Apple Watch en AirPods draadloos opladen via iPhone.

Gerucht: ‘iPhone 11 kan andere apparaten draadloos opladen met Wireless PowerShare’

Apple zou in de volgende generatie iPhone ondersteuning voor Wireless PowerShare willen inbouwen. Daarmee is het mogelijk om andere apparaten draadloos op te laden. De geruchten komen uit de toeleveringsketen van Apple.

De iPhone 11 zou ondersteuning bieden voor ‘Wireless PowerShare’, een uitvinding van het bedrijf Integrated Device Technology. Daarmee wordt het mogelijk om draadloos accessoires zoals de Apple Watch en AirPods op te laden. Samsung’s nieuwste toptoestel Galaxy S10 kan dat al, door het accessoire op de achterkant te leggen. De draadloze oplaadtechniek is gebaseerd op Qi en bestaat sinds 2015 als manier om mobiele apparaten onderling op te laden.


De Japanse site Macotakara speculeert dat de functie ook geschikt is voor het draadloze oplaaddoosje van de AirPods 2. Het idee is dat de accu in de iPhone genoeg capaciteit heeft om ook kleinere apparaten te voorzien van stroom. Dit kan handig zijn als je onderweg bent en niet de juiste oplader bij de hand hebt. De Apple Watch vereist nu namelijk nog een speciale lader. Afgelopen februari beweerde analist Ming-Chi Kuo al in een rapportage aan klanten dat Apple in de 2019 iPhones een zogenaamde ‘bilaterale’ draadloze oplaadfunctie zou verwerken. Dit zou kunnen verwijzen naar het onderling opladen van producten.

Wireless PowerShare

Bij de iPad Pro heeft Apple een heel andere oplossing gevonden om andere apparaten te kunnen opladen. Via de USB-C-poort kun je bijvoorbeeld een iPhone aansluiten, waarbij de iPad dienst doet als een soort powerbank. Je lees hier alles over in ons artikel over de USB-C-toepassingen van de iPad Pro.

‘Krachtige adapter meegeleverd’
Verder beweert Macotakara nog dat de iPhone 11 zal worden geleverd met een nieuwe oplaadkabel, namelijk Lightning naar USB-C. In plaats van de huidige 5 Watt adapter zou Apple plannen hebben om een 18 Watt-variant mee te leveren, dezelfde die nu al bij de iPad Pro zit gebundeld. Dit zou betekenen dat je de iPhone sneller kunt opladen met de standaard meegeleverde adapter. De hardware moest daarvoor wel intern worden aangepast. De specificatie C94 voor de Lightning-connector ondersteunt 18 Watt snelladen via USB Power Delivery (USB PD).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.