Apple Tag

Apple’s Tag duikt op in code van iOS 13

Apple gaat waarschijnlijk een tracker voor waardevolle spullen op de markt brengen. Eerdere geruchten wezen daar al op en in de code van iOS 13 zijn nu verwijzingen gevonden naar een 'Apple Tag'.

Apple is bezig om een accessoire te ontwikkelen waarmee je persoonlijke spullen kan terugvinden. Het lijkt iets te worden dat identiek is aan de al bestaande Tiles: kleine plastic blokjes die je bijvoorbeeld aan je tas kunt hangen. In beide gevallen wordt gebruik gemaakt van een mesh-netwerk om je spullen terug te vinden. Als jij je spullen kwijt bent, kunnen andere gebruikers meehelpen om ze terug te vinden omdat de locatie van elke Tile anoniem wordt doorgegeven. Apple zou volgens eerdere geruchten van plan zijn om een dergelijk Tile-achtig accessoire te maken. Met de Find My-app kun je het vervolgens terugvinden. Deze app werd tijdens WWDC 2019 aangekondigd.

Apple Tag gevonden in iOS 13

In iOS 13 zijn nu nieuwe aanwijzingen gevonden voor het accessoire, dat intern bekend staat onder de codenaam B389. Er wordt specifiek gesproken over ‘Tag1,1’ in een gedeelte van de code dat wordt gebruikt voor het koppelen van apparaten die in de buurt zijn. Dit werkt op dezelfde manier als de AirPods en HomePod: door de iPhone in de buurt te houden leg je verbinding. De verwijzingen in de code werden ontdekt door Steve Moser.

Tile in gebruik

Op bovenstaande foto zie je de Tile. Apple’s Tag zou er op ongeveer dezelfde manier uit gaan zien. Het is te bevestigen aan een tas of andere spullen. De tag is gekoppeld aan je iCloud-account en werkt op basis van nabijheid van je iPhone. Je zou bijvoorbeeld een seintje kunnen krijgen als je zonder tas of sleutelbos het huis verlaat. Je zou ook bepaalde locaties kunnen instellen als uitzondering, zodat je bijvoorbeeld niet meteen een waarschuwing krijgt als je iets op je werkplek laat liggen, op momenten dat je naar een vergaderkamer of de koffiemachine loopt.

Mogelijk gaat Apple het accessoire in september aankondigen tijdens het speciale event voor de iPhone. Een Tile is verkrijgbaar vanaf ongeveer 25 euro per stuk. Apple’s verkoopprijs zal waarschijnlijk op hetzelfde niveau of iets hoger liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.