tvOS-logo

tvOS 13: alles over de volgende grote update voor Apple TV

Ontdek wat er nieuw is in tvOS 13, de eerstvolgende grote update voor de Apple TV. tvOS 13 wordt in 2019 verwacht en zal naar verwachting weer diverse nieuwe functies bevatten, die we hier bespreken.

Wat kunnen we van tvOS 13 verwachten? Wanneer komt deze update uit en wat heeft Apple voor nieuwe functies gepland? Wij blikken alvast vooruit en praten je bij over de verwachtingen.

tvOS 13 datum en release

tvOS 13 zal worden aangekondigd op WWDC 2019, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple, tegelijk met iOS 13 en watchOS 6. In de zomer van 2019 zullen er meerdere betaversies van watchOS 6 verschijnen voor ontwikkelaars en publieke betatesters. Als je wilt kun je hieraan meedoen, zodat je al vroegtijdig op de hoogte bent wat er nieuw is. De definitieve versie van tvOS 13 verwachten we in september 2019, zoals gebruikelijk.

tvOS 13: geschikte Apple TV’s

Apple zal tvOS 13 beschikbaar stellen voor:

  • Apple TV 4
  • Apple TV 4K

Je kan tvOS 13 dus NIET installeren op de Apple TV 1 t/m 3. Dit heeft ermee te maken dat deze eerdere Apple TV’s niet werken met het besturingssysteem tvOS. Mogelijk gaat Apple in de loop van 2019 een nieuwe Apple TV uitbrengen, die ook geschikt is voor tvOS 13 of waar deze update al standaard op geïnstalleerd is.

watchOS 6

Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel over de Apple TV-modellen.

tvOS 13 functies: wat kunnen we verwachten?

Er is nog weinig informatie gelekt over de eerstvolgende grote tvOS-update, maar we weten wel dat Apple altijd relatief spaarzaam is met nieuwe functies. De meeste vernieuwingen vinden we altijd in iOS en watchOS. Wel zijn er geruchten dat Apple van plan zou zijn om in het voorjaar van 2019 een eigen tv-dienst aan te kondigen, dat trekjes heeft van Netflix.

watchOS 6

Apple zou van plan zijn films en tv-series aan te bieden die geschikt zijn voor het hele gezin, zonder politieke standpunten, geweld of seks. Deze preutse insteek is bewust omdat Apple niet wil dat iemand zich stoort aan de inhoud van de Apple Shows, want dat zou financiële risico’s met zich meebrengen. tvOS 13 zal vooral functies bevatten die aansluiten op deze nieuwe videodienst, net zoals iOS functies bevat voor Apple Music. In Nederland en België zullen we er waarschijnlijk niet veel aan hebben, want vanwege rechtenkwesties denken we dat Apple’s videodienst aanvankelijk alleen in de VS beschikbaar zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!