Tim Cook blij met doos.

iPhone 12-event: dit verwachten we van Apple’s oktober-event

Wat zijn de verwachtingen van Apple's iPhone 12-event van oktober 2020? In dit artikel lees je welke aankondigingen we verwachten, zoals de iPhone 12 en meer.

Dat 2020 anders gaat dan normaal, is voor niemand een verrassing. Ook Apple heeft te maken met vertragingen en een planning die flink afwijkt van het gebruikelijke patroon. Daarom houdt Apple in oktober 2020 een iPhone 12-event. Na alle aankondigingen van Apple’s september-event (met onder andere de Apple Watch Series 6 en iPad Air 2020), is het deze maand tijd voor de nieuwe iPhones. Maar naast de iPhone 12 verwachten we nog veel meer aankondigingen. In deze vooruitblik lees je onze verwachtingen van het iPhone 12-event van oktober 2020!

Datum iPhone 12-event
De grote vraag was lange tijd wanneer Apple het aankomende event gaat organiseren. De geruchten wezen er al op en inmiddels heeft Apple het officieel aangekondigd: de datum van het iPhone 12-event is op dinsdag 13 oktober 2020, om 19:00 Nederlandse tijd. Het event wordt zoals de afgelopen keren online gehouden en is via een livestream te volgen.

Bekijk ook

Het is officieel: datum iPhone 12-event is 13 oktober 2020!

Apple heeft nu echt de datum van het iPhone 12-event aangekondigd. Op dinsdag 13 oktober kondigt Apple de nieuwste generatie iPhones aan. Bekijk hier de uitnodiging van Apple's iPhone 12-event.

Dat betekent dat Apple een van tevoren opgenomen video uit gaat zenden, waar Tim Cook en anderen de aankondigingen doen. Er komt dus geen live event waarvoor journalisten uitgenodigd worden.

iPhone 12-event verwachtingen in het kort

Dit zijn de verwachtingen voor het aankomende iPhone 12-event in het kort:

iPhone 12 en meer: vrijwel zeker

De toestellen waar het allemaal om draait: de vier nieuwe iPhones. Apple brengt naar verwachting vier modellen uit in drie verschillende formaten. Ze zijn allemaal voorzien van een OLED-display en met 5G, al is nog onzeker welke 5G-versie Apple voor welk toestel gaat gebruiken.

iPhone 12 Pro render in verschillende kleuren.

iPhone 12 mini – 5,4-inch

De iPhone 12 mini is de kleinste uitvoering van de nieuwe modellen. Voor het eerst gaat Apple een slagje kleiner, waardoor dit toestel interessant is voor mensen die de 6,1-inch modellen te groot vinden. Deze iPhone 12 mini krijgt vermoedelijk een 5,4-inch scherm met dubbele camera aan de achterkant. Het design is van aluminium met een glazen achterkant. Er zit 5G op voor de nieuwste generatie mobiel internet. Lees hier meer over de iPhone 12 mini.

Dit zouden de verwachte specificaties zijn:

iPhone 12 mini

 • Scherm: 5,4-inch
 • Prijs: vanaf $699
 • Camera: dubbele cameralens met f/1.6
 • Opslag: 64GB, 128GB, 256GB
 • Kleuren: zwart, wit, rood, blauw, groen
 • Pre-order: 6 november
 • Release: 13 november

Bekijk ook

iPhone 12 mini: alles over deze kleine iPhone

De iPhone 12 mini is de kleinste variant van de iPhone 12-serie. Deze compacte smartphone heeft een 5,4-inch scherm en past met gemak in je broekzak. Het is bovendien de goedkoopste 5G smartphone in het assortiment. Lees hier alles over de iPhone 12 mini!

iPhone 12 – 6,1-inch

De iPhone 12 is de aankomende standaard iPhone. Het is de directe opvolger van de iPhone 11, met hetzelfde 6,1-inch schermformaat. De iPhone 12 is het grotere broertje van de iPhone 12 mini. Qua specificaties zijn deze vermoedelijk gelijk, op het grotere scherm en mogelijk iets langere accuduur na. Dat betekent dus ook een OLED-scherm, bij dit model van 6,1-inch. Het design met hoekige randen is van aluminium en komt vermoedelijk in meerdere verschillende kleuren. Welke kleuren dat zijn, is nog altijd onduidelijk. Lees hier meer over de iPhone 12.

Dit zouden de verwachte specificaties zijn:

iPhone 12

 • Scherm: 6,1-inch
 • Prijs: vanaf $799
 • Camera: dubbele cameralens met f/1.6
 • Opslag: 64GB, 128GB, 256GB
 • Kleuren: zwart, wit, rood, blauw, groen
 • Pre-order: 16 oktober
 • Release: 23 oktober

Bekijk ook

iPhone 12: alles over specs, functies en meer

De iPhone 12 is een kleurrijk toestel met 5G, een prachtig OLED-scherm en een nieuw design met platte zijkanten. Ook vind je op dit toestel bijna alle functies van de duurdere Pro-modellen, maar voor een veel lagere prijs. Op deze pagina lees je alles over de iPhone 12!

iPhone 12 Pro – 6,1-inch

De directe opvolger van de iPhone 11 Pro wordt een stukje groter. In plaats van 5,8-inch, heeft dit model een 6,1-inch display. De roestvrij stalen behuizing in de stijl van de iPhone 5-serie heeft ook veel weg van de recente iPad Pro. Er zitten drie camera’s aan de achterkant met daarbij een extra LiDAR-scanner. Daarmee kan de iPhone beter diepte herkennen, wat van pas komt voor AR-functies en betere fotografie. Lees hier meer over de iPhone 12 Pro.

Dit zouden de verwachte specificaties zijn:

iPhone 12 Pro

 • Scherm: 6,1-inch
 • Prijs: vanaf $999
 • Camera: drievoudige cameralens met LiDAR-scanner
 • Opslag: 128GB, 256GB en 512GB
 • Kleuren: goud, zilver, grafiet, blauw
 • Pre-order: 16 oktober
 • Release: 23 oktober

Bekijk ook

Dit is de iPhone 12 Pro: niet alleen voor professionals

De iPhone 12 Pro is hét toestel voor veeleisende gebruikers. Op deze pagina lees je alles over dit topmodel uit 2020: functies, verbeteringen, eigenschappen van de camera en meer. Ook vertellen we je meer over de prijs en waarom je dit toestel zou willen hebben - of je nu professional bent of niet.

iPhone 12 Pro Max – 6,7-inch

Ook de opvolger van de iPhone 11 Pro Max wordt een stukje groter: in plaats van 6,5-inch krijgt dit model een 6,7-inch display. Dit betekent dat dit de grootste iPhone ooit wordt. Andere specs zijn gelijk met die van de iPhone 12 Pro: drie camera’s, een LiDAR-scanner en een design dat sterk doet denken aan dat van de iPad Pro. Lees hier meer over de iPhone 12 Pro Max.

Dit zouden de verwachte specificaties zijn:

iPhone 12 Pro Max

 • Scherm: 6,7-inch
 • Prijs: vanaf $1.099
 • Camera: drievoudige cameralens met LiDAR-scanner
 • Opslag: 128GB, 256GB en 512GB
 • Kleuren: goud, zilver, grafiet, blauw
 • Pre-order: 13 november
 • Release: 20 november

Bekijk ook

iPhone 12 Pro Max: alles over deze maxi iPhone

Maak kennis met de iPhone 12 Pro Max, de grootste iPhone in de line-up van 2020. Met een groot 6,7-inch display en verbeterde camera kun je nog mooiere foto's maken en je apps op een groter scherm bekijken. Wat maakt de iPhone 12 Pro Max uniek? Je leest het hier!

MagSafe-oplader: grote kans

Apple’s AirPower gaan we waarschijnlijk nooit zien, maar dat betekent niet dat Apple helemaal stilgezeten heeft op het gebied van draadloze opladers. Apple zou voor de iPhone 12-serie de nieuwe MagSafe-opladers gepland hebben. Deze opladers bevestig je magnetisch aan de achterkant van je iPhone, zodat je geen gedoe meer hebt met het juist plaatsen van je iPhone op de draadloze lader. Het is daarmee vergelijkbaar met de magnetische oplader van de Apple Watch. Apple komt ook met nieuwe hoesjes die speciaal hiervoor gemaakt zijn.

Het gaat om twee versies, de MagSafe Charger en MagSafe Charger Duo. Laatstgenoemde zou geschikt zijn voor twee apparaten, maar het is nog onduidelijk welke twee apparaten dat zijn.

Bekijk ook

'Apple brengt MagSafe terug: magnetische hoesjes en opladers voor iPhone 12'

Apple is van plan om de MagSafe terug te brengen, zo beweert een bron. Apple verwerkt magneten in een nieuwe iPhone-case en komt ook met twee magnetische opladers.

HomePod mini: grote kans

Het is al een hele tijd stil rondom de HomePod. Apple bracht de speaker in het voorjaar van 2018 uit, maar sindsdien zijn er alleen software-updates uitgebracht die de speaker beter maken. Geruchten over een HomePod mini gaan nu al een tijdje en de kans dat Apple deze dit najaar presenteert is zeker aanwezig. Maar of de speaker ook dan eindelijk naar Nederland komt, is nog maar de vraag. De HomePod mini is niet alleen kleiner, maar ook goedkoper. Er wordt gesproken over 99 dollar. Hierdoor kan Apple een andere doelgroep aanspreken en meer de concurrentie aangaan met de kleinere speakers van Amazon en Google.

En over HomePod gesproken: we wachten ook nog steeds op de iOS 14-update voor de HomePod, waarbij je onder andere een andere standaard muziekdienst kan instellen. Het zou ons niets verbazen als Apple dit tegelijkertijd bespreekt met de aankondiging van de nieuwe HomePod mini.

Bekijk ook

HomePod mini: alles over functies, specs en meer van de kleinere HomePod

De HomePod mini is de kleinere en goedkopere versie van de HomePod. Hij is er sinds najaar 2021 ook in de kleuren blauw, oranje en geel. Hoe ziet het design van de HomePod mini eruit, wat zijn de functies en, misschien nog veel belangrijker, wanneer komt hij naar Nederland?

AirPods Studio: grote kans

Apple boekt veel succes met de AirPods en AirPods Pro, maar als je niet van oordopjes houdt, dan kom je al snel uit bij merken als Beats, Bose en Sennheiser. Apple wil nu in dat gat springen met de nieuwe AirPods Studio. Het ontwerp zou bestaan uit twee oorschelpen die magnetisch verbonden zijn aan een hoofdband. Deze is mogelijk ook zelf samen te stellen, vergelijkbaar met de bandjes van de Apple Watch. Er zijn ook al renders van de AirPods Studio opgedoken, op basis van gelekte foto’s. Apple zou werken aan twee versies, zowel om mee te sporten als om comfortabel muziek mee te luisteren. Het duurste model zou voor $599 in de winkel liggen, terwijl het sportmodel rond de $350 zou moeten kosten.

https://www.iculture.nl/audio/airpods-studio/

AirTag: mogelijk

Zou het nu dan eindelijk gaan gebeuren? Al ruim anderhalf jaar wordt gesproken over de komst van de AirTag, Apple’s antwoord op de Tile. Daarmee kan je bijvoorbeeld je sleutelbos makkelijk terugvinden of je rugtas tracken. De AirTag werkt met Bluetooth en maakt zo verbinding met de Zoek mijn-app, maar er zit vermoedelijk ook een U1-chip met Ultra-Wideband in. Deze chip, die je ook in de iPhone 11 en Apple Watch Series 6 vindt, kan veel nauwkeuriger de locatie van andere voorwerpen met de U1-chip bepalen. Augmented reality zou ook een grote rol spelen, zodat je via de camera van je iPhone kan zien waar je sleutels zijn. Apple heeft zelf al de naam van de AirTag verklapt in een supportvideo, dus het is slechts een kwestie van tijd voordat deze aangekondigd wordt.

De AirTag kan tijdens het event worden aangekondigd, maar komt volgens de nieuwste geruchten pas in maart 2021 uit.

Bekijk ook

AirTag: alles over Apple's slimme tracker

De AirTag is een nieuw accessoire van Apple waarmee je persoonlijke spullen kunt terugvinden. Er waren al concurrerende trackers van Tile en andere merken, maar de AirTag onderscheidt zich op een aantal punten. Op deze pagina lees je alles over de AirTag functies, specs, prijzen en meer.

Nieuwe Apple TV: mogelijk

De huidige Apple TV 4K stamt alweer uit 2017, nu alweer ruim drie jaar geleden. Maar wat kan Apple nog verbeteren? De opvolger (of vervanger) van de Apple TV 4K krijgt mogelijk een betere chip, zodat je probleemloos alle Apple Arcade-games kan spelen. Ook extra opslag zou daarbij goed van pas komen. Apple werkt volgens bronnen ook aan een nieuwe afstandsbediening. Deze afstandsbediening krijgt een functie zodat je hem makkelijk kan vinden, voor de keren dat hij weer verdwijnt tussen de kussens van de bank. De grote vraag is echter of deze Apple TV 2020 nog gaat halen. Bronnen beweren dat Apple kan besluiten om dit model later uit te brengen, bijvoorbeeld in het voorjaar van 2021.

Software-updates: grote kans

“Software-updates? Apple heeft toch net iOS 14 uitgebracht?” Dat klopt, maar achter de schermen werkt Apple alweer door aan nieuwe versies. Er is een beta van iOS 14.2, maar in het geheim zou ook iOS 14.1 al bijna gereed zijn. Deze versie staat vermoedelijk standaard geïnstalleerd op de iPhone 12 en verwachten we dan ook binnenkort voor iedereen. Het is nog onduidelijk of deze versie ook nieuwe functies bevat voor iedereen met een huidige iPhone.

Ook macOS Big Sur ligt nog in het verschiet. We verwachten dat Apple deze update ergens in oktober uitbrengt, dus een aankondiging van de releasedatum is voor dit event zeker een mogelijkheid. Daarnaast werkt Apple zoals eerder gezegd nog aan een software-update voor de HomePod, dus er komen nog genoeg software-updates aan.

Bekijk ook

macOS Big Sur review: de grootste vernieuwing zie je niet

macOS 11 Big Sur komt eraan en dat betekent dat er heel wat vernieuwingen aan zitten te komen. Hoe bevalt het nieuwe design, wat vinden we van de nieuwe functies? In onze macOS Big Sur review lees je het!

Nieuwe Macs: kleine kans

We denken niet dat Apple tijdens dit event ook nog Macs gaat bespreken en aankondigen. Apple heeft wel beloofd om dit najaar nog een nieuwe MacBook met Apple Silicon uit te brengen, maar wij denken dat Apple dit in een aparte video aankondigt. Dit zou gepland staan voor begin november, dus Apple heeft ook na het oktober event nog even de tijd om de aankondiging te doen. Volgens geruchten keert de 12-inch MacBook terug met een A14X-chip, ergens eind dit jaar. Een nieuwe iMac met gloednieuw design staat ook nog op de planning, net als een nieuwe 16-inch MacBook Pro. Maar deze producten verwachten we op z’n vroegst later dit najaar, mogelijk tijdens een event in november.

Lees ook ons grote overzicht met alle Apple-producten van 2020.

Bekijk ook

Overzicht: Deze Apple-producten heeft Apple in 2020 uitgebracht

Het einde van 2020 is in zicht en Apple heeft alle producten van dit jaar uitgebracht. In dit artikel vind je het vernieuwde overzicht van Apple-producten die dit jaar verschenen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max is de grootste iPhone van najaar 2020. Het is de opvolger van de iPhone 11 Pro Max maar met een groter 6,7-inch display, ondersteuning voor 5G en een nieuw design met vlakke zijkanten. Dit toestel had de meest uitgebreide camera van de 2020-serie, inclusief een LiDAR scanner voor betere 3D-dieptemeting. Lees hier alles over de iPhone 12 Pro Max kopen, prijzen, functies en meer. Dit model is opgevolgd door de iPhone 13 Pro Max.

iPhone 12 Pro Max
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.