Realistisch iPhone 11 concept.

Overzicht: deze iPhone 2019 concepten zijn het bekijken waard

De iPhone 2019 is al bijna in zicht en dankzij deze iPhone 2019 concepten kunnen we fantaseren hoe deze er mogelijk uit zien. In dit artikel hebben we de beste iPhone 2019 concepten verzameld.

Net als ieder jaar laten ontwerpers hun creativiteit de vrije loop. Het ene iPhone 2019 concept is geloofwaardiger dan de andere, maar er zitten zeker een aantal concepten tussen die het kijken waard zijn. Veel concepten spelen in op recente geruchten, maar er zijn ook concepten die vooral uitgaan van eigen wensen en interpretaties. Nu we steeds dichterbij september en de aankondiging komen, krijgen we ook een steeds beter beeld van hoe de iPhone 11 eruit gaat zien. Deze recente iPhone 11 concepten geven een goede vooruitblik.

Realistische iPhone 2019 concepten

Volgens de geruchten verschijnen er dit jaar wederom drie nieuwe iPhones. Het gaat om de opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max (ook wel iPhone 11 genoemd) en om een opvolger van de iPhone XR (iPhone XR 2019). Alle drie de modellen krijgen net als in 2018 Face ID en twee van de toestellen krijgen volgens de geruchten drie camera’s. Meer over wat je kan verwachten van de 2019 iPhones lees je in ons overzicht.

Bekijk ook

iPhone 2019: alles over de iPhone 2019 functies en release

In dit artikel zetten we de 2019 iPhones op een rijtje. Hoe ziet de line-up van iPhones in 2019 eruit? En welke specificaties zitten erin? Dit zijn de iPhones van het jaar 2019!


25 juli 2019 – Dit realistische iPhone 11 concept ligt waarschijnlijk het dichtste bij de werkelijkheid. De video, in typische Apple-stijl, toont de voor-, achter- en zijkanten van het nieuwste model. We zien daarbij hoe de camerabult tot zijn recht komt en krijgen en blik op de vernieuwde mute-schakelaar. Het ontwerp toont niet al te veel designveranderingen ten opzichte van de huidige modellen, maar dat verwachten we ook niet dit jaar. Wel is de kleur iets anders, namelijk dieper zwart dan nu bij de iPhone XS het geval is.


25 juni 2019 – Naast videoconcepten zijn er ook plaatjes verschenen van hoe de 2019 iPhones er mogelijk uit gaan zien. Deze case renders van de iPhone 11 Max zijn gemaakt door een accessoiremaker, die dankzij deze plaatjes zich alvast voorbereid op de komst van de modellen. De plaatjes zijn op bepaalde punten wat raar uitgesneden, maar het laat wel zien hoe het nieuwe model er met hoesje uit kan zien.

iPhone 11 Max renders in case.

Bekijk ook

Nieuwe iPhone 11-renders van beschermhoesje tonen meer details

Een casemaker laat in nieuwe renders zien hoe de iPhone 11 Max eruit kan gaan zien. Zo krijgen we een betere blik op de nieuwe muteschakelaar en de camerabult aan de achterkant. Wat vind jij van deze plaatjes?


30 april 2019 – Deze renders van CashKaro geven een goede blik op het mogelijke eindresultaat van de 2019 iPhones. In de korte video zien we een 3D-render van de iPhone van dit jaar, met daarin de kenmerkende vierkante camerabult met drie lenzen. Er is ook een langere conceptvideo die laat zien hoe de iPhone 11 er mogelijk met iOS 13 uit kan gaan zien. Deze conceptvideo bekijk je in ons aparte artikel over de iPhone 11 concepten.

Bekijk ook

Deze iPhone 11-concepten combineren de meest recente geruchten

Ben je benieuwd hoe de recente geruchten over de iPhone 11 tot uiting komen? Deze concepten laten zien hoe de iPhone 11 eruit kan zien, op basis van onlangs gelekte informatie.


29 januari 2019 – Dit concept is één van de meer realistische conceptvideo’s. Het ziet eruit als een typische video die Apple zou maken. De iPhone heeft een iPhone 5s-achtig design met een glimmende behuizing. De ontwerper heeft op beide modellen een derde camera toegevoegd en een scherm met ProMotion, de techniek die Apple al een paar jaar op de iPad Pro gebruikt. Met ProMotion zijn animaties veel vloeiender, omdat de verversing van het scherm op 120Hz gedaan wordt. Het enige onwaarschijnlijke van dit concept is de ingebouwde Touch ID-sensor in het display, want die hoeven we waarschijnlijk niet te verwachten.


Dit concept gaat uit van een ontwerp dat veel wegheeft van de iPad Pro 2018. De randen zijn een stuk hoekiger en aan de onderkant zit een USB-C-aansluiting in plaats van Face ID. De ontwerper gaat zelfs zo ver dat hij er een Touch ID-sensor in het scherm in verwerkt heeft. Ook heeft dit concept een kleinere notch, mede doordat de oorspeaker verwerkt zit tegen de rand van de behuizing. Zoals de geruchten voorspellen heeft dit model een derde cameralens aan de achterkant, maar of Apple dit op dezelfde manier verwerkt als in het concept is nog maar de vraag.


Ook dit iPhone XI-concept haalt inspiratie uit de iPad Pro 2018. Daarbij lijken de randen van de behuizing nog hoekiger en worden er allerlei felle kleuren gebruikt. De notch is in dit concept nagenoeg verdwenen, want er zitten alleen twee sensoren aan de voorkant met daar omheen het scherm.

Bekijk ook

'iPhone XI' concept toont toestel met designtrekjes van de iPad Pro

Hoe zou de iPhone 2019 eruit gaan zien? Dit concept laat zien wat er gebeurt als Apple het wat hoekige design van de nieuwste iPad Pro's ook gaat toepassen op de iPhone. Wij zijn enthousiast, al hebben we wel onze twijfels of Apple dit echt gaat doen.


Geruchtenlekker @VenyaGeskin1 plaatst regelmatig renders en concepten op basis van geruchten. In onderstaand plaatje zie je hoe Apple de notch kleiner kan maken door de oorspeaker op een andere plek te plaatsen. Door de speaker tegen de rand te plaatsen, kunnen de sensoren voor Face ID dichter bij elkaar staan. Hierdoor is de notch vooral smaller, zodat er links en rechts meer ruimte is voor icoontjes.

iPhone 2019 concept met notch.


Ben jij een fan van het design van de iPhone 4- en iPhone 5-serie? Dan is dit concept wat voor jou. In de video heeft de iPhone namelijk net zulke strakke randen als deze geliefde modellen. In tegenstelling tot bij de iPhone SE heeft het toestel in dit concept wel een licht glimmende rand. De achterkant is wel van glas en de volumeknoppen zijn langwerpig, net als bij de huidige modellen het geval is.


Een iets ongeloofwaardiger concept vind je in onderstaande video. Er zijn al enkele smartphonefabrikanten die de camera’s verwerkt hebben bij een soort schuifmechanisme, waardoor deze alleen verschijnt als je de camera nodig hebt. Dat idee is in dit concept verwerkt, waardoor de notch helemaal verdwenen is. Achterop zit nog een vingerafdrukscanner, verwerkt in het Apple-logo. Het toestel doet qua design verder erg denken aan de allereerste iPhone.


Zit er voor jou een concept bij waarvoor je een nieuw toestel zou willen halen? Laat het ons weten in de reacties. Check ook onze andere artikelen over de 2019 iPhone. Vergeet ook niet onze lijst van Apple-producten in 2019.

Bekijk ook

Deze Apple-producten heeft Apple in 2019 uitgebracht

Welke Apple-producten verschenen er in 2019? Het was een enorm druk jaar voor Apple en in dit artikel hebben we alle Apple-producten van het jaar voor je op een rijtje gezet.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 25 juli: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met nieuwe concepten
  • 2019 - 29 januari: Artikel bijgewerkt met nieuw concept.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.