iPhone XI 2019 concept

Dit zijn de belangrijkste geruchten over de iPhones van 2019

Wat zijn de belangrijkste geruchten over de iPhone 2019? Welke ontwikkelingen zijn er en wat kan je verwachten? We zetten de belangrijkste geruchten over de iPhone van 2019 voor je op een rij.

iPhone 2019 geruchten

De geruchtenmachine is zich de afgelopen weken alvast aan het warmdraaien voor de 2019 iPhones. In september brengt Apple namelijk weer nieuwe iPhones op de markt. De afgelopen weken zijn er al diverse geruchten geweest over mogelijke functies van de nieuwe modellen. In dit artikel zetten we de belangrijkste geruchten over de 2019 iPhones voor je op een rijtje.

#1 Drie modellen, drie formaten
Net als de voorgaande twee jaren brengt Apple in 2019 drie modellen uit. Het gaat dan om de opvolgers van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Daarbij blijven de schermformaten waarschijnlijk gelijk, zoals je eerder al kon lezen in ons artikel over het iPhone 2019 scherm. Dat betekent dus toestellen met 5,8-, 6,1- en 6,5-inch schermen.

Apple maakt naar verwachting voor twee van deze modellen gebruik van OLED, namelijk voor het kleinste en grootste model. Net als in 2018 krijgt het tussenmodel een LCD-paneel, dat een stukje goedkoper is dan de vorige versies.

#2 Introductie van drie camera’s
Volgens geruchten krijgt in ieder geval het grootste model drie camera’s. Dat betekent dat de opvolger van de iPhone XS Max, ook wel de iPhone 11, er een extra lens bij krijgt, aangezien deze nu al twee camera’s aan de achterkant heeft. Met een derde lens kan je beter zoomen. Bovendien is de beeldkwaliteit beter onder bepaalde lichtomstandigheden, bijvoorbeeld als er weinig licht is. Voor de opvolger van de iPhone XR gaan de geruchten dat deze er ook een lens bij krijgt, waardoor alle 2019 iPhones in ieder geval twee camera’s aan de achterkant heeft.

Qua resolutie wordt al gesproken over een 14-megapixel camera. Momenteel hebben de iPhone XS en iPhone XS Max een 12-megapixel camera. De hogere resolutie zorgt voor scherpere foto’s en komt mogelijk ook van pas bij het gebruik van augmented reality. De binnenste camera krijgt volgens dezelfde geruchten een upgrade naar 10-megapixel, een flinke upgrade van de huidige 7-megapixel lens.

#3 Verbeterde Face ID en kleinere notch
In 2018 wist Apple de Face ID-gezichtsherkenning al te verbeteren ten opzichte van een jaar eerder, waardoor de je gezicht een fractie van een seconde sneller gescand wordt. De geruchten gaan dat Apple dit jaar weer een update voor Face ID gepland heeft, al zijn de details daarvan nog schaars. Mogelijk betekent dit dat je gezicht ook horizontaal gescand kan worden, net als nu op de iPad Pro 2018 het geval is.

Een kleinere notch speelt mogelijk ook een rol bij het verbeteren van Face ID. Door nieuwe sensoren te gebruiken kan Apple de notch iets kleiner maken en tegelijkertijd de techniek van gezichtsherkenning verder verbeteren. Er zijn al vaak geruchten geweest over een kleinere notch in de iPhone van 2019. Apple onderzocht eerder de manieren om sensoren te combineren.

iPhone XI concept

#4 Verbeterde draadloze communicatie
Apple werkt volgens geruchten aan het verbeteren van de draadloze communicatie. We schreven bijvoorbeeld eerder al over de nieuwe antennetechnologie in de 2019 iPhones. Er wordt gesproken over de nieuwe MPI-technologie, maar dat heeft vooral voordelen voor Apple. Voor gebruikers is vooral de ondersteuning voor Wi-Fi 6 een welkome toevoeging. Wi-Fi 6 biedt namelijk hogere snelheden, waardoor de 2019 iPhone gegevens dus ook sneller kan verwerken. Ook is het bereik een stuk groter en is de beveiliging een stuk beter. Overigens hoef je nog niet op 5G te wachten, want dat zou pas in 2020 komen.

Voor de iPhone XR wordt er ook al gesproken over een betere 4G-antenne. Bij de iPhone XS en iPhone XS Max gebruikte Apple al 4 x 4 MIMO-antennes, terwijl de iPhone XR bleef steken op 2 x 2 MIMO. Met de verbeterde 4G-antennes zijn de prestaties en de datasnelheid een stuk beter dan van de huidige iPhone XR.

#5 Wel of geen USB-C
De geruchten of Apple USB-C gaat gebruiken, spreken elkaar een beetje tegen. Al in juni vorig jaar schreven we over een gerucht dat USB-C in 2019 de vervanger wordt van Lightning. Toch is het nog helemaal niet zeker of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. Het meest recente gerucht spreek van een mogelijkheid dat Apple USB-C toevoegt, maar dat nog niets zeker is. Logisch zou het wel zijn, aangezien de iPad Pro 2018 ook de overstap maakte naar USB-C. Het zou een vrij drastische aanpassing zijn, omdat Lightning-accessoires dan niet meer eenvoudig aangesloten kunnen worden. Toch is er met USB-C ook een hoop mogelijk, zo bewezen de USB-C toepassingen op de iPad Pro.

Check ook onze andere artikelen over de 2019 iPhone:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2019, 18:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2019 iPhone
Device iPhone 2019

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.