale afstand en reisduur en je ziet er ook in één oogopslag hoe laat je op je bestemming aankomt. De steminstructies komen van dezelfde stem als Siri, dus dat voelt meteen vertrouwd. Ook de Dichtbij-functie van Apple Kaarten vind je in CarPlay, zodat je snel een tankstation of parkeerplaats in de buurt kan vinden.

Apple Kaarten met rijstrookbegeleiding in CarPlay.

Flitsmeister
Release: september 2018 (gepland)
Na de aankondiging van de navigatie-apps van derden voor CarPlay was Flitsmeister er als de kippen bij om aan te kondigen dat Flitsmeister naar CarPlay komt. De ontwikkelaars lieten aan iCulture weten dat ze bezig zijn met het onderzoeken van de mogelijkheden, maar het plan is in ieder geval om een goede versie van Flitsmeister voor CarPlay beschikbaar te hebben zodra iOS 12 uitkomt. Dat zal naar verwachting in september van dit jaar zijn. Over precieze functies van de CarPlay-versie is nog niets bekend, maar de stap-voor-stap-navigatie zal in ieder geval een rol gaan spelen.

Google Maps
Release: dit najaar (verwacht)
Google Maps is een favoriet van veel gebruikers, dus het is goed nieuws dat Google Maps naar CarPlay komt. Google heeft er zelf nog niets officieels over gezegd, maar tijdens de presentatie op de WWDC liet Apple het icoontje van Google Maps al zien in een CarPlay-systeem. Beeldmateriaal of precieze functies zijn er nog niet, maar Google kennende zal de app veel weg hebben van de versie in Android Auto. Waarschijnlijk toont Google Maps in CarPlay je belangrijke locaties die aan je account gekoppeld zijn, mits je ingelogd bent in de iOS-versie.

Waze
Release: dit najaar (verwacht)
Waze is ook een populaire navigatie-app die in handen is van Google. Toch heeft Waze een geheel eigen stijl met duidelijke pijlen, knoppen en aanwijzingen. Op hetzelfde moment toen het icoontje van Google Maps getoond werd op het WWDC-podium, was het logo van Waze zichtbaar. Maar Apple toonde meer, want er is ook al een screenshot van Waze in CarPlay getoond. Van wat we kunnen zien is de herkenbare uitstraling van Waze behouden gebleven, al kan er natuurlijk nog een hoop veranderen.

CarPlay in iOS 12 met Waze.

Sygic
Release: dit najaar (verwacht)
De populaire offline navigatie-app Sygic is de enige die al uitgebreid beelden verspreid heeft van de CarPlay-versie. In een video laten ze zien hoe dit er in de praktijk uit gaat zien. Alle bekende functies van Sygic maken de overstap, waaronder offline kaarten, snelheidslimieten, je huidige snelheid en 3D-weergaves van gebouwen. In video van Sygic zien we de app in actie, waarbij opvalt dat het meer op traditionele navigatie-apps lijkt zoals TomTom.

Op zoek naar meer navigatie-apps voor je iPhone? In onze aparte lijst vind je de beste keuze, zodat je altijd komt waar je wezen moet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Apps
Onderwerpen carplay, Navigatie