Philips Hue Secure bedrade camera in wit

Philips Hue Secure officieel: dit zijn de nieuwe beveiligingscamera’s en contactsensoren

Helaas zonder HomeKit-support
Philips Hue heeft het nieuwe Hue Secure-platform aangekondigd. Binnen deze line-up van beveiligingsaccessoires, horen meerdere beveiligingscamera's en de nieuwe contactsensor. Ook in de Hue-app komt er een nieuw Security Center. Ondersteuning voor HomeKit ontbreekt helaas.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De afgelopen weken lekten er al allerlei details uit over de aankomende Philips Hue beveiligingscamera’s, maar nu heeft Signify ze officieel aangekondigd. Het nieuwe Philips Hue Secure-beveiligingssysteem bestaat uit vier camera’s voor binnen en buiten, een contactsensor voor ramen en deuren en het Security Center in de Hue-app. Voor wie alles van Philips Hue graag via de Woning-app bedient, is er helaas wel slecht nieuws: de beveiligingscamera’s werken niet met HomeKit en dus ook niet met HomeKit Secure Video.

Philips Hue Secure: beveiligingssysteem met camera’s en meer

Om te beginnen is er de keuze tussen vier beveiligingscamera’s binnen het Hue Secure-systeem, waarvan de meeste verkrijgbaar zijn in zwart en wit. Er is een enkele bedrade versie, die je met een basisplaat kan bevestigen aan een muur of plafond. Deze variant (in wit of zwart) kost €199,99. Voor dit model is ook een versie met desktopstandaard beschikbaar, zodat je hem op een kast of plank kan plaatsen. Deze voet is verzwaard en verbergt voor een groot deel de bekabeling. De camera met voet komt beschikbaar voor €229,99, maar de voet komt ook los verkrijgbaar voor €49,99. Het derde model is de draadloze camera met batterij (eveneens in wit of zwart). Deze komt beschikbaar voor €249,99. Signify heeft niet laten weten hoe lang de batterij precies mee gaat. Het vierde model bestaat uit een camera met ingebouwde verstraler (flood light), wat handig is voor buiten in de tuin. Deze versie komt alleen beschikbaar in zwart en is ook meteen het duurste model, met een prijskaartje van €349,99.

Prijzen Philips Hue Secure beveiligingssysteem

Philips Hue Secure bedrade camera in wit

Alle camera’s hebben een maximale resolutie van 1080p HD en werken met een automatische nachtmodus. Er zit een microfoon en speaker in, zodat je via de camera kan praten als er beweging gezien wordt. De camera heeft ook een geluidsalarm, dat je via de Hue-app kan activeren of kan automatiseren. Er zit ook persoon- en huisdierdetectie in, zodat je weet of de beweging van een mens of dier komt. Van gezichtsherkenning, zodat je weet wié er in beeld is, is geen sprake. Alle camera’s zijn zowel binnen als buiten te gebruiken dankzij de los verkrijgbare laagspanningskabel.

Beelden opslaan vereist abonnement

De Philips Hue-camera’s kunnen de beelden ook opslaan, zodat je ze later terug kan kijken. Dit werkt niet lokaal en vereist een abonnement en Philips Hue-account. Met het Basic-abonnement kun je tot 30 dagen terugkijken en met het Plus-abonnement is dit 60 dagen. Het abonnement biedt ook nog andere extra functies, zoals het aanmaken van activiteitszones of juist blackout-zones waarbij delen van het beeld privé maken. Het Basic-abonnement kost €3,99 per camera per maand of €39,99 per camera per jaar. De Plus-variant kost €9,99 per camera per maand of €99,99 per camera per jaar.

Philips Hue Secure camera met verstraler voor buiten

Philips zegt voor de camera’s gebruik te maken van end-to-end-encryptie, zodat alleen jij de beelden kan bekijken. Het is niet duidelijk van welke techniek Signify precies gebruikt maakt. Er is geen mogelijkheid om de beelden lokaal op bijvoorbeeld een sd-kaart op te slaan. Je hebt een Hue-bridge nodig om de camera’s te kunnen gebruiken.

Hue contactsensor voor ramen en deuren

Je kan de camera’s ook combineren met de nieuwe Hue Secure-contactsensor. Deze bevestig je aan ramen, deuren of kasten, zodat je een melding kan krijgen als het geopend of gesloten wordt. Je kunt dit ook automatiseren, door bijvoorbeeld de lampen aan te laten gaan als de voordeur open gaat. Zoals eerder al gelekt, komt de sensor beschikbaar in wit of zwart en plak je deze gewoon aan de deurpost of raamkozijn. Hij werkt met een batterij. De Hue Secure-contactsensor komt beschikbaar voor €39,99 of €69,99 voor twee stuks.

Philips Hue Secure contactsensor in zwart

Hue Security Center in de app

In de app komt het nieuwe Security Center waarmee je alles omtrent de beveiligingsaccessoires kunt bedienen en instellen. Vanuit dit onderdeel kun je automatiseringen instellen, maar ook handmatig het alarm laten afgaan en contact opnemen met lokale autoriteiten of een vertrouwd contactpersoon. Als meerdere personen in huis toegang hebben tot de Hue-app, kun je toegang tot de Hue Secure-apparaten per gebruiker beperken. Je kan dan bijvoorbeeld de kinderen alleen toegang geven tot de verlichting, terwijl de rest in huis ook de camera’s kan bekijken en bedienen.

Melding van Philips Hue Secure app

Prijs en verkrijgbaarheid Hue Secure camera’s en sensoren

De meeste functies en accessoires komen volgens Philips Hue vanaf de herfst van 2023 beschikbaar. Een exacte datum is niet gegeven. Dit zijn de prijzen en accessoires in het kort:

 • Philips Hue Secure bedrade camera (zwart of wit): €199,99
 • Philips Hue Secure bedrade camera met desktopstandaard (zwart of wit): €229,99
 • Philips Hue Secure draadloze camera met batterij (zwart of wit): €249,99
 • Philips Hue Secure camera met verstraler voor buiten (zwart): €349,99 (verschijnt in eerste kwartaal 2024)
 • Philips Hue Secure contactsensor (zwart of wit): €39,99 (1 stuk) of €69,99 (2 stuks)
 • Philips Hue Secure grondspies voor camera: €39,99
 • Philips Hue Secure desktopstandaard voor camera: €49,99
 • Philips Hue Secure laagspanningskabel voor buiten: €29,99
 • Philips Hue Secure anti-diefstalkabel: €14,99

Meer nieuws van Philips Hue

Vandaag heeft Signify nog meer Philips Hue-aankondigingen gedaan. Zo komt volgende maand de Matter-update van Philips Hue uit. Daardoor worden alle Matter-geschikte aangesloten apparaten die aan de Hue-bridge gekoppeld zijn, ook zichtbaar in de Woning-app. Dat geldt overigens nog niet voor de beveiligingscamera, omdat dit type accessoire nog niet geschikt is voor Matter. Daarnaast zijn de Philips Hue MR16-spotjes aangekondigd en komt de Hue Festavia-kerstverlichting terug.

https://www.iculture.nl/nieuws/philips-hue-matter-update-uitgesteld

Update 29 augustus 2023: De afgelopen weken hebben we al meermaals geschreven over de aankomende Philips Hue-beveiligingscamera’s, met details zoals de prijzen en specs. Het was ook al bekend dat Philips Hue met bijbehorende contactsensoren komt voor ramen en deuren. Nu zijn daar ook beelden van opgedoken. De contactsensoren komen in twee kleuren (wit en zwart) en bestaan uit een langwerpig balkje voor op je raam of deur en contactpunt op het kozijn. Er zit (voor wat het lijkt) een knopje op die groen oplicht. De groene gekleurde ring geeft vermoedelijk aan dat het raam gesloten is.

Hue Secure: beveiligingscamera en contactsensor

De sensor werkt volgens Hueblog met een CR2-batterij die minimaal een jaar mee gaat. De sensor werkt met Zigbee en kan communiceren met de beveiligingscamera. Maar vermoedelijk kan je de sensor ook gebruiken zonder dat je een Philips Hue-beveiligingscamera in huis hebt. In de Hue-app komt volgens Hueblog een aparte Secure-sectie. Hue Secure wordt namelijk de overkoepelende naam voor dit soort accessoires.

Philips Hue Secure contactsensor

De grote vraag blijft nog steeds in hoeverre de Hue Secure-accessoires samenwerken met HomeKit. Op dit moment werken alle Hue-accessoires wel samen met HomeKit, waaronder de knoppen en bewegingssensor, maar of dat ook voor de beveiligingsaccessoires geldt is nog niet bekend. En dan is het ook nog maar afwachten of de beveiligingscamera HomeKit Secure Video ondersteunt.

De beveiligingscamera ondersteunt volgens gelekte informatie een maximale resolutie van 1080p en kan communiceren via 2.4GHz en 5GHz wifi, evenals Zigbee voor bijvoorbeeld verbinding met de Hue-bridge. We verwachten dat de nieuwe Hue Secure-accessoires binnen de komende weken officieel aangekondigd worden.

Philips Hue Secure accessoires

Update 24 augustus 2023: Wil je weten hoe de aanstaande Philips Hue-camera eruit ziet? Dan laten onderstaande foto’s een nog duidelijker beeld zien. In een update van de Android-app zijn deze aanwijzingen gevonden. We zien de bedrade desktopversie van de Hue-camera, mogelijk voorzien van een magnetische standaard. De kabel voor de voeding is aangesloten op de camera zelf en loopt vervolgens onder de tafel door. De camera is in meerder richtingen te plaatsen. Andere afbeeldingen tonen nog meer aanstaande Hue-accessoires, namelijk een bewegingssensor en een nieuwe contactsensor. Ze zullen in de kleuren wit en zwart verkrijgbaar zijn.

Philips Hue camera

Update 22 augustus 2023: Er zijn inmiddels foto’s opgedoken waarop de nieuwe Philips Hue beveiligingscamera op te zien is. De foto’s zijn afkomstig van de FCC, de instantie die dergelijke producten moet keuren. Het gaat om een cilindervormige camera. Er zijn zowel foto’s van de versie met en zonder batterij. Uit de afbeelding blijkt dat de camera voor zien is van wifi, Bluetooth en Zigbee. Bluetooth wordt vermoedelijk alleen gebruikt voor de eerste installatie, terwijl wifi gebruikt wordt om de videobeelden te versturen naar je iPhone. Zigbee zou volgens Hueblog, die de foto’s gepubliceerd heeft, gebruikt kunnen worden voor de bewegingsdetectie.

Philips Hue camera met batterij bij FCC

Waarschijnlijk worden de vier nieuwe camera’s volgende week of de week erna onthuld. Begin september start in Berlijn de techbeurs IFA en vlak voor of tijdens dit event kondigt Philips Hue vaak nieuwe producten aan.

Philips Hue camera bij FCC

Update 2 augustus 2023: De Duitse Philips Hue-site Hueblog heeft nu meer details over de camera’s en het beveiligingssysteem naar buiten gebracht. Signify gaat niet één, maar in totaal vier verschillende camera’s uitbrengen, waarvan er drie in zowel zwart als wit. Het gaat om een twee versies van een bedrade camera, een draadloze camera en een camera met ingebouwde lamp voor buiten. De prijzen liggen tussen de €199,95 en €349,95.

Het gaat om deze vier modellen:

 • Hue Camera Wired (zwart/wit): €199,95
 • Hue Camera Wired Desktop (zwart/wit): €229,95
 • Hue Camera Battery (zwart/wit): €249,95
 • Hue Flood Light Camera: €349,95

Exacte specs en eventuele ondersteuning voor HomeKit zijn nog niet bekend. Daarnaast zou Hue ook met niewue contactsensoren komen, om het beveiligingspakket compleet te maken. Deze kan je bijvoorbeeld bevestigen aan een deur of raam, zodat je weet als deze open gaat. Ook deze komt in zowel wit als zwart en zou ook verkrijgbaar komen in een dubbelpakket.

 • Hue Contact Sensor (zwart/wit): €39,95
 • Hue Contact Sensor Twin Pack (zwart/wit): €69,95

Er komen nog meer nieuwe producten aan, waaronder nieuwe GU5.3/MR16 spotjes van Philips Hue.

Bekijk ook

Binnenkort bij Philips Hue: nieuwe kleinere MR16 spots met gekleurd en wit licht

Binnenkort komt Philips Hue met een nieuw type inbouwspots. Het gaat om zogenaamde MR16 Spots, die ook wel bekend staan als GU5.3-spotjes. Ze worden veelal gebruikt in badkamers en zijn een stukje kleiner dan de bestaande GU10-spots.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 1 augustus 2023
Philips Hue heeft een enorm aanbod van slimme lampen en armaturen, vooral bedoeld om het in huis gezellig te maken. Maar verlichting in huis kan ook een handig middel zijn ter beveiliging van je huis. Je kunt bijvoorbeeld op afstand je lampen aan zetten, waardoor het lijkt dat er iemand thuis is. Of je schrikt een inbreker weg door alle lampen in huis rood te laten branden. In het kader van beveiliging komt Philips Hue binnenkort ook met een beveiligingscamera, zo meldt de Duitse Hue-site Hueblog.

Philips Hue beveiligingscamera in de maak

De camera zou binnenkort aangekondigd worden, tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Dit jaar is de IFA van 1 tot en met 5 september. De belofte voor het nieuwe product zou gedaan zijn door Signify CEO Eric Rondolat. Hoewel we nog geen specs of details van de beveiligingscamera hebben, hoeven we niet ver te kijken om een idee te krijgen hoe zo’n beveiligingssysteem van Philips Hue eruit zou kunnen zien.

WiZ Home Monitoring

WiZ, een ander Signify-merk voor slimme verlichting, heeft onlangs al een eigen beveiligingscamera en home monitoring-systeem aangekondigd. De nieuwe producten van Philips Hue zouden op een soortgelijke manier kunnen werken. In het systeem van WiZ wordt de camera gebruikt om ongewenste beweging te detecteren, waarna je dit kan koppelen aan de lamp. Dit kan je nu ook al regelen met een Hue-bewegingssensor, maar een camera biedt meer opties. De aanstaande Hue-camera zou werken met end-to-end-encryptie.

Of het gaat om een losse camera of een camera met ingebouwde lamp, is nog niet duidelijk. Er zijn al slimme beveiligingscamera’s voor buitenshuis die een ingebouwde lamp hebben, bijvoorbeeld van Eve en Netatmo. Philips Hue heeft al buitenverlichting, dus een buitencamera met lamp zou goed van pas komen. Ook is het op dit moment nog niet bekend of de camera werkt met HomeKit. Het WiZ-beveiligingssysteem werkt daar in ieder geval niet mee samen, waardoor Hue zich op dat gebied kan onderscheiden. Alle andere accessoires en lampen van Philips Hue werken in ieder geval wel met HomeKit.

Bekijk ook

Het WiZ Home Monitoring-systeem is voor beginners (en niet voor jou)

Wiz heeft een nieuw home monitoring-systeem aangekondigd. Het bestaat uit een camera en lampen die ingebouwde bewegingstechnologie hebben. Maar voor mensen met een iPhone staat er een vervelende olifant in de kamer: het werkt niet met de twee belangrijkste smart home-protocollen voor Apple-gebruikers.

Revisiegeschiedenis:

 • 2023 - 31 augustus: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met alle details na de aankondiging van Hue Secure.
 • 2023 - 29 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe gelekte informatie over camera's en contactsensoren.
 • 2023 - 22 augustus: Artikel bijgewerkt met eerste foto's van de camera's.
 • 2023 - 02 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.