iPhone 11 concept.

Overzicht: deze iPhone 2019 concepten zijn het bekijken waard

De iPhone 2019 is nog ver weg, maar we kunnen nu al fantaseren hoe deze eruit kunnen zien dankzij allerlei concepten. In dit artikel hebben we de beste iPhone 2019 concepten verzameld.

Net als ieder jaar laten ontwerpers hun creativiteit de vrije loop. Het ene iPhone 2019 concept is geloofwaardiger dan de andere, maar er zitten zeker een aantal concepten tussen die het kijken waard zijn. Veel concepten spelen in op recente geruchten, maar er zijn ook concepten die vooral uitgaan van eigen wensen en interpretaties.

iPhone 2019 concepten

Volgens de geruchten verschijnen er dit jaar wederom drie nieuwe iPhones. Het gaat om de opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max (ook wel iPhone 11 genoemd) en om een opvolger van de iPhone XR. Alle drie de modellen krijgen net als in 2018 Face ID en minstens één van de toestellen heeft volgens de geruchten drie camera’s. Meer over wat je kan verwachten van de 2019 iPhones lees je in ons overzicht.


29 januari 2019 – Dit concept is één van de meer realistische conceptvideo’s. Het ziet eruit als een typische video die Apple zou maken. De iPhone heeft een iPhone 5s-achtig design met een glimmende behuizing. De ontwerper heeft op beide modellen een derde camera toegevoegd en een scherm met ProMotion, de techniek die Apple al een paar jaar op de iPad Pro gebruikt. Met ProMotion zijn animaties veel vloeiender, omdat de verversing van het scherm op 120Hz gedaan wordt. Het enige onwaarschijnlijke van dit concept is de ingebouwde Touch ID-sensor in het display, want die hoeven we waarschijnlijk niet te verwachten.


Dit concept gaat uit van een ontwerp dat veel wegheeft van de iPad Pro 2018. De randen zijn een stuk hoekiger en aan de onderkant zit een USB-C-aansluiting in plaats van Face ID. De ontwerper gaat zelfs zo ver dat hij er een Touch ID-sensor in het scherm in verwerkt heeft. Ook heeft dit concept een kleinere notch, mede doordat de oorspeaker verwerkt zit tegen de rand van de behuizing. Zoals de geruchten voorspellen heeft dit model een derde cameralens aan de achterkant, maar of Apple dit op dezelfde manier verwerkt als in het concept is nog maar de vraag.


Ook dit iPhone XI-concept haalt inspiratie uit de iPad Pro 2018. Daarbij lijken de randen van de behuizing nog hoekiger en worden er allerlei felle kleuren gebruikt. De notch is in dit concept nagenoeg verdwenen, want er zitten alleen twee sensoren aan de voorkant met daar omheen het scherm.


Geruchtenlekker @VenyaGeskin1 plaatst regelmatig renders en concepten op basis van geruchten. In onderstaand plaatje zie je hoe Apple de notch kleiner kan maken door de oorspeaker op een andere plek te plaatsen. Door de speaker tegen de rand te plaatsen, kunnen de sensoren voor Face ID dichter bij elkaar staan. Hierdoor is de notch vooral smaller, zodat er links en rechts meer ruimte is voor icoontjes.

iPhone 2019 concept met notch.


Ben jij een fan van het design van de iPhone 4- en iPhone 5-serie? Dan is dit concept wat voor jou. In de video heeft de iPhone namelijk net zulke strakke randen als deze geliefde modellen. In tegenstelling tot bij de iPhone SE heeft het toestel in dit concept wel een licht glimmende rand. De achterkant is wel van glas en de volumeknoppen zijn langwerpig, net als bij de huidige modellen het geval is.


Een iets ongeloofwaardiger concept vind je in onderstaande video. Er zijn al enkele smartphonefabrikanten die de camera’s verwerkt hebben bij een soort schuifmechanisme, waardoor deze alleen verschijnt als je de camera nodig hebt. Dat idee is in dit concept verwerkt, waardoor de notch helemaal verdwenen is. Achterop zit nog een vingerafdrukscanner, verwerkt in het Apple-logo. Het toestel doet qua design verder erg denken aan de allereerste iPhone.


Zit er voor jou een concept bij waarvoor je een nieuw toestel zou willen halen? Laat het ons weten in de reacties. Check ook onze andere artikelen over de 2019 iPhone. Vergeet ook niet onze lijst van Apple-producten in 2019.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 29 januari: Artikel bijgewerkt met nieuw concept.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2019, 10:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2019 iPhone, concept
Device iPhone 2019

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.