Tim Cook op podium met iPhone Xs.

Wat is de datum van het iPhone-event 2019? Dit verklapt de iOS 13 code

September komt alweer in zicht, dus dat kan maar één ding betekenen: Apple's grote najaarsevenement is in aantocht! Welke mogelijkheden zijn er voor de iPhone event 2019 datum? Op basis van data van de afgelopen jaren kunnen we al een goede inschatting maken. En in de code van iOS 13 staan ook al aanwijzingen.

Update 15 augustus 2019: De code van de iOS 13 beta suggereert dat Apple van plan is om op dinsdag 10 september een event te organiseren. Dat is ook de datum die we eerder hebben getipt. Een afbeelding met de naam ‘HoldForRelease’ toont deze datum. De datum sluit aan op voorgaande jaren, toen Apple ook altijd in de tweede week van september een event organiseerde. Lees ook onze verwachtingen van het 2019-event in september!

iPhone 11 event datum

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 1 augstus.

Ieder jaar in september kondigt Apple de nieuwe iPhones aan. Het is een traditie die al jarenlang staat en ook dit jaar is dat weer het geval. Tijdens een event in september onthult Apple de iPhone 11 en de opvolger van de iPhone XR. Dit is de mogelijke datum voor het iPhone event 2019.

iPhone event 2019 datum

September is voor Apple de gebruikelijke drukke maand. Dit jaar zijn de 2019 iPhones en de Apple Watch Series 5 aan de beurt. Daarnaast komt ook de iOS 13 releasedatum in zicht. Al deze producten en softwareversies worden tijdens een groots event in september door Apple aangekondigd en besproken. Maar wanneer houdt Apple haar september 2019-event?

Kijkend naar de data van voorgaande jaren kunnen we al iets afleiden:

Zoals je ziet houdt Apple haar september-event altijd tussen 7 en 12 september, op een dinsdag of een woensdag. We denken daarom dat de iPhone-event 2019 datum op dinsdag 10 september 2019 valt. In theorie is woensdag 11 september ook een optie, maar vanwege de gebeurtenissen in 2001 ontwijkt Apple deze datum altijd.

We verwachten dat Apple de datum eind augustus bekendmaakt via uitnodigingen die naar de pers verstuurd worden.

Verwachte planning voor september

Op basis van deze keynote-datum, kunnen we ook al een goede inschatting maken hoe de rest van de planning van september eruit ziet. We verwachten daarom deze planning van Apple in september:

  • September 2019-event: dinsdag 10 september 2019 (verwacht)
  • Start pre-orders: vrijdag 13 september 2019 (verwacht)
  • iOS 13 releasedatum (en iPadOS 13, watchOS 6, etcetera): 16, 17 of 18 september (verwacht)
  • Release iPhones en Apple Watch: vrijdag 20 september (verwacht)

Het is nog de vraag of alle drie de 2019 iPhones op dezelfde dag verschijnen. In 2017 verschenen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus op dezelfde vrijdag in september, maar de iPhone X kwam pas op de eerste vrijdag in november. Vorig jaar was het andersom: de iPhone XS en iPhone XS Max kwamen in september, terwijl de iPhone XR in oktober kwam. Mogelijk kiest Apple nu voor dezelfde aanpak, waardoor een de release van de iPhone XR 2019 in oktober volgt.

Wil je meer weten over de Apple-events in 2019? In ons overzichtsartikel lees je welke events er al geweest zijn en wat ons in 2019 nog staat te wachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 15 augustus: Een afbeelding in iOS 13 beta bevestigt de datum van 10 september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2019, 21:00
Categorie Apple
Onderwerpen 2019 iPhone, apple event, keynote
Devices Apple Watch Series 5, iPhone 2019

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.