Statusdetails van HomeKit-accessoires in de Woning-app.

Status van HomeKit-accessoires weergeven en instellen in de Woning-app

Wil je snel een statusoverzicht zien van de belangrijkste HomeKit-accessoires via de Woning-app? In deze tip lees je hoe je dit bekijkt en hoe je de accessoires hiervoor instelt.

Status van HomeKit-accessoires

De Woning-app geeft in één blik een overzicht van al je accessoires die je aan HomeKit toegevoegd hebt. Het eerste tabblad geeft ook een statusoverzicht van de belangrijkste accessoires. In deze tip lees je hoe je de status in één oogopslag bekijkt en hoe je bepaalt welke accessoires hier zichtbaar zijn.

Status van HomeKit-accessoires bekijken

Behalve je favoriete accessoires en scènes, vind je in het Woning-tabblad van de gelijknamige app ook de status van al je accessoires. Bovenin wordt dan bijvoorbeeld aangegeven welke lampen er aan staan of wat de temperatuur in een specifieke kamer is. Zo zie je direct welke accessoires aan staan en in welke kamers er een HomeKit-accessoire actief is. Door op een van de meldingen te tikken krijg je meer details te zien, bijvoorbeeld welk accessoire de meting heeft gedaan.

Ook als een van de accessoires niet reageert zie je dit gelijk terug in het overzicht. Zo raak je het overzicht nooit kwijt.

HomeKit status van accessoires tonen

Status tonen of niet

Van elk individueel accessoire kun je bepalen of deze bij het statusoverzicht meegenomen moet worden of niet. Je stelt dit als volgt in:

  1. Ga in de Woning-app naar het onderdeel Kamers.
  2. Selecteer daar het accessoire dat je wilt meenemen in het statusoverzicht.
  3. Hou het accessoire ingedrukt en tik op het tandwieltje rechtsonder.
  4. Tik op Status.
  5. Zet de schakelaar Zet in woningstatus aan (groen) om de status te bekijken. Wil je dit niet, zet deze dan uit (grijs).

HomeKit-status toevoegen

Status van HomeKit-accessoires opvragen met Siri

De status van accessoires wordt alleen weergegeven in de Woning-app op je iPhone of iPad en niet in het Bedieningspaneel of in de Woning-app op de Apple Watch. Je kunt uiteraard ook van elk HomeKit-accessoire de status opvragen via Siri, ongeacht of deze meegenomen is in het statusoverzicht. Meer over het instellen van accessoires en scènes in de Woning-app, lees je in onze aparte gids.

Doe meer met de Woning-app met deze tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2020
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen homekit, woning
Software iOS