Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Philips Hue Lightstrip

Meteen sfeer: dit zijn de beste ledstrips met HomeKit

Gezelligheid in huis en tuin
Met een ledstrip of lichtslang kun je gemakkelijk meer sfeer in je huis brengen. In deze gids vertellen wij je over de beste lichtslangen en lightstrips voor binnenshuis en buiten. We geven daarbij voorrang aan ledstrips met HomeKit, omdat je die het makkelijkst met je Apple-apparatuur kunt aansturen. Ideaal voor wat sfeer, ongeacht het seizoen!

Ledstrips met HomeKit

Er zijn verschillende merken lichtstrips op de markt, soms met de mogelijkheid om verlengstukken te koppelen zodat je de lichtslang kunt uitbreiden tot meerdere meters. Veel lightstrips werken met HomeKit, maar als dat niet het geval is raden we aan om ieder geval erop te letten dat het samenwerkt met Philips Hue of een ander populair systeem. Eventueel zou je ervoor kunnen kiezen om een goedkope niet-slimme lichtslang aan te sluiten op een slimme stekker, zodat je het als nog op afstand kunt bedienen. Dat is ook ideaal als je je kerstboomverlichting wilt aansturen. De verschillende lichtslangen werken met vaak met een eigen app, maar dankzij de ondersteuning voor HomeKit kun je ze allemaal met Siri-commando’s en de Woning-app bedienen.


philips-hue-lightstrips

De beste lichtslang: Philips Hue Lightstrip Plus

De bekendste speler op het gebied van slimme verlichting is Philips Hue. Al jaren maakt het merk verschillende producten om je huis sfeervoller te maken met licht. De Philips Hue Lightstrip Plus (2 meter) heeft ondersteuning voor alle functies van het Hue-systeem. Je kunt de lichtslang ook synchroniseren met je muziek of games, voor extra plezier. Met een helderheid van 1650 lumen zit je wat verlichtingssterkte betreft wel goed.

De basisuitvoering van deze lichtstrip is 2 meter. Hij is uit te breiden met verlengstukken van steeds 1 meter, tot een maximale totale lengte van 10 meter. Wil je juist iets korter, dan kun je de lichtslang op maat afknippen. Met de connectors kun je afgeknipte stukken ook weer aan elkaar bevestigen.

Philips Hue Lightstrip
€79,95 Philips Hue Lightstrip Signify

De bekendste lichtslang met een prima verlichtingssterkte en betrouwbare aansturing. Er is ook een variant voor buiten en met kleurverloop.

De Philips Hue Lightstrip is in verschillende uitvoeringen te koop. De nieuwste V4-versie werkt ook met Bluetooth, zodat je geen bridge nodig hebt. Let wel op dat je voor HomeKit een Philips Hue Bridge nodig hebt om het maximale uit de lichtslangen te halen. Daarnaast is er ook nog de nieuwe Hue Gradient Lightstrip, waarmee je meerdere kleuren tegelijkertijd kan tonen. Er is ook een Play Gradient-versie, die speciaal bedoeld is voor televisies.Je vindt bij Philips Hue ook een speciale ledstrip voor buiten, die een lengte heeft van 2 of 5 meter.

Eve Light Strip

De Eve Light Strip is met 1800 lumen een behoorlijk felle lichtslang. Het is dus zeer geschikt voor meer dan alleen sfeerverlichting. Ook deze lichtstrip werkt met HomeKit en is op maat in te korten, maar let daarbij wel op dat je het afgeknipte deel niet meer kunt gebruiken. Om de Eve Light Strip te gebruiken heb je geen bridge nodig, dus je kunt hem zo koppelen met je netwerk.

Eve Light Strip

Deze lichtslang is vooral handig als je echt een sterke lichtbron nodig hebt in huis. Voor een simpel sfeerlichtje ben je misschien beter af met een ander merk, zeker omdat de prijs van de Eve Light Strip relatief hoog ligt. Je kunt deze strip uitbreiden met 2 meter per setje.

LIFX Ledstrip

De LIFX Z Ledstrip is een sterke speler. Er is een versie van de lichtslang van 1 meter, maar je kan ook een starterset van 2 meter in huis halen. Beide versies zijn uit te breiden per 1 meter. De lightstrip heeft een vermogen van 700 lumen, wat wel wat minder is dan die van Hue. Wat een groot voordeel is ten opzichte van Philips Hue, is dat deze lichtstrips acht verschillende kleuren per meter kunnen laten zien terwijl je bij Hue bij de standaardversie voor één egale kleur voor de hele lichtstrip moet kiezen. Bij Hue moet je dus een aparte Gradient-versie in huis halen, die veel duurder is.

LIFX Z Lichtslang

Een ander voordeel is dat je bij de LIFX geen bridge nodig hebt, net als bij alle andere LIFX-producten. Alles wat je nodig hebt zit in de strip.

Bekijken:

Bekijk ook

Alles over LIFX lampen: serieus alternatief voor Philips Hue?

Ben je op zoek naar slimme lampen met HomeKit, dan zou je LIFX kunnen overwegen. Maar is het nog wel verstandig om deze lampen te kopen, nu de fabrikant een andere eigenaar heeft gekregen?

Nanoleaf Essentials Lightstrip

Deze ledstrip met HomeKit van Nanoleaf is extra voordelig. Voor vier tientjes heb je al de starterset van 2 meter. Deze ledstrip werkt bovendien met Thread, waardoor je een extra stabiele verbinding hebt als je een Thread-hub hebt (zoals een Apple TV 4K 2021). Deze lichtslang kan meer dan 16 miljoen kleuren tonen, maar per lichtslang kun je maar één kleur tonen. En als je even geen bediening met een app wil, kan je ook de knoppen gebruiken die bij de lichtslang meegeleverd zijn. Er is ook een verlengstuk van 1 meter beschikbaar. Met 2200 lumen is dit verreweg de meest heldere lichtslang.

Nanoleaf Essentials lichtslang

Meross Wifi Ledstrip

Meross heeft slimme stekkers en stekkerdozen, maar ook deze lichtslang met HomeKit. Deze werkt op wifi en vereist geen hub, dus je hebt hem zo aangesloten. De lichtslang heeft een lengte van maar liefst vijf meter. Qua helderheid biedt deze ledstrip 550 lumen per meter en bevestigen doe je met het 3M-zelfklevende tape. De lichtslang kan wittinten tonen, maa rook miljoenen kleuren. Je kan kiezen voor een enkele versie van 5 meter of een pakket met twee keer 5 meter (alleen in kleur).

Bekijken:

  • Meross Wifi Lightstrip 5 meter: €39,99
  • Meross Wifi Lightstrip 2×5 meter: €54,99

Innr LightStrip indoor & outdoor

Met 4 meter is de Innr White and Color een behoorlijk lange lichtstrip, maar er zit ook een nadeel aan: hij is niet uit te breiden. Het is bovendien een lichtstrip die niet met HomeKit werkt, maar wel met Philips Hue. Je kunt deze lichtstrip koppelen met de hubs van Innr, Echo Plus, SmartThings en Philips Hue. Omdat veel iCulture-lezers al een paar Hue-lampen hebben willen we deze lichtslang daarom toch even noemen. Je kunt deze lichtslang overigens niet laten meekleuren met games en muziek. Daarvoor moet je echt een Hue-lamp hebben.

Innr ledstrip

De Innr is ook te gebruiken met Homey (zie review). De helderheid van de strip ligt lager dan bij Philips Hue, namelijk 1000 lumen. Dat is alsnog meer dan voldoende als je gewoon een sfeerlichtje wil hebben als de visite op bezoek komt.

Wat de Innr Outdoor Flex Light betreft: die is verkrijgbaar in een lengte van 2 en 4 meter.

VOCOlinc LS2

De VOCOlinc LS2 is 2 meter lang en beschikt over een helderheid tot 500 lumen. Dat is goed genoeg voor wat sfeerlicht. In tegenstelling tot de vorige generatie, de LS1, is deze lichtstrip niet bedoeld om buitenshuis te gebruiken.

VOCOlinc LS2 lichtstrip

Het voordeel van de VOCOlinc LS2 is dat je geen bridge nodig hebt om de lichtslang te gebruiken. Je kunt hem met de bijbehorende app koppelen aan je Wi-Fi-netwerk.

De VOCOlinc LS2 van 2 meter is verkrijgbaar voor €36,99 op Amazon.

Onvis Ledstrip

Onvis is een wat minder bekend merk, maar ze hebben ook een lichtslang die werkt met HomeKit. Deze lichtslang heeft RGB-kleurweergave en kan één kleur tegelijkertijd tonen. Je kan ze helaas niet kortknippen of verlengen, maar je hebt wel keuze uit een lengte van 2 meter of 5 meter. De lichtslang werkt met HomeKit, maar ook met Google Assistent en Amazon Alexa. Er zit ook een functie in waarmee de lichtslang reageert op muziek via de bijbehorende app.

Onvis Lichtslang met HomeKit.

Bekijken:

Yeelight Light Strip Plus

De Xiaomi Yeelight Light Strip Plus werkt ook met HomeKit. Xiaomi brengt onder diverse merken HomeKit-accessoires op de markt en het kan even zoeken zijn wat met wat samenwerkt. De variant die we bij AliExpress aantroffen werkt met de Mijia Smart Home-app, de Yeelight app en de Mi Home-app, maar je kunt ook varianten tegenkomen die met andere apps uit het Xiaomi-concern werken. De lichtslang is gemaakt van PU en kan op maat worden geknipt. Te bedienen met Siri, Alexa en Google Assistent. De verbinding wordt gelegd via Wi-Fi en je hebt minimaal iOS 8.0 nodig, maar mogelijk heb je dan niet toegang tot alle functies. Kortom: zelf even puzzelen welke light strip je hebt en hoe je het werkend krijgt.

Xiaomi Yeelight Light Strip Plus

De Yeelight Light Strip Plus is verkrijgbaar bij Amazon en andere winkels. Let op dat je de juiste Yeelight lichtslang kiest, want er zijn vele varianten die soms met afwijkende stekker geleverd worden.

Wil je nog meer opties om je huis te voorzien van slimme verlichting? Lees dan onze speciale gids: Slimme verlichting voor thuis.

Bekijk ook

Slimme verlichting: dit zijn je opties om je lampen slim te maken

Wil je de verlichting in je huis slimmer maken? Er zijn tal van oplossingen om de lampen in huis te automatiseren en met je iPhone of iPad te bedienen. Wij zetten enkele mogelijkheden voor je op een rijtje, omdat het automatiseren van je verlichting een makkelijk en laagdrempelige manier is om met een smart home te beginnen.

Meer HomeKit-accessoires
Er zijn nog veel meer HomeKit-accessoires die in Nederland te koop zijn. Kijk eens naar deze overzichten:

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home