Apple Watch van keramisch materiaal

‘Apple Watch Series 5 krijgt titanium en keramische behuizing’

Apple lijkt van plan om de volgende generatie Apple Watch in titanium en keramiek uit te brengen. Dat blijkt uit aanwijzingen in de code van watchOS 6. Een keramische Apple Watch bracht Apple al eerder uit, titanium is nieuw als materiaal.

Er zijn nog relatief weinig geruchten over de Apple Watch Series 5 en dat komt vooral omdat er vanuit de productieketen weinig uitlekt. Toch heeft Apple nu zelf per ongeluk informatie naar buiten gebracht: in de code van de watchOS 6 beta is te zien dat er twee afwijkende materialen op komst zijn: keramiek en titanium. Het werd ontdekt door iHelpBR, een Braziliaanse Apple-site. We kunnen de Apple Watch Series 5 in september verwachten, gelijktijdig met de nieuwe iPhone.

Apple Watch titanium en keramiek

Een Apple Watch van keramiek hebben we al eerder gezien, in de vorm van een Apple Watch Edition voor de Series 2 en 3. Dit jaar komt keramiek terug, iets wat begin 2019 al door Ming-Chi Kuo was voorspeld.

Apple Watch titanium en keramiek

Daarnaast komt nog een extra materiaalkeuze voor mensen die aluminium te gewoontjes vinden: titanium. Dit zal het ideale accessoire zijn voor mensen die de creditcard van Apple hebben, want ook voor de Apple Card wordt titanium gebruikt.

De afbeeldingen zijn onderdeel van een animatie die je in beeld krijgt als je het instellingsproces doorloopt. Volgens iHelpBR gaat het zowel om de 40mm als om de 44mm modellen. De vraag is of de roestvrij stalen variant nog wel blijft bestaan. Als dat zo is, dan heb je dit jaar meer keuze dan ooit met vier materialen en verschillende bandjes.

Apple Watch Edition keramisch

OLED-scherm van Japan Display

Dit weekend is ook in het nieuws, dat Apple de Series 5 weer gaat uitbrengen met een OLED-scherm. Deze keer zal het scherm echter voor het eerst worden gefabriceerd door Japan Display. Daarmee werpt Apple het Japanse bedrijf een reddingsboei toe, want het worstelt al langere tijd om de overstap van LCD naar OLED te maken. Zo’n 20 procent van het totale aantal schermen zal worden gemaakt door Japan Display. Dat percentage zal in de loop van de tijd toenemen, totdat over zo’n twee jaar tijd bijna alle Apple Watch-schermen door Japan Display worden gemaakt.

Japan Display heeft in het verleden veel geïnvesteerd in LCD-schermen en koos relatief laat voor OLED. Daardoor loopt het bedrijf achter op Samsung en LG Display. Extra investeringen van Apple (zo’n $100 miljoen) hebben het bedrijf er weer bovenop geholpen en de opdracht om Apple Watch-schermen te leveren zal daarbij ook zeker helpen. Apple is de belangrijkste klant van Japan Display: zo’n 60% van het werk dat ze verrichten heeft te maken met LCD-schermen voor iPhones.

Alles over de Apple Watch Series 5 lees je in onze round-up. Verder praten we je ook bij wat er in watchOS 6 te verwachten valt.

Bekijk ook

Apple Watch Series 5: alles over de Apple Watch van 2019

De Apple Watch Series 5 is de smartwatch die Apple in 2019 uitbracht. Dit nieuwe model heeft diverse verbeteringen, waaronder een always-on display en een ingebouwd kompas. Je leest hier alles over de nieuwe functies, design en meer van de nieuwe Apple Watch!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 is de vijfde generatie Apple Watch die in het najaar van 2019 uitgebracht is. De grootste verbetering is het always-on scherm. Ook nieuw is het kompas, waarmee je kan zien in welke richting je kijkt. De Apple Watch Series 5 is in 2020 opgevolgd door de Apple Watch Series 6 (met nieuwere chip) én de Apple Watch SE (dezelfde chip, maar zonder always-on scherm).

Apple Watch Series 5
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.