iPad Pro accessoires met Pencil-etui

AirPods 3: dit zijn de verwachtingen van Apple’s derde generatie AirPods

De AirPods 3 is de opvolger van de AirPods 2 en wordt eind 2019 of begin 2020 verwacht. Wat weten we nu al van de nieuwe AirPods, ook wel AirPods Pro en wat zijn de verwachtingen? Alles over de AirPods 3 geruchten, design, functies en meer lees je hier.

AirPods 3 verwachtingen

De AirPods 2 liggen sinds maart 2019 in de winkels, maar we kijken alvast vooruit naar de AirPods 3. In dit artikel beantwoorden de veelgestelde vragen, zoals “Wanneer zijn de AirPods 3 verkrijgbaar”, “Wat is de prijs van de AirPods derde generatie?” en “Welke AirPods Pro functies komen eraan?”. Wat je vraag ook is, je leest hier alles wat je wil weten over de AirPods 2020.

Deze onderwerpen bespreken we over de AirPods 3:

Releasedatum AirPods 3: wanneer kunnen we de AirPods 3 verwachten?

Apple is momenteel nog druk bezig met het ontwikkelen van de derde generatie AirPods. Al in 2018 waren er geruchten over twee modellen: een verbeterde versie met nieuwe draadloze chip en Hé Siri (dit is nu de AirPods 2) en een nieuwer model met meer veranderingen. Dit model staat nu op de planning voor eind 2019 of begin 2020. De AirPods 3 worden daarom ook wel de AirPods 2020 genoemd. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple in één jaar twee nieuwe generaties van de AirPods uitbrengt, waardoor we denken dat de nieuwe AirPods in 2020 verschijnen.

Apple brengt mogelijk twee modellen uit: eentje met een nieuw design en eentje als update voor de huidige AirPods 2. We denken dat Apple de modellen tegelijkertijd uitbrengt. De kans is ook groot dat Apple voor twee namen kiest: AirPods en AirPods Pro. De AirPods Pro is dan het volledig nieuwe model met nieuw design en geavanceerde functies.

AirPods op iPhone

Wat is de AirPods 3 prijs?

De prijs van de AirPods 3 ligt waarschijnlijk op ongeveer hetzelfde niveau als de huidige modellen. Voor de AirPods 2 betaal je nu €179 of €229, afhankelijk van het type oplaadcase dat je erbij neemt. We denken dat Apple de AirPods 3 voor een soortgelijke prijs in de schappen legt, al is dit wel afhankelijk van het model en de meegeleverde oplaadcase. Er zijn ook altijd partijen die met de prijs stunten. Bij de vorige generaties hebben we ook vaak aanbiedingen gezien, dus als je de introductieprijs te hoog vindt, kun je altijd nog wachten totdat er voor jou een geschikte aanbieding is.

Als alle onderstaande functies in de AirPods 3 zitten, kan de prijs oplopen tot bijvoorbeeld €250. Daarmee komen de AirPods meer in de richting van de duurdere koptelefoons. Geruchten wijzen al op een iets hogere prijs voor de nieuwe AirPods.

AirPods 3 functies: welke mogelijkheden kun je verwachten?

De AirPods 3 krijgt een aantal nieuwe functies ten opzichte van de eerdere modellen. De afgelopen jaren zijn er al meermaals geruchten geweest van functies die mogelijk bedoeld zijn voor deze derde generatie.

#1 Vernieuwd design voor AirPods Pro

Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo werkt Apple aan een nieuw setje AirPods met een volledig nieuw design. Het gaat om een nieuwe vormfactor, maar de exacte details daarvan zijn nog onduidelijk. Mogelijk blijven de AirPods beter in je oren zitten, al hebben wij daar met de vorige modellen weinig last van. Er zijn wel mensen waarbij de AirPods vaak uitvallen of niet lekker zitten, dus voor hen zou dit zomaar een uitkomst kunnen zijn. Hierdoor zijn deze nieuwe AirPods 3 mogelijk beter geschikt voor sporters.

In de code van iOS 13 is al bewijsmateriaal opgedoken voor de nieuwe AirPods met het nieuwe design. De nieuwe AirPods lijken een ovale vorm te krijgen met rubberen oordopjes. Op basis van dit design heeft ontwerper @RieplhuberGD een concept gemaakt die je hieronder ziet.

AirPods Pro/AirPods 3 concept.

Voorafgaand aan de onthulling van de AirPods 2 waren er geruchten over een nieuwe matte afwerking, zodat ze beter in je oren blijven zitten. Apple deed dit eerder al bij de Apple Pencil 2, die een andere structuur heeft dan de gladde originele Apple Pencil. Daarnaast werd gesproken over een zwarte versie. Apple heeft de AirPods alleen nog maar in het wit uitgebracht. Een zwarte versie zou nog meer mensen over de streep kunnen trekken.

AirPods in zwart

#2 Noise-cancellation
Noise-cancellation staat hoog op het verlanglijstje van veel AirPods-gebruikers en als we de geruchten mogen geloven zit dit er echt aan te komen. Bronnen beweren dat de AirPods 3 met noise-cancellation eind 2019 beschikbaar zijn. Dat heeft mogelijk ook te maken met het eerder genoemde vernieuwde ontwerp. Apple moet mogelijk voor een nieuw ontwerp kiezen om het omgevingsgeluid beter te onderdrukken. Met noise-cancellation wordt achtergrondgeluid weggefilterd, zodat je beter van je muziek kan genieten. Veel hedendaagse koptelefoons hebben nu al ruisonderdrukking en de recente Powerbeats Pro hebben ook iets soortgelijks dankzij de meegeleverde oordopjes. Mogelijk krijg je dit ook bij de nieuwe AirPods. Aan het design op het gelekte icoontje te zien is dat wel het geval.

AirPods met noise cancelling

#3 Waterbestendigheid
Je kan de huidige AirPods prima in de regen gebruiken, maar voor activiteiten waar meer water aan te pas komt is dat minder verstandig. De nieuwe AirPods 3 zijn volgens geruchten waterbestendig. Ze zijn dan niet bedoeld om mee te zwemmen, maar kunnen dan beter tegen zweet en een korte onderdompeling. Eerder leek het er even op dat Apple al stilletjes naar deze vernieuwing hintte in een video tijdens een september-evenement, maar nu blijkt dus dat we nog even op waterbestendigheid moeten wachten. Het zou wel een zeer nuttige functie zijn voor de derde generatie AirPods.

Meisje met AirPods door water in event-video.

#4 Gezondheidsfuncties
Er zijn de afgelopen jaren ook meerdere patenten geweest over gezondheidsfuncties voor de AirPods. Apple kan er allerlei sensoren in verwerken die bijvoorbeeld je hartslag kan meten, net zoals de Apple Watch dat kan. Eerder dit jaar beweerde DigiTimes nog dat Apple werkt aan AirPods met gezondheidsfuncties. De AirPods zouden daarmee ook kunnen dienen als echte sportoordopjes, zeker in combinatie met de waterbestendigheid. In een patent is ook al naar voren gekomen dat Apple werkt aan AirPods die altijd passen, dankzij een verwisselbaar design.

Vrouw met AirPods 2019

Wil je niet langer wachten op de AirPods 3? Je kan nu al de AirPods kopen bij meerdere winkels. Je hebt daarbij de keuze tussen de AirPods 2 met of zonder draadloze oplaadcase. De AirPods 2 heeft een aantal voordelen ten opzichte van de eerste generatie, zoals de langere batterijduur bij spraak en ondersteuning voor Hé Siri. In onze AirPods vergelijking vind je nog meer verschillen. Voor de AirPods 2 betaal je nu €179 of €229, afhankelijk van het type oplaadcase dat je erbij neemt. Je kunt ook terecht bij bekende winkels als Bol.com en Coolblue.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!