Ring deurbel met aankloppen

HomeKit deurbellen met video: zo weet je wie er aanbelt

Zoek je een deurbel met HomeKit? Kijk dan eens naar deze round-up van (video)deurbellen met en zonder HomeKit. Zo'n slimme deurbel kan een geluidje laten afspelen op je HomePod en toont wie er voor de deur staat!

HomeKit deurbellen

Kies je voor een deurbel met HomeKit, dan geeft je dat verschillende mogelijkheden. Een HomeKit-deurbel is handig als je alles via de Woning-app wil bedienen. Je krijgt handige notificaties en kunt delen met het gezin. De deurbel verschijnt als camera in de Woning-app, maar er zitten meer mogelijkheden op dan op een gewone beveiligingscamera met HomeKit. Ook handig: je kunt acties koppelen aan de deurbel, dus als er iemand aanbelt kun je bijvoorbeeld de lampen bij de voordeur automatisch laten inschakelen. Wat HomeKit betreft ben je het beste af met Netatmo of Arlo en bij de niet-HomeKit-producten zou je de Nest Hello of de Ring kunnen overwegen.


Apple lijkt wat te hebben getwijfeld over deurbellen met HomeKit. De ondersteuning voor deurbellen werd al in 2016 aangekondigd als onderdeel van iOS 10, maar daarna bleef het stil. In 2018 verwijderde Apple zelfs de productcategorie deurbellen van de website. Fabrikanten hadden al aangegeven dat er deurbellen in ontwikkeling waren, maar het liep uiteindelijk heel wat vertraging op. Gelukkig is er inmiddels keuze uit een paar goede merken.

Deurbellen met HomeKit Secure Video?

We hadden graag gezien dat alle HomeKit-deurbellen die we hier bespreken ook geschikt zijn voor HomeKit Secure Video. Helaas is dat niet het geval. De slimme beveiligingscamera’s van Netatmo en Arlo zijn wel aangepast voor HSV, maar dat geldt niet voor de deurbellen. In feite kennen we maar drie deurbellen die met HomeKit Secure Video werken: de Aqara G4-deurbel, de Logitech Circle View ($200) en deze Belkin-deurbel ($250). De deurbellen van Logitech en Belkin zijn helaas alleen in de VS verkrijgbaar en er lijken geen plannen te zijn om ze ook in Europa uit te brengen. Netatmo is bezig geweest om HSV op de deurbel te ondersteunen, maar heeft de plannen geannuleerd omdat het technisch te moeilijk was. Aqara is daardoor de enige eenvoudig verkrijgbare optie als je naast HomeKit ook HomeKit Secure Video voor de deurbel wil.

Het voordeel van HomeKit Secure Video is dat de deurbel ook gezichtsherkenning heeft, je activiteitszones kan instellen en je kan bepalen wat de camera doet als je thuis en afwezig bent. De beelden kunnen via HomeKit en iCloud veilig in jouw opgeslagen worden.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

Aqara Slimme Video Deurbel G4

De Aqara Smart Video Doorbell G4 is een bijzonder model in dit rijtje. Het is de enige deurbel die werkt met HomeKit én HomeKit Secure Video en ook nog eens draadloos (en bedraad) te gebruiken is. Het is een zwarte deurbel met aan de bovenkant de camera en daaronder een grote ronde deurbelknop. Gebruik je hem draadloos, dan heb je zes AA-batterijen nodig. De deurbel zelf is draadloos verbonden met de gong, die alleen van stroom hoeft te worden voorzien. Het deurbelgeluid wordt met 95 decibel afgespeeld. De camera heeft een resolutie van 1080p en werkt ook met AI voor een eigen gezichtsherkenning via de Aqara-app. De kijkhoek is 162 graden en er is ook nachtzicht voor beeld in het donker.

Aqara G4 deurbel op de muur

De deurbel heeft een ingebouwde speaker en microfoon, zodat je via de app kan communiceren met diegene die voor de deur staat. Dankzij ondersteuning voor HomeKit én HomeKit Secure Video heb je met deze deurbel alles wat je nodig hebt. De ingebouwde gezichtsherkenning kan tot dertig gezichten herkennen en werkt lokaal, maar als je vanwege privacy liever de gezichtsherkenning van HomeKit wil, dan kan dat natuurlijk ook.

De Aqara Video Doorbell G4 is verkrijgbaar voor €119,- en is verkrijgbaar bij onder andere Alternate en Amazon Duitsland.

Netatmo deurbel met HomeKit

De Netatmo Smart Video Doorbell heeft een modern design en werkt met je bestaande bedrading. De camera kan beelden vastleggen in een 1080p HD-resolutie en met een kijkhoek van 140 graden. Ook is er infraroodzicht voor scherpe beelden ’s nachts. En om te kunnen praten met de persoon die bij de deur staat is er tweeweg-audio. Deze deurbel werkt met microSD-kaarten tot 32GB, zodat je lokaal kunt opslaan. Alle Netatmo-buitencamera’s werken met HomeKit Secure Video, maar voor deze deurbel is besloten geen ondersteuning te bieden omdat dit te gecompliceerd bleek te zijn.

Netatmo Slimme Videodeurbel

Met de HDR-functie van de camera kun je sterk contrasterende beelden goed onderscheiden. Daarnaast beschikt de deurbel over support voor IFTTT en het eigen Netatmo Security-systeem via de eigen app. In de app is het mogelijk om bijvoorbeeld te zien wanneer er is aangebeld en welke videobeelden er op dat moment zijn opgenomen.

Hoewel dit niet de eerste deurbel is met videofuncties, is dit wel één van de meest gewilde met HomeKit-ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je op al je iOS-apparaten een notificatie krijgt met een livestream wie er voor de deur staat. Je kunt zo snel in contact komen zonder dat je thuis hoeft te zijn. Ook kun je via de Woning-app kijken wie er voor de deur staat. Op deze pagina zie je hoe de installatie in zijn werk gaat en wat je zelf nodig hebt.

Je kunt de Netatmo Smart Video Doorbell onder andere kopen:


Ecobee videodeurbel met HomeKit

De Canadese fabrikant Ecobee heeft een videodeurbel aangekondigd die de beelden kan streamen naar een Ecobee-thermostaat. Deze is nog niet verkrijgbaar in Nederland. De deurbel werkt met HomeKit, maar niet met HomeKit Secure Video. Bijzonder zijn verder het feit dat hij extreme temperaturen kan doorstaan en een grote kijkhoek heeft van 175 graden, zodat je mensen van top tot teen kunt bekijken.

Bekijk ook

Ecobee HomeKit-deurbel streamt livebeelden naar je thermostaat

Het Canadese bedrijf Ecobee heeft een nieuwe slimme deurbel (met kabel) aangekondigd, die extreme temperaturen kan doorstaan. Ook kan deze deurbel de beelden live streamen naar een Ecobee thermostaat.


Arlo deurbel met HomeKit

De bedrade versie van de Arlo videodeurbel heeft ondersteuning voor HomeKit. Dit houdt in dat je het geluid van de deurbel kunt laten afgaan op je HomePod, net als bij de andere HomeKit-deurbellen. De gewone Arlo-beveiligingscamera’s kregen al eerder ondersteuning voor HomeKit.

Er zijn twee modellen van deze deurbel. De goedkoopste uit 2020 heeft ondersteuning voor HomeKit. Hij is soms in de aanbieding te vinden voor 70 euro.

Arlo Video deurbel
De Arlo videodeurbel uit 2020.

De duurdere variant uit 2021 heeft een adviesprijs van 200 euro. Naast HomeKit kent hij nog een bijzonder trucje: hij is Touchless. Dit houdt in dat gebruik wordt gemaakt van Proximity Sensing Technology om te kijken hoe dichtbij een bezoeker is. Nadert iemand de deur, dan hoor je een belgeluid. Tegelijk licht de deurbel op, zodat de bezoeker weet dat de deurbel virtueel is ‘ingedrukt’ en dat de bewoner een seintje heeft gekregen. Zo is er minimaal contact nodig. De duurdere deurbel heeft een bol cameraoog.

Arlo Videodeurbel nieuw model

Om het te kunnen gebruiken heb je wel een Arlo Smart Hub van Netgear voor nodig, waarbij de volgende modellen worden vereist: VMB4000, 4500, 4540 of 5000. Gebruik je een dergelijke hub, dan kun je de videobeelden opslaan op een geheugenkaart.

Na het aansluiten van de deurbel op je hub en op HomeKit, zal de Arlo Video Doorbell in de Woning-app verschijnen, samen met je andere smart home-accessoires. Je kunt de bewegingssensor gebruiken om HomeKit-scenes te activeren, bijvoorbeeld om de lampen op het tuinpad aan te doen. Ook leuk: je kunt de videobeelden op de Apple TV bekijken. HomeKit Secure Video wordt echter (nog) niet ondersteund en HomeKit is ook niet beschikbaar op de draadloze versie van deze Arlo Video Doorbell.

Bekijken:


Robin ProLine deurbel met HomeKit

De Robin ProLine is gemaakt door een wat minder bekende Nederlandse fabrikant met de naam Robin Telecom. Dit is echter niet een product dat je zomaar in de winkel kunt kopen; hij wordt vooral geleverd aan installatiebedrijven en aannemers die ‘m bijvoorbeeld in nieuwbouwprojecten of bedrijfspanden inbouwen. De ProLine deurbel is gecertificeerd door Apple en beschikt over een HD-camera en audio in twee richtingen. De ProLine kost bijna €700.

Bekijk ook

Robin ProLine: Nederlands bedrijf maakt slimme deurbel met HomeKit

Het Nederlandse bedrijf Robin Telecom heeft een deurbel met HomeKit-ondersteuning aangekondigd. De ProLine deurbel zou al zijn goedgekeurd door Apple en heeft een HD-camera en audio in twee richtingen.


Overige deurbellen (zonder HomeKit)

Als je een slimme deurbel zoekt zonder HomeKit-ondersteuning, dan heb je nog meer opties tot je beschikking:

Eufy deurbel

De beveiligingscamera’s en deurbellen van Anker zijn inmiddels breed verkrijgbaar onder de merknaam Eufy, maar HomeKit-ondersteuning zit er ondanks eerdere beloften nog steeds niet in. De gewone beveiligingscamera’s van Eufy hebben inmiddels wel ondersteuning voor HomeKit (Secure Video), maar voor de deurbel geldt het nog niet.

Eufy Video Deurbel Slim

Eufy had in 2020 plannen om een HomeKit-update uit te brengen voor de bekabelde videodeurbel. Moederbedrijf Anker bevestigde dit ook en bracht beta’s uit waar de HomeKit-ondersteuning in zat. Maar die beta’s werden later weer ingetrokken. In september 2020 was er opnieuw een aanwijzing dat aan HomeKit-ondersteuning werd gewerkt, maar dat is nog steeds geen realiteit geworden.

Je kunt verschillende varianten van deze deurbel vinden, met of zonder Homebase en met één of twee camera’s, zodat je meer in beeld hebt. De prijs ligt meestal rond de 100 euro voor de Slim-versie tot 200 euro voor de Pro-versie.

Bekijken:


Google Nest Hello deurbel

Ook Google heeft een slimme deurbel. Deze is voorzien van een ingebouwde camera en gezichtsherkenning. Als iemand aanbelt krijgt je een notificatie op de iPhone en via de app kun je praten met de persoon die bij de deur staat. Nest Hello is voorzien van een HDR-camera die ook goed beeld biedt in het donker. Je kunt ook een lampje inschakelen om het pad naar de deur te verlichten. Er zit en microfoon en een speaker in. De verbinding wordt gelegd via Bluetooth. De ingebouwde gezichtsherkenning maakt onderscheid tussen bekenden en vreemden.

Nest Hello deurbel


Ring deurbellen van Amazon

De Ring deurbellen zijn vrij bekend en zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. De meest eenvoudige uitvoering is de Ring Video Deurbel Wired (ca. 50 euro), een prijs die zo laag is dat vrijwel iedereen een dergelijke deurbel kan installeren. Dat is uiteraard ook de bedoeling van Amazon.

Ring Video Deurbel

De nieuwste uitvoeringen zijn verder de Ring Video Doorbell 4 (ca. 200 euro) en de Ring Video Doorbell Pro 2 (ca. 250 euro). Deze zijn wat luxer. Wie wat goedkoper uit wil zijn kan uiteraard ook kiezen voor eerdere uitvoeringen zoals de Doorbell 3. De Pro-versie is compacter en ondersteunt 5GHz-verbindingen. Deze kun je op het elektriciteitsnet aansluiten, wat de installatie wel iets ingewikkelder maakt. Bijna alle modellen hebben verwisselbare frontjes. Je leest er meer over op onze pagina over Ring-deurbellen.

Een Ring-videodeurbel koop je natuurlijk ook gewoon bij Amazon, waar ze op speciale koopjesdagen extra zijn afgeprijsd:


Ubiquiti UniFi Protect G4 Doorbell

Ubiquity ken je misschien wel van de routers. Ze hebben echter ook een slimme deurbel in het assortiment, die sinds 2020 verkrijgbaar is bij diverse winkels. Je sluit deze deurbel aan op de bestaande bedrading en krijgt bij bewegingsdetectie een melding via de app, ook in het donker. De deurbel bewaart de beelden op een UniFi-recorder, zodat je geen cloudabonnement nodig hebt. Wel zul je de UniFi-recorder nog los moeten aanschaffen. De deurbel heeft als unieke eigenschap dat er een ingebouwd display aanwezig is waarmee je teksten aan bezoekers kunt tonen. Via de UniFi Protect-app op je smartphone kun je bezoekers te woord staan, ook als je niet thuis bent.

Ubiquiti-deurbel


DoorBird deurbel (ooit met HomeKit?)

De Duitse fabrikant DoorBird beloofde in de loop van 2019 HomeKit-ondersteuning voor het basissysteem D101 aan te gaan bieden. Dat is tot nu toe niet gelukt. DoorBird meldde op de website dat de producten nog moesten worden voorzien van een encryptie co-processor van Apple. De huidige DoorBird-producten hebben nog niet zo’n co-processor. De aankondiging is later weer van de website gehaald. Daardoor zul je tevreden moeten zijn met de slimme functies die de fabrikant zelf aanbiedt. De deurbellen kosten rond de 400 euro.

DoorBird D101 deurbel

DoorBird D101 is een systeem waarop je ook een automatisch deuropener, een gong en bedieningsknop kunt aansluiten. De deurbel zelf is voorzien van een camera, luidspreker en microfoon. Je monteert deze op de plek van de deurbel en koppelt het met een kabel of draadloos met je thuisnetwerk. Daarna kun je via de DoorBird-app spreken met personen die voor de deur staan. Je kunt eventueel ook opdracht geven om de deur te openen.


Behalve een slimme deurbel kun je natuurlijk ook een slim deurslot met HomeKit installeren. Daar hebben we een aparte lijst van!

Bekijk ook

HomeKit deursloten: deze zijn verkrijgbaar in Nederland

Wil je een HomeKit deurslot kopen? In dit artikel lees je wat de huidige stand van zaken is voor slimme deursloten van merken als Nuki, Yale en Danalock. Ook lees je welke slimme deursloten zonder HomeKit je kunt kopen en of dat een goede keuze is.

Meer HomeKit-accessoires
Zoek je nog meer HomeKit-accessoires die in Nederland te koop zijn? Kijk dan eens naar deze round-ups:

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home