Apple Watch Series 4 staal

Vijf verwachtingen voor de Apple Watch van 2019

Wat kunnen we van de Apple Watch in 2019 verwachten? In dit artikel werpen we een blik vooruit op de Apple Watch 2019 en kijken we welke functies er mogelijk in zitten.

Apple Watch 2019 verwachtingen

In 2018 maakte de Apple Watch Series 4 veel indruk vanwege de betere prestaties, het nieuwe design en de extra hartfuncties. In onze review van de Apple Watch Series 4 lees je waarom wij zo gecharmeerd zijn van dit model. Dat neemt echter niet weg dat wij niet uitkijken naar de Apple Watch 2019, vermoedelijk de Apple Watch Series 5. Dit zijn onze verwachtingen van de Apple Watch 2019.

#1 Twee maten, drie materialen
Vorig jaar heeft Apple het scherm van de Apple Watch groter gemaakt en twee nieuwe formaten geïntroduceerd: de 40mm en 44mm Apple Watch. Dit jaar blijft dit waarschijnlijk gelijk, omdat er aan het uiterlijk niet veel gesleuteld zal worden. De materialen die Apple gebruikt zijn waarschijnlijk aluminium, roestvrijstaal en (terug van weggeweest) keramiek.

Apple Watch 2019: verwachtingen

Volgens bronnen komt de Apple Watch met een nieuwe keramische kast. In 2016 introduceerde Apple de Apple Watch van keramiek in het wit en in 2017 kwam daar de spacegrijze variant bij. Maar in 2018 was deze versie ineens verdwenen, maar het lijkt erop dat de Apple Watch 2019 weer beschikbaar komt met deze speciale behuizing. Wat er precies nieuw is aan deze kast weten we nog niet, maar het zou zomaar kunnen dat Apple kiest voor een nieuwe kleur zoals goud keramiek. Apple gaat daarmee weer een beetje de luxe kant op, zonder dat je meteen meer dan €10.000 moet betalen zoals bij de originele Apple Watch Edition.

#2 Meer gezondheidsfuncties
Apple zet ieder jaar opnieuw in op het onderwerp gezondheid. Afgelopen jaar was dat de ECG-app en de valdetectie. Er verschijnen in de media regelmatig berichten dat een functie van de Apple Watch iemands leven gered heeft. Apple heeft zelf ook Apple Watch-gebruikers geportretteerd, dus het is niet vreemd dat ze voor de Apple Watch 2019 weer het nodige op de planning hebben staan.

Verbeterde sensoren voor bijvoorbeeld de hartslag en het meten van beweging is niet ondenkbaar, mogelijk bedoeld voor het meten van je slaap. Het wordt al jaren geroepen dat de Apple Watch standaard je slaap moet kunnen meten. Nu heb je voor het meten van je slaap met je Apple Watch nog een speciale app nodig. Mogelijk wacht Apple met een eigen initiatief totdat de sensoren van de Apple Watch nog beter zijn.

#3 Verbeterd opladen
Dat Apple nog geen slaapfunctie ingebouwd heeft, heeft mogelijk ook te maken met de batterijduur. Hoewel de batterij nu nog twee dagen mee gaat, wordt dat korter als je de Apple Watch ook ‘s nachts draagt. Met een verbeterde manier van opladen, met bijvoorbeeld een hogere snelheid, kan Apple ervoor zorgen dat je het horloge in een mum van tijd weer opgeladen hebt. De Apple Watch 2019 werkt waarschijnlijk ook met de AirPower, die volgens bronnen nog in de eerste helft van dit jaar beschikbaar komt. Ook de huidige Apple Watch Series 4 en (waarschijnlijk) Series 3 werken trouwens met de AirPower.

iPhone X, Apple Watch en AirPods met AirPower.

#4 ECG en 4G (naar Nederland en België?)
Net als het huidige model komt de Apple Watch 2019 met de ECG-app en een optionele 4G-functie. Beide functies werken momenteel nog niet in Nederland en België. De ECG-functie moet nog gekeurd worden en voor de 4G-functie wacht Apple nog op medewerking van providers. Het lijkt er in ieder geval op dat de ECG-functie dit jaar naar meer landen komt, zo heeft een betrouwbare bron laten weten. Welke landen dat zijn weten we helaas nog niet. Hopelijk lukt het Apple om meteen goedkeuring te krijgen voor heel Europa, zodat Nederland en België hier ook meteen bij zitten.

Wat betreft de 4G-versie blijft het gissen. Providers ondersteunen nog geen eSIM, ook niet die in de nieuwste iPhones. Er zijn nog geen concrete aankondigingen gedaan dat ze dit snel gaan doen, dus het blijft afwachten tot het moment dat Apple de Apple Watch 2019 aankondigt. Wie weet dat Apple een verrassing voor ons in petto heeft, zodat je de Apple Watch 4G in Nederland kan gebruiken.

#5 Nieuwe collectie (slimme?) bandjes
Ongetwijfeld komt Apple tijdens de aankondiging van de Apple Watch 2019 ook met een nieuwe reeks bandjes. Maar het zou ook zomaar kunnen dat de bandjes een stuk slimmer worden. Apple heeft al meermaals patenten voor slimme bandjes ingediend. Er is zelfs een patent van een Apple Watch-bandje met camera en sensoren, zodat je kan videobellen en ook selfies kan maken. Er wordt zelfs gesproken over gezichtsherkenning, zodat de Apple Watch ziet dat jij het bent. Of we dit nu al gaan zien weten we nog niet, maar het is niet ondenkbaar aangezien Apple al langere tijd aan dergelijke mogelijkheden werkt.

We verwachten dat Apple de Apple Watch 2019 in september gaat aankondigen. Dit model draait dan op watchOS 6, de nieuwste aankomende versie van watchOS. In onze eerdere vooruitblik op watchOS 6 hebben we al de verwachtingen en wensen op een rijtje gezet.

Heb jij wensen voor de Apple Watch 2019? Laat het ons weten in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2019, 18:30
Categorie iDevices
Onderwerp Apple Watch Series 5
Device Apple Watch Series 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.