Philips Hue Secure bedrade camera in wit

Philips Hue Secure officieel: dit zijn de nieuwe beveiligingscamera’s en contactsensoren

Helaas zonder HomeKit-support
Philips Hue heeft het nieuwe Hue Secure-platform aangekondigd. Binnen deze line-up van beveiligingsaccessoires, horen meerdere beveiligingscamera's en de nieuwe contactsensor. Ook in de Hue-app komt er een nieuw Security Center. Ondersteuning voor HomeKit ontbreekt helaas.

De afgelopen weken lekten er al allerlei details uit over de aankomende Philips Hue beveiligingscamera’s, maar nu heeft Signify ze officieel aangekondigd. Het nieuwe Philips Hue Secure-beveiligingssysteem bestaat uit vier camera’s voor binnen en buiten, een contactsensor voor ramen en deuren en het Security Center in de Hue-app. Voor wie alles van Philips Hue graag via de Woning-app bedient, is er helaas wel slecht nieuws: de beveiligingscamera’s werken niet met HomeKit en dus ook niet met HomeKit Secure Video.

Philips Hue Secure: beveiligingssysteem met camera’s en meer

Om te beginnen is er de keuze tussen vier beveiligingscamera’s binnen het Hue Secure-systeem, waarvan de meeste verkrijgbaar zijn in zwart en wit. Er is een enkele bedrade versie, die je met een basisplaat kan bevestigen aan een muur of plafond. Deze variant (in wit of zwart) kost €199,99. Voor dit model is ook een versie met desktopstandaard beschikbaar, zodat je hem op een kast of plank kan plaatsen. Deze voet is verzwaard en verbergt voor een groot deel de bekabeling. De camera met voet komt beschikbaar voor €229,99, maar de voet komt ook los verkrijgbaar voor €49,99. Het derde model is de draadloze camera met batterij (eveneens in wit of zwart). Deze komt beschikbaar voor €249,99. Signify heeft niet laten weten hoe lang de batterij precies mee gaat. Het vierde model bestaat uit een camera met ingebouwde verstraler (flood light), wat handig is voor buiten in de tuin. Deze versie komt alleen beschikbaar in zwart en is ook meteen het duurste model, met een prijskaartje van €349,99.

Philips Hue Secure bedrade camera in wit

Alle camera’s hebben een maximale resolutie van 1080p HD en werken met een automatische nachtmodus. Er zit een microfoon en speaker in, zodat je via de camera kan praten als er beweging gezien wordt. De camera heeft ook een geluidsalarm, dat je via de Hue-app kan activeren of kan automatiseren. Er zit ook persoon- en huisdierdetectie in, zodat je weet of de beweging van een mens of dier komt. Van gezichtsherkenning, zodat je weet wié er in beeld is, is geen sprake. Alle camera’s zijn zowel binnen als buiten te gebruiken dankzij de los verkrijgbare laagspanningskabel.

Beelden opslaan vereist abonnement

De Philips Hue-camera’s kunnen de beelden ook opslaan, zodat je ze later terug kan kijken. Dit werkt niet lokaal en vereist een abonnement en Philips Hue-account. Met het Basic-abonnement kun je tot 30 dagen terugkijken en met het Plus-abonnement is dit 60 dagen. Het abonnement biedt ook nog andere extra functies, zoals het aanmaken van activiteitszones of juist blackout-zones waarbij delen van het beeld privé maken. Het Basic-abonnement kost €3,99 per camera per maand of €39,99 per camera per jaar. De Plus-variant kost €9,99 per camera per maand of €99,99 per camera per jaar.

Philips Hue Secure camera met verstraler voor buiten

Philips zegt voor de camera’s gebruik te maken van end-to-end-encryptie, zodat alleen jij de beelden kan bekijken. Het is niet duidelijk van welke techniek Signify precies gebruikt maakt. Er is geen mogelijkheid om de beelden lokaal op bijvoorbeeld een sd-kaart op te slaan. Je hebt een Hue-bridge nodig om de camera’s te kunnen gebruiken.

Hue contactsensor voor ramen en deuren

Je kan de camera’s ook combineren met de nieuwe Hue Secure-contactsensor. Deze bevestig je aan ramen, deuren of kasten, zodat je een melding kan krijgen als het geopend of gesloten wordt. Je kunt dit ook automatiseren, door bijvoorbeeld de lampen aan te laten gaan als de voordeur open gaat. Zoals eerder al gelekt, komt de sensor beschikbaar in wit of zwart en plak je deze gewoon aan de deurpost of raamkozijn. Hij werkt met een batterij. De Hue Secure-contactsensor komt beschikbaar voor €39,99 of €69,99 voor twee stuks.

Philips Hue Secure contactsensor in zwart

Hue Security Center in de app

In de app komt het nieuwe Security Center waarmee je alles omtrent de beveiligingsaccessoires kunt bedienen en instellen. Vanuit dit onderdeel kun je automatiseringen instellen, maar ook handmatig het alarm laten afgaan en contact opnemen met lokale autoriteiten of een vertrouwd contactpersoon. Als meerdere personen in huis toegang hebben tot de Hue-app, kun je toegang tot de Hue Secure-apparaten per gebruiker beperken. Je kan dan bijvoorbeeld de kinderen alleen toegang geven tot de verlichting, terwijl de rest in huis ook de camera’s kan bekijken en bedienen.

Melding van Philips Hue Secure app

Prijs en verkrijgbaarheid Hue Secure camera’s en sensoren

De meeste functies en accessoires komen volgens Philips Hue vanaf de herfst van 2023 beschikbaar. Een exacte datum is niet gegeven. Dit zijn de prijzen en accessoires in het kort:

  • Philips Hue Secure bedrade camera (zwart of wit): €199,99
  • Philips Hue Secure bedrade camera met desktopstandaard (zwart of wit): €229,99
  • Philips Hue Secure draadloze camera met batterij (zwart of wit): €249,99
  • Philips Hue Secure camera met verstraler voor buiten (zwart): €349,99 (verschijnt in eerste kwartaal 2024)
  • Philips Hue Secure contactsensor (zwart of wit): €39,99 (1 stuk) of €69,99 (2 stuks)
  • Philips Hue Secure grondspies voor camera: €39,99
  • Philips Hue Secure desktopstandaard voor camera: €49,99
  • Philips Hue Secure laagspanningskabel voor buiten: €29,99
  • Philips Hue Secure anti-diefstalkabel: €14,99

Meer nieuws van Philips Hue

Vandaag heeft Signify nog meer Philips Hue-aankondigingen gedaan. Zo komt volgende maand de Matter-update van Philips Hue uit. Daardoor worden alle Matter-geschikte aangesloten apparaten die aan de Hue-bridge gekoppeld zijn, ook zichtbaar in de Woning-app. Dat geldt overigens nog niet voor de beveiligingscamera, omdat dit type accessoire nog niet geschikt is voor Matter. Daarnaast zijn de Philips Hue MR16-spotjes aangekondigd en komt de Hue Festavia-kerstverlichting terug.

https://www.iculture.nl/nieuws/philips-hue-matter-update-uitgesteld/

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 31 augustus: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met alle details na de aankondiging van Hue Secure.
  • 2023 - 29 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe gelekte informatie over camera's en contactsensoren.
  • 2023 - 22 augustus: Artikel bijgewerkt met eerste foto's van de camera's.
  • 2023 - 02 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.