iPhone XI 2019 concept

Overzicht: Dit zijn de 8 belangrijkste geruchten over de iPhones van 2019

Wat zijn de belangrijkste geruchten over de iPhone 2019? Welke ontwikkelingen zijn er en wat kan je verwachten? We zetten de belangrijkste geruchten over de iPhone van 2019 voor je op een rij.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 2019 geruchten

De geruchtenmachine heeft de afgelopen maanden flink warmgedraaid voor de 2019 iPhones. In september brengt Apple namelijk weer nieuwe iPhones op de markt. De afgelopen tijd zijn er al diverse geruchten geweest over de functies van de nieuwe modellen. In dit artikel zetten we de belangrijkste geruchten over de 2019 iPhones voor je op een rijtje.


#1 Drie modellen, drie formaten
Geloofwaardigheid: 100%
Net als de voorgaande twee jaren brengt Apple in 2019 drie modellen uit. Het gaat dan om de opvolgers van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Daarbij blijven de schermformaten waarschijnlijk gelijk, zoals je eerder al kon lezen in ons artikel over het iPhone 2019 scherm. Dat betekent dus toestellen met 5,8-, 6,1- en 6,5-inch schermen.

Bekijk ook

Alles over de schermen van de 2019 iPhones

Welke schermen zitten er in de iPhones van 2019? Hoe zit het met 3D Touch en welke technieken worden er gebruikt? We leggen je uit hoe het zit met de schermen in de iPhone 2019.

Apple maakt naar verwachting voor twee van deze modellen gebruik van OLED, namelijk voor het kleinste en grootste model. Net als in 2018 krijgt het tussenmodel een LCD-paneel, dat een stukje goedkoper is dan de vorige versies.

#2 Introductie van drie camera’s
Geloofwaardigheid: 100%
Van alle iPhone 2019 geruchten zijn we het meest zeker over de camera. Volgens geruchten krijgen twee modellen drie camera’s. Dat betekent dat de opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max, ook wel de iPhone 11, er een extra lens bij krijgen, aangezien deze nu al twee camera’s aan de achterkant heeft. Met een derde lens kan je beter zoomen. Bovendien is de beeldkwaliteit beter onder bepaalde lichtomstandigheden, bijvoorbeeld als er weinig licht is. Voor de opvolger van de iPhone XR gaan de geruchten dat deze er ook een lens bij krijgt, waardoor alle 2019 iPhones in ieder geval twee camera’s aan de achterkant hebben.

Qua resolutie wordt al gesproken over een 14-megapixel camera. Momenteel hebben de iPhone XS en iPhone XS Max een 12-megapixel camera. De hogere resolutie zorgt voor scherpere foto’s en komt mogelijk ook van pas bij het gebruik van augmented reality. De binnenste camera krijgt volgens dezelfde geruchten een upgrade naar 10-megapixel, een flinke upgrade van de huidige 7-megapixel lens.

iPhone 2019: render met 3 camera's

We weten ook al zo goed als zeker hoe de camera’s aan de achterkant ingedeeld worden. Apple kiest niet voor een rechthoekige lensindeling, maar een compleet vierkant blokje met de drie lenzen in een driehoek verdeeld. Ook voor het model met twee camera’s kiest Apple waarschijnlijk voor dit vierkante ontwerp, zodat dit er op alle toestellen nagenoeg hetzelfde uitziet.

#3 Verbeterde draadloze communicatie
Geloofwaardigheid: 50%
Apple werkt volgens geruchten aan het verbeteren van de draadloze communicatie. We schreven bijvoorbeeld eerder al over de nieuwe antennetechnologie in de 2019 iPhones. Er wordt gesproken over de nieuwe MPI-technologie, maar dat heeft vooral voordelen voor Apple. Voor gebruikers is vooral de ondersteuning voor Wi-Fi 6 een welkome toevoeging. Wi-Fi 6 biedt namelijk hogere snelheden, waardoor de 2019 iPhone gegevens dus ook sneller kan verwerken. Ook is het bereik een stuk groter en is de beveiliging een stuk beter. Overigens hoef je nog niet op 5G te wachten, want dat komt waarschijnlijk pas in 2020.

Voor de iPhone XR 2019 wordt er ook al gesproken over een betere 4G-antenne. Bij de iPhone XS en iPhone XS Max gebruikte Apple al 4 x 4 MIMO-antennes, terwijl de iPhone XR bleef steken op 2 x 2 MIMO. Met de verbeterde 4G-antennes zijn de prestaties en de datasnelheid een stuk beter dan van de huidige iPhone XR.

#4 Lightning, nog geen USB-C
Geloofwaardigheid: 75%
Al in juni vorig jaar schreven we over een gerucht dat USB-C in 2019 de vervanger wordt van Lightning. Toch lijkt het er niet op dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Apple zou in ieder geval voor dit jaar nog gewoon vasthouden aan de Lightning-aansluiting. Dat betekent dat de iPad Pro van alle iDevices op dit moment nog het enige nog apparaat is waarop je een USB-C-aansluiting vindt. Het voordeel is wel dat je daardoor al je huidige accessoires gewoon kan blijven gebruiken. Reken dus (nog) niet op een stortvloed aan Lightning-naar-USB-C-adapters.

#5 Draadloos opladen (ook naar andere apparaten)
Geloofwaardigheid: 75%
Apple ondersteunt inmiddels al een paar jaar draadloos opladen, maar voor dit jaar staan er wat veranderingen gepland. Met de iPhone 11 kun je namelijk ook andere apparaten draadloos opladen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld de AirPods 2 met draadloze oplaadcase op de achterkant van je iPhone kan leggen, zodat je ze in een handomdraai kan opladen. Als je de iPhone dan meteen met een kabel aan het stopcontact hangt, heb je als het ware een draagbare powerbank op zak.

Of Apple de snelheid van draadloos opladen nog een boost geeft, is nog niet bekend. Apple gebruikt nu nog maximal 7,5W voor draadloos laden. Veel draadloze opladers voor de iPhone ondersteunen 10W of zelfs sneller, dus we hopen stiekem dat Apple de snelheid wat opschroeft. Of dat ook echt zo is, valt nog te bezien.

iPhone 11 Max renders in case.

#6 Einde van 3D Touch (niet helemaal)
Geloofwaardigheid: 75%
Het heeft er alle schijn van dat 3D Touch verdwijnt uit de 2019 iPhones, hoewel je geen enkele functie hoeft te missen. Hoe zit dat precies? Veel mogelijkheden van 3D Touch maken nu gebruik van een drukgevoelig scherm. Dat betekent dat als je extra hard drukt, dat er dan een extra menu met snelkoppelingen verschijnt of dat je alvast een preview krijgt van een pagina in Safari. In iOS 13 heeft Apple deze functies op een softwarematige manier verwerkt, waardoor je niet hard maar extra lang kan drukken om dezelfde mogelijkheden te krijgen. Apple introduceerde dit al bij de iPhone XR onder de naam Haptic Touch. Dit stelt Apple in staat om de technologie van het drukgevoelige scherm achterwege te laten. Mogelijk is het toestel daardoor ook iets goedkoper of ontstaat er ruimte binnenin voor andere onderdelen.

#7 Naam: iPhone Pro?
Geloofwaardigheid: 40%
Een groot mysterie rondom de 2019 iPhones is welke naam Apple gaat kiezen. De naam iPhone 11 wordt vaak gebruikt om de modellen aan te duiden, maar we denken niet dat Apple voor deze naam kiest. Er is wel een gerucht over de naam iPhone Pro, bedoeld voor de duurste en meest krachtige iPhone. De Pro-aanduiding gebruikt Apple al bij de iPad en MacBook, dus de keuze voor een iPhone Pro is niet heel vreemd. Toch zijn we van al deze iPhone 2019 geruchten het meest onzeker over de naam. Hoe zou jij willen dat Apple de iPhones noemt?

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone Pro op komst, nieuwe naam van volgende iPhone'

Gaat Apple een iPhone Pro op de markt brengen? Volgens een geruchtenlekker zou het best eens kunnen. De twitteraar met de naam @CoinX lekte eerder kloppende geruchten over de iPhone XS en iPads.

#8 Aankondiging en release in september
Geloofwaardigheid: 100%
Zowel de aankondiging als de release volgen in september, maar wanneer precies weten we nog niet. We denken dat de datum van het iPhone-event in 2019 op 10 september is. Op die datum onthult Apple dus alle details van de nieuwe toptoestellen. Er gaan ook al geruchten over de iPhone 2019 releasedatum. Volgens bronnen is dit op 20 september. Dat komt overeen met voorgaande jaren, waarbij de nieuwe toestellen ook steeds de vrijdag een week na de aankondiging in de schappen lagen.

Bekijk ook

Meer bewijs verschenen voor mogelijke iPhone 11 releasedatum

Wanneer liggen de 2019 iPhones in de winkels? Wat is de releasedatum van de iPhone 11? Bronnen verklappen mogelijk de releasedatum van de 2019 iPhones, die in lijn ligt met voorgaande jaren. Apple is van plan om alle drie de toestellen in september uit te brengen.

Check ook onze andere artikelen over de 2019 iPhone:

Bekijk ook

iPhone 2019: alles over de iPhone 2019 functies en release

In dit artikel zetten we de 2019 iPhones op een rijtje. Hoe ziet de line-up van iPhones in 2019 eruit? En welke specificaties zitten erin? Dit zijn de iPhones van het jaar 2019!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 12 augustus: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd vanwege nieuwe geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.