Tim Cook blij met doos.

Dit zijn onze verwachtingen van het grote iPhone 2019 september-event

Vanavond is het zover!
Vandaag is de grote dag! Het event komt eraan en we blikken nog één vooruit op het grote najaarsevent van Apple. Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het iPhone 2019-event van september? Dit zijn onze verwachtingen!

Verwachtingen iPhone 2019-event

Als er één moment is waar alle Apple-fans naar uitkijken, dan is het het jaarlijkse iPhone-event in september. Dit jaar kondigt Apple tijdens het iPhone september 2019-event de iPhone 11 aan, maar er staat nog veel meer op de planning. Het september 2019 iPhone-event moet nog beginnen, maar we weten al wel wat we ongeveer van de presentatie kunnen verwachten. Wat zijn de verwachtingen van het iPhone event van 2019? In dit artikel zetten we alles op een rij.

Wanneer is het iPhone-event?

Apple houdt op dinsdag 10 september de volgende grote keynote! Apple heeft op 29 augustus de datum van het iPhone-event 2019 bekendgemaakt, traditioneel met een kleurige uitnodiging. Het event gaat van start om 19:00 Nederlandse tijd, dus vanaf dat krijgen we alles te horen over de nieuwe toestellen en nog veel meer! Je checkt de uitnodiging in ons eerdere artikel.

Bekijk ook

Apple verstuurt uitnodigingen: datum iPhone-event definitief op 10 september 2019

Apple heeft zojuist de uitnodigingen van het aankomende iPhone-event verstuurd. De datum van het iPhone-event 2019 is vastgesteld op dinsdag 10 september 2019. Check hier alle info!

Verwachtingen iPhone-event 2019 in het kort

Wil je snel op de hoogte zijn van wat er komen gaat? Check dan deze verwachtingen in het kort:

Waar kijk jij het meest naar uit? Check onze peiling over de Apple-aankondigingen van het najaar 2019 en breng je stem uit op het product of dienst waar jij het meest naar uitkijkt.

Beluister ook aflevering 12 van de iCulture Podcast, waarin we in audio vooruitblikken naar het aankomende event.

Bekijk ook

iCulture podcast #12: we kijken vooruit naar het iPhone-event in september

In aflevering #12 van de iCulture Podcast praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over het aanstaande iPhone 2019-event. Over wat je kunt verwachten en naar welke aankondigingen wij het meest uitkijken. Genoeg voor een halfuurtje luisterplezier!

Drie nieuwe iPhones 2019: vrijwel zeker

De toestellen waar het allemaal om draait zijn de drie nieuwe 2019 iPhones. De geruchten over de 2019 iPhones gaan al maanden. Hoe ze gaan heten is nog niet zeker, maar er wordt al gesproken over de iPhone 11, iPhone Pro en zelfs de iPhone Pro Max. Wat we wel al zo goed als zeker weten, is dat er flinke verbeteringen zijn voor de camera. De twee duurste OLED-modellen krijgen een derde cameralens, waarmee je breedhoekfoto’s kan maken. Ook zorgt dit mogelijk voor betere foto’s in donkere omgevingen en kun je beter inzoomen.

Met de camera’s kun je, mede dankzij de betere processor, video’s bewerken tijdens het filmen. De drie camera’s worden in een vierkant blokje achterop de iPhone geplaatst, dus niet in een langwerpige rechthoek zoals bij voorgaande modellen. Er werd ook lange tijd gesproken over een functie genaamd Wireless Powershare. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je AirPods opladen door ze op de achterkant van je iPhone te leggen. De nieuwste berichten stellen dat de 2019 iPhones toch geen Wireless Powershare krijgen. Apple zou tijdens de ontwikkeling problemen ervaren hebben.

Bekijk ook

'Apple heeft beste nieuwe functie van 2019 iPhones geschrapt'

Volgens analist Ming-Chi Kuo heeft Apple het omgekeerd opladen op de achterkant van de 2019 iPhones geschrapt. En er zal ook geen ondersteuning voor de Apple Pencil in zitten.

Het design blijft grotendeels hetzelfde, maar de achterkant is wel iets anders. Volgens bronnen heeft de achterkant een meer matte afwerking, in plaats van de glimmende achterkant zoals we dat gewend zijn. De kleur is daardoor mogelijk iets anders. Bovendien wordt al gesproken over een verbeterde Face ID, zodat je gezicht ook gescand kan worden als de iPhone plat op tafel ligt. In het scherm ontbreekt 3D Touch, maar deze maakt plaats voor Haptic Touch.

De drie modellen komen in dezelfde schermformaten als het afgelopen jaar, namelijk 5,8-inch en 6,5-inch voor de duurdere OLED-modellen en 6,1-inch voor de iPhone 11. Dit laatste model heeft een LCD-scherm en is daardoor een stukje goedkoper. Ook komt dit model weer in meerdere kleuren, hoewel we waarschijnlijk afscheid moeten nemen van blauw en koraal. In plaats daarvan kiest Apple mogelijk voor groen en lavendel. Er komt geen derde cameralens, maar wel een tweede.

Check ook onze andere artikelen over de 2019 iPhone:

Nieuwe Apple Watch: vrijwel zeker

Alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar introduceert Apple hoogstwaarschijnlijk een nieuw model van de Apple Watch. We verwachten voor de Apple Watch van 2019 een aantal verbeteringen. De Apple Watch Series 5 komt waarschijnlijk in dezelfde twee maten als vorig jaar (40mm en 44mm), maar keramiek zou zomaar een comeback kunnen maken. Vorig jaar besloot Apple te stoppen met dit model, maar voor dit jaar zijn er geruchten dat hij toch weer terugkeert. Ook zijn er aanwijzingen gevonden voor een titanium Apple Watch. Verder verwachten we meer gezondheidsfuncties, een snellere processor en misschien wel verbeterd opladen. Je hebt voor de Apple Watch opladen namelijk nog steeds de standaard oplader nodig. We hopen daarom stiekem dat je straks ook gewoon een Qi-lader kan gebruiken.

Toch zijn er ook berichten dat Apple niet van plan is om een Series 5 uit te brengen, maar alleen een vernieuwde Series 4 met de nieuwe kastmaterialen. Dit gerucht wordt mede gevoed door het feit dat we nog maar heel weinig weten over aankomende nieuwe functies. Wellicht dat Apple dit jaar voor het eerst een S-serie van de Apple Watch uitbrengt, in de vorm van de Apple Watch Series 4S. Dit rechtvaardigt het nieuwe materiaal en geeft ze ook de mogelijkheid om er alleen een nieuwe chip in te doen.

Bekijk ook

Dit zijn onze Apple Watch verwachtingen van 2019

Wat kunnen we van de Apple Watch in 2019 verwachten? In dit artikel blikken we vooruit op de Apple Watch Series 5 en kijken we welke functies er mogelijk in zitten.

Releasedata voor iOS 13, iPadOS 13, macOS Mojave, watchOS 6 en tvOS 13: vrijwel zeker

Alle nieuwe toestellen die Apple tijdens het event aankondigt, worden standaard geleverd met de nieuwste software-update. Maar wat als je geen nieuw toestel gaat aanschaffen? Ook dan krijg je natuurlijk de nieuwste update zoals iOS 13, mits jouw toestel het ondersteunt. Meestal brengt Apple de week na het event de updates voor iedereen uit. We verwachten daarom dat Apple iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 en tvOS 13 uitbrengt op maandag 16, dinsdag 17 of woensdag 18 september. De grootste kans is er voor dinsdag 17 september, omdat dat exact een week na het event is. De enige uitzondering is macOS Catalina. Deze update komt mogelijk een week later, zodat Apple’s servers niet teveel belast worden. Meer over de releasedatum van iOS 13 en de andere updates lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Deze software-releases komen nog in 2019 uit

Lees hier alles over de releasedatum van iPadOS, macOS Catalina en de andere software-updates die Apple nog voor 2019 heeft gepland. Ook de releasedata van watchOS 6, iPadOS 13 en iOS 13.1 zijn bekend.

Apple heeft inmiddels ook al de iOS 13.1 beta en iPadOS 13.1 beta vrijgegeven. Mogelijk besteedt Apple tijdens de keynote ook wat aandacht aan deze nieuwere versie, die vermoedelijk ergens in oktober voor iedereen beschikbaar komt. De functies in iOS 13.1 werden oorspronkelijk gepland voor iOS 13.0, maar zijn door Apple uitgesteld. Toch denken we dat de meeste aandacht gaat naar alle verbeteringen die Apple in iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 en meer gestopt heeft.

Bekijk ook

Deze functies in iOS 13.1 kun je nu gebruiken

Welke functies zitten in iOS 13.1? In dit artikel zetten we de belangrijkste iOS 13.1 functies op een rij. Wat zit er allemaal in deze nieuwste update? Ook zijn er nog functies waar we op moeten wachten.

Nieuwe iPads: mogelijk (waarschijnlijk oktober)

Hoewel Apple in het voorjaar al de iPad Air 2019 en de iPad mini 2019 uitgebracht heeft, zit er nog veel meer in de pijplijn. Apple werkt nog aan een opvolger van de iPad 2018, maar dan met een iets groter scherm. Het nieuwe budgetmodel zou een 10,2-inch scherm krijgen, waardoor de behuizing mogelijk hetzelfde blijft maar dan dus met een iets groter scherm. Ook zijn er wal wat geruchten over een iPad Pro 2019, mogelijk met een drievoudige camera. Apple brengt deze iPads waarschijnlijk nog dit jaar uit, maar we vermoeden dat de aankondiging pas in oktober volgt. In 2015 kondigde Apple voor het laatst in een september-event de nieuwe iPads aan, dus een moment in oktober klinkt voor ons logischer.

https://www.iculture.nl/ipad/ipad-pro-2019/

Nieuwe Macs: mogelijk (waarschijnlijk oktober)

Wat voor de iPad geldt, geldt waarschijnlijk ook voor de Mac: Apple werkt aan meerdere nieuwe modellen, maar die komen waarschijnlijk pas tijdens een oktober-event aan bod. Apple kondigde de Mac Pro afgelopen juni al aan, samen met het Pro Display XDR, maar we weten nog niet wanneer deze in de winkels komen te liggen. Mogelijk spreekt Apple daarover tijdens een oktober-event, zodat we ook weten wat de prijs wordt. De doelgroep van de Mac Pro is anders dan de producten die Apple doorgaans tijdens een september-event presenteert.

MacBook Pro 16-inch concept met Touch Bar.

Datzelfde geldt ook voor de nieuwe 16-inch MacBook Pro waar al een tijdje geruchten over gaan. Deze MacBook Pro moet het gat vullen tussen de gewone MacBook Pro en de iMac Pro. Verwacht dus zware specs met een nieuw scherm, al blijft de behuizing mogelijk hetzelfde. Een echte krachtpatser voor professionals dus en daarom verwachten wij dit model pas in oktober. Deze MacBook Pro introduceerde waarschijnlijk ook een compleet nieuw toetsenbord, dat een einde moet maken aan de problemen van het vlindertoetsenbord. Lees meer in ons artikel over de verwachtingen van de 16-inch MacBook Pro.

Bekijk ook

Dit verwachten we van de nieuwe 16-inch MacBook Pro

Apple werkt achter de schermen druk aan een nieuwe MacBook Pro 16-inch. De geruchten volgen elkaar in rap tempo op, maar wat zijn de verwachtingen van dit nieuwe model en wat weten we nu al? Dit zijn onze MacBook Pro 16-inch verwachtingen.

AirPods 3: aankondiging mogelijk, verschijnt pas in 2020

Begin dit jaar bracht Apple de AirPods 2 uit, maar Apple werkt alweer aan een nieuw model. Er zijn namelijk al wat geruchten geweest over de AirPods 3. De bekende analist Ming-Chi Kuo voorspelde voor eind 2019 of begin 2020 een nieuwe set AirPods, mogelijk met een nieuw design, waterbestendigheid en noise-cancelling. Volgens Bloomberg komen de nieuwe AirPods in 2020, maar daar hangt wel een iets hoger prijskaartje aan dan bij de huidige modellen.

AirPods waterproof

Nieuwe HomePod: aankondiging mogelijk, verschijnt pas in 2020

Bloomberg voorspelt dat Apple druk bezig is met een goedkopere HomePod voor 2020. Het nieuwe model zou twee tweeters hebben in plaats van zeven. Hierdoor kan Apple de nieuwe HomePod voor een lagere prijs aanbieden, maar de geluidskwaliteit is dan waarschijnlijk wel iets minder. Met dit lagere prijskaartje hoopt Apple een bredere doelgroep te bereiken, omdat de huidige HomePod nog niet het succes is wat Apple gehoopt had. We denken niet dat Apple de nieuwe HomePod nu al aankondigt, maar hij ligt wel in de pijplijn voor 2020. Ondertussen wachten we ook nog steeds op een Nederlandse introductie, maar daar wacht Apple mogelijk mee voor dit nieuwe model.

Nieuwe Apple TV: goed mogelijk

De afgelopen week doken er geruchten op over een vernieuwde Apple TV. Deze verbeterde Apple TV heeft mogelijk een snellere A12-chip. Op welke manier de Apple TV hiervan kan profiteren is niet helemaal duidelijk, maar mogelijk heeft het iets te maken met Apple Arcade. De aankomende gamedienst ondersteunt hoge kwaliteit games voor iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Om ervoor te zorgen dat ook zwaardere games voor de Apple TV geschikt zijn, kan een nieuwe Apple TV goed van pas komen. We verwachten verder geen schokkende verbeteringen, want de Apple TV 4K is nog steeds een prima apparaat.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple komt met vernieuwde Apple TV met betere chip'

Apple komt deze maand mogelijk ook nog met een vernieuwde Apple TV 5. Er is een aantal kleine aanwijzingen dat er een nieuw model aan zit te komen met mogelijk een nieuwe chip.

Er zijn ook al aanwijzingen gevonden dat de films van Disney straks eindelijk in 4K beschikbaar zijn via de iTunes Store en de TV-app. Van alle uitgevers was Disney de meest opvallende afwezige in het 4K-aanbod, maar nu komt waarschijnlijk verandering in.

Apple Tag: grote kans

In het voorjaar was er een gerucht dat Apple werkt aan een tag waarmee je voorwerpen op kan zoeken. Later dook deze Apple Tag op in de code van iOS 13. Dit suggereert dat Apple al een tijdje werkt aan een dergelijk device en dat we hem misschien eind dit jaar wel kunnen verwachten. Deze tag werkt met Bluetooth en is te koppelen aan je account, zodat je bijvoorbeeld je sleutels, tas of andere apparaten kan opspeuren. Apple zou daarbij ook het signaal van andere iPhone-gebruikers kunnen benutten, zodat je voorwerpen kan vinden als je buiten bereik van de tag bent. Dit werkt dus vergelijkbaar met de bekende Tile.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/apple-tracker/

Apple TV Plus en Apple Arcade: vrijwel zeker

Waar we zeker van zijn is dat Apple meer details geeft over Apple TV Plus en Apple Arcade, twee aankomende diensten die in het najaar beschikbaar komen. Ook in Nederland kunnen we deze diensten verwachten. Apple TV Plus is Apple’s videodienst, waarvoor allerlei exclusieve shows en films gemaakt worden. Apple Arcade is de gamedienst van Apple waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt premiumgames kan spelen.

Apple Arcade in tvOS 13.

Hoewel de diensten al in maart onthuld werden, weten we nog maar weinig over de inhoudt, release en prijs. We verwachten daarom dat Apple tijdens het event meer details onthuld. Mogelijk komen beide diensten al in september beschikbaar, al bestaat ook de kans dat dit pas later in het jaar gaat gebeuren.

Wat kun je van iCulture verwachten?

apple keynoteBij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe iPhone, Apple Watch en andere nieuwe producten lees je in onze gratis app en op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. De Apple Event livestream kun je ook vanuit dit artikel terugkijken of op onze spoilervrij-pagina.

Bekijk ook

Zo kijk je vanavond de livestream van Apple's WWDC 2022-event

Wil jij de livestream van Apple's WWDC 2022 presentatie volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 10 september: Artikel bijgewerkt met de laatste geruchten voor de dag van het iPhone-event. Reageren kan in onze Praat mee over het iPhone-event.
  • 2019 - 29 augustus: Verwachtingen opnieuw gepubliceerd vanwege de bekendmaking van het event en de datum op 10 september.
  • 2019 - 22 augustus: Verwachtingen bijgewerkt naar aanleiding van de nieuwste geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.