Tile spullen terugvinden

‘Sleutels kwijt? Mogelijk helpt Apple je binnenkort zoeken’

Ook Zoek vrienden en Zoek iPhone samengevoegd

Apple werkt aan een nieuw product waarmee je voorwerpen kan opsporen. De tag maakt onderdeel uit van een vernieuwde app die functies van Zoek mijn iPhone en Zoek vrienden combineert. De vernieuwde app gaat intern door het leven als GreenTorch.

Apple heeft twee losse apps waar je iets mee kan vinden. Met de Zoek mijn iPhone-app zoek je kwijtgeraakte iPhones, iPads en andere Apple-apparaten op. De Zoek mijn Vrienden-app gebruik je om je locatie te delen met vrienden die je aan de app toevoegt, zodat ze altijd zien waar je bent. Apple is nu van plan om deze twee functies te combineren in één app en daar komt ook een nieuw product aan te pas, vergelijkbaar met de Tile. Dit meldt 9to5Mac, die zich baseert op anonieme bronnen.

‘Apple werkt aan Tile-achtig systeem’

Tile is een Bluetooth-tracker die je bijvoorbeeld aan je sleutelhanger of tas kan hangen, zodat je altijd weet waar deze is. In onze review van de nieuwste Tile Bluetooth-tracker lees je zoal wat je daarmee kan doen. Apple werkt nu aan iets soortgelijks, waardoor je niet alleen je iPhone of ander Apple-apparaat op kan zoeken maar ook andere voorwerpen.

De nieuwe tag wordt volgens de bronnen gekoppeld aan je iCloud-account, op een vergelijkbare manier zoals je AirPods. Je stelt notificaties in zodra je te ver weg bent van het voorwerp waar je de tag aan hangt. Je zou ook de mogelijkheid krijgen om locaties toe te voegen die genegeerd kunnen worden. Hierdoor kan je voorwerpen achterlaten zonder dat je een melding krijgt. Je contactgegevens staan op de tag, zodat de vinder jou makkelijk kan bereiken. Apple gebruikt dan dus de iPhones van anderen om jou te helpen je verloren voorwerpen te vinden.

Onderdeel van vernieuwde app
Apple zorgt er ook voor dat je de locatie kan delen met vrienden en familie. Al deze opties regel je vanuit een nieuwe app, die intern getest wordt onder de naam GreenTorch. De nieuwe app werkt niet alleen met de tag, maar bevat ook alle functies van Zoek Vrienden en de Zoek mijn iPhone-app. Deze vernieuwde, gecombineerde app komt beschikbaar op zowel iOS als macOS. Met de app is het ook mogelijk om je toestellen te vinden als deze niet verbonden zijn met een Wi-Fi- of mobiel netwerk. Je kan volgens de bron je apparaten in een verloren modus zetten, net als nu al mogelijk is bij de Zoek mijn iPhone-app.

Wanneer we deze nieuwe tag en vernieuwde app kunnen verwachten, is nog niet bekend. Mogelijk kondigt Apple het nieuwe product tijdens de keynote in september aan, waar ook de 2019 iPhones verwacht worden. De vernieuwde app is dan mogelijk onderdeel van iOS 13.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2019, 16:10
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen zoek mijn iphone, zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.