Philips Hue in de woonkamer

Instant sfeer: dit zijn de beste ledstrips met HomeKit

Of je het nu een lightstrip, ledstrip of lichtslang noemt: je kunt er gemakkelijk meer sfeer mee in de kamer brengen. In deze gids vertellen wij je over de beste lichtslangen, die ook wel lightstrips worden genoemd. We geven daarbij voorrang aan ledstrips met HomeKit, het smart home-systeem van Apple.

Ledstrips met HomeKit

Er zijn verschillende merken lichtstrips op de markt, soms met de mogelijkheid om verlengstukken te koppelen zodat je de lichtslang kunt verlengen tot meerdere meters. Veel lightstrips werken met HomeKit, maar als dat niet het geval is raden we aan om ieder geval erop te letten dat het samenwerkt met Philips Hue of een ander populair systeem. De verschillende producten werken allemaal met verschillende apps, maar dankzij de ondersteuning voor HomeKit kun je ze allemaal met Siri-commando’s en de Woning-app bedienen.

Philips Hue Lightstrip

De bekendste speler op het gebied van slimme verlichting is Philips Hue. Al jaren maakt het merk verschillende producten om je huis sfeervoller te maken met licht. De Philips Hue Lightstrip (2 meter) heeft ondersteuning voor alle functies van het Hue-systeem. Je kunt de lichtslang synchroniseren met je muziek of games, voor extra plezier. Met een helderheid van 1600 lumen zit je wat verlichtingssterkte betreft wel goed.

philips-hue-lightstrip-plus

De basisuitvoering van deze lichtstrip is 2 meter. Hij is uit te breiden met verlengstukken van steeds 1 meter, tot een maximale totale lengte van 10 meter. Wil je juist iets korter, dan kun je de lichtslang op maat afknippen. Het is daarna overigens niet meer mogelijk om het later weer aan elkaar te plakken.

De Philips Hue Lightstrip is in verschillende uitvoeringen te koop. Let wel op dat je een Philips Hue Bridge nodig hebt om het maximale uit de lichtslangen te halen. Je vindt bij Philips Hue ook een speciale uitvoering voor buitenshuis, die standaard een lengte heeft van 5 meter.

Eve Light Strip

De Eve Light Strip is de felste lichtslang in onze gids, want hij heeft een verlichtingssterkte van maar liefst 1800 lumen. Ook deze lichtstrip met HomeKit is op maat in te korten, maar let daarbij wel op dat je het afgeknipte deel niet meer kunt gebruiken. Om de Eve Light Strip te gebruiken heb je geen bridge nodig, dus je kunt hem zo koppelen met je netwerk.

Eve Light Strip

Deze lichtslang is vooral handig als je echt een sterke lichtbron nodig hebt in huis. Voor een simpel sfeerlichtje ben je misschien beter af met een ander merk, zeker omdat de prijs van de Eve Light Strip relatief hoog ligt. Je kunt deze strip uitbreiden met 2 meter per setje.

De Eve Light Strip is voor €80 te koop bij Coolblue. Voor €50 koop je een 2 meter verlengstuk.

Innr White and Color

Met 4 meter is de Innr White and Color de langste lichtstrip in deze gids, maar er zit ook een nadeel aan: hij is niet uit te breiden. Het is bovendien de enige lichtstrip in ons overzicht die met Philips Hue werkt, maar niet met HomeKit. Omdat veel iCulture-lezers al een paar Hue-lampen hebben willen we deze lichtslang daarom toch even noemen.

Innr ledstrip

De Innr is ook te gebruiken met Homey (zie review), die we onlangs getest hebben. De helderheid van de strip ligt lager dan bij Philips Hue, namelijk 1000 lumen. Dat is alsnog meer dan voldoende als je gewoon een sfeerlichtje wil hebben in bijvoorbeeld de keuken of langs de traptreden.

De Innr White and Color lichtstrip van 4 meter is voor €60 te koop bij Coolblue.

VOCOlinc LS2

De VOCOlinc LS2 is 2 meter lang en beschikt over een helderheid tot 500 lumen. Dat is goed genoeg voor wat sfeerlicht. In tegenstelling tot de vorige generatie, de LS1, is deze lichtstrip niet bedoeld om buitenshuis te gebruiken.

VOCOlinc LS2 lichtstrip

Het voordeel van de VOCOlinc LS2 is dat je geen bridge nodig hebt om de lichtslang te gebruiken. Je kunt hem met de bijbehorende app koppelen aan je Wi-Fi-netwerk.

De VOCOlinc LS2 van 2 meter is vooralsnog niet in Nederlandse winkels te krijgen. Bestel de VOCOlinc LS2 daarom voor €40 plus €8 verzendkosten op Amazon.

LIFX Z Ledstrip

De LIFX Z Ledstrip is een sterke speler. Met een lengte van 2 meter (uit te breiden per 1 meter) en een vermogen van 1400 lumen zit je bij deze lichtstrip met HomeKit goed. Wat een groot voordeel kan zijn ten opzichte van Philips Hue, is dat deze lichtstrips acht verschillende kleuren per meter kunnen laten zien terwijl je bij Hue voor één egale kleur voor de hele lichtstrip moet kiezen. Een ander voordeel is dat je bij de LIFX Z geen bridge nodig hebt, net als bij alle andere LIFX-producten. Alles wat je nodig hebt zit in de strip.

LIFX Z Lichtslang

De LIFX Z van 2 meter is voor €90 te koop bij Coolblue. Wil je een verlengstuk? Die haal je voor €30 in huis.

Koogeek Wi-Fi Smart Ledstrip

Deze lichtstrip met HomeKit van Koogeek is bedoeld om als sfeerlicht te gebruiken. Met een vermogen van 500 lumen valt de helderheid wat tegen als je verwacht had je kamer ermee te vullen met licht. De lichtstrip is niet uitbreidbaar, maar je kunt hem wel inkorten door te knippen. Niet zo uitgebreid als andere producten in deze gids dus. Daar staat echter wel een ander pluspunt tegenover, namelijk de prijs.

Koogeek Ledstrip

De Koogeek Wi-Fi Smart Ledstrip is te koop voor €36 bij Amazon en wordt gratis in Nederland bezorgd.

Wil je nog meer opties om je huis te voorzien van slimme verlichting? Lees dan onze speciale gids: Slimme verlichting voor thuis.

Meer HomeKit-accessoires
Er zijn nog veel meer HomeKit-accessoires die in Nederland te koop zijn. Kijk eens naar deze overzichten:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, lamp, smart home