Bloomberg: ‘Goedkopere HomePod en betere AirPods gepland voor 2020’

Mark Gurman van Bloomberg heeft traditiegetrouw een vooruitblik gegeven op de producten die we dit najaar van Apple kunnen verwachten. Gurman rekent op een goedkopere HomePod in 2020 en nieuwe AirPods, die wel iets duurder zullen uitpakken vanwege extra functies.

Nu het september-evenement van Apple dichterbij komt, is het tijd om alvast vooruit te blikken. Wij deden dat eerder al in onze verwachtingen van het iPhone 2019 event. Nu doet zet ook Bloomberg de voorspellingen op een rijtje. Apple zou plannen hebben om volgend jaar een goedkopere HomePod uit te brengen met twee tweeters (een soort luidsprekers). De huidige HomePod heeft zeven tweeters, maar wordt vanwege de hoge prijs niet meer zo grif verkocht. Apple verlaagde daarom de adviesprijs al van $349 naar $299 in de VS. Gurman heeft bronnen binnen Apple en heeft een vrij hoge mate van betrouwbaarheid: zo’n 70 procent van zijn voorspellingen komen uit.

Betere AirPods op komst

Daarnaast zou Apple werken aan nieuwe AirPods, die wel iets duurder gaan uitpakken dan het huidige instapmodel van €179. Er zitten nieuwe functies in zoals waterbestendigheid en ruisonderdrukking. Ook voor deze AirPods is het plan om ze pas volgend jaar op de markt te brengen. In maart 2019 verscheen de tweede generatie AirPods met hands-free Siri en een speciaal oplaaddoosje voor draadloos opladen.

Over de Apple Watch Series 5 heeft Gurman eigenlijk niets opmerkelijks te melden. Behalve dan dat het horloge in 2018 een nieuw design en een groter scherm heeft gekregen en daarom dit jaar weinig veranderingen zal kennen. De nadruk zal liggen op nieuwe softwarefuncties in watchOS 6. Ook verwacht Bloomberg een iets andere afwerking van de behuizing. Daarbij baseren ze zich op de verwijzingen naar titanium en keramiek, die in een beta van iOS 13 zijn aangetroffen. Maar Bloomberg lijkt niet te beschikken over bronnen die dit nog eens kunnen bevestigen.

Er zijn zelfs geluiden dat Apple dit jaar helemaal geen Series 5 hoeft uit te brengen. Technisch gezien is de Series 4 helemaal top en de meeste vernieuwingen zitten in de softwarefuncties. Apple zou zich kunnen beperken tot nieuwe materialen zoals titanium.

Bloomberg heeft ook diverse voorspellingen over de iPhone 11, de iPads en aanstaande Macs. Zo bevestigen ze de naamgeving ‘Pro’ voor de OLED-modellen en herhalen ze nog eens de eerdere geruchten dat er drie camera’s in zitten. Alle details over deze geruchten lees je in ons andere artikel. Wil je meer weten over het september 2019-event en onze verwachtingen? Ook daarover hebben we een artikel.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het grote iPhone 2019 september-event

Vandaag is de grote dag! Het event komt eraan en we blikken nog één vooruit op het grote najaarsevent van Apple. Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het iPhone 2019-event van september? Dit zijn onze verwachtingen!

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.