iOS 14.2 beta.

iOS 14.2 Release Candidate nu beschikbaar voor publieke testers

Met fix voor vervelende updatemelding
Apple heeft de nieuwste beta van iOS 14.2 uitgebracht. Testers kunnen aan de slag met deze beta, waarvan binnenkort de volledige versie verschijnt. Lees hier wat er nieuw is.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 14 verscheen een maand geleden en nu verschijnt alweer versie 14.2 voor de nieuwste beta’s. Apple slaat voor de uitgebreide betaperiode dus versie 14.1 over en er zijn verschillende verklaringen mogelijk waarom dat is. iOS 14.1 is er wel als Release Candidate voor ontwikkelaars en is waarschijnlijk voorgeïnstalleerd op de nieuwe toestellen. Die update verwachten we ergens komende week. In iOS 14.2 zitten meer grote nieuwe functies. In ieder geval staat de nieuwste iOS 14.2 beta klaar voor ontwikkelaars en publieke betatesters. We vertellen je wat er nieuw is.


iOS 14.2 beta.

Meest recente iOS 14.2 Beta

iOS 14.2 Release Candidate

30 oktober 2020 – iOS 14.2 Release Candidate is nu beschikbaar met een fix voor de vervelende updatemelding.

Lees in ons aparte artikel meer over alle verbeteringen en nieuwe functies in iOS 14.2.

Bekijk ook

Deze nieuwe functies van iOS 14.2 vind je op de iPhone

Apple heeft iOS 14.2 uitgebracht. Maar welke nieuwe functies vind je in deze update? Lees hier alles over de verbeteringen en functies van iOS 14.2 voor de iPhone.

In de tweede beta werden de nieuwe emoji van dit najaar toegevoegd.

Bekijk ook

iOS 14.2 bevat de nieuwe emoji van dit najaar

In iOS 14.2 vind je de nieuwe emoji van dit najaar, waaronder het Italiaanse handgebaar, de ninja en de bever. Eerder liet Apple op World Emoji Day al een voorproefje zien, maar nu is het definitieve uiterlijk bekend.

Dit waren de nieuwe functies in de eerste beta van iOS 14.2:

 • Muziekherkenning met Shazam via Bedieningspaneel: Je kan nu snel muziek herkennen via Shazam met een nieuwe knop in Control Center. Je hebt daardoor zelfs niet meer de Shazam app nodig. De functie zorgt er ook voor dat je muziek kan herkennen die bijvoorbeeld via je AirPods afgespeeld wordt.
 • Nieuwe media-bediening: Het bedienen van muziek op je iPhone, Apple TV en andere AirPlay-speakers via het Bedieningspaneel is vernieuwd. Daarnaast krijg je suggesties om content af te spelen als er momenteel niks afgespeeld wordt.
 • Mensen-herkenning: Met de People Detection in de Vergrootglas-app kunnen mensen met een visuele beperking een waarschuwing krijgen als er mensen herkend worden via de camera van de iPhone. Met AR-laat de app zien wat de afstand is.
 • Watch-app: De Watch-app heeft een aangepast icoontje: de Apple Watch heeft nu een Solo Loop-bandje.

iOS 14.2 beta downloaden voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Daar vind je het juiste betaprofiel om op je iPhone te installeren. Doorgaans zijn er twee manieren voor het installeren van de update. Je kan het zogenaamde Restore Image downloaden en die vervolgens via de Finder op de Mac of iTunes op Windows op je iPhone zetten. Een andere manier is door het juiste betaprofiel te downloaden en de beta over-the-air te installeren. Vorig jaar koos Apple in eerste instantie alleen voor de eerste optie en mogelijk is dat nu ook het geval.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

De publieke beta van iOS 14.2 is ook beschikbaar. Het installeren van de publieke beta van iOS vereist wel dat je het juiste betaprofiel hebt en bent aangemeld voor Apple’s betaprogramma.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iOS 14.2 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 14.2-beta’s. We verwachten iOS 14.2 in oktober 2020.

 • iOS 14.2 Release Candidate: 30 oktober (verschenen)
 • iOS 14.2 Publieke Beta 4: 21 oktober (verschenen)
 • iOS 14.2 Beta 4: 20 oktober (verschenen)
 • iOS 14.2 Publieke Beta 3: 14 oktober (verschenen)
 • iOS 14.2 Beta 3: 13 oktober (verschenen)
 • iOS 14.2 Publieke Beta 2: 30 september (verschenen)
 • iOS 14.2 Beta 2: 29 september (verschenen)
 • iOS 14.2 Publieke Beta 1: 21 september (verschenen)
 • iOS 14.2 Beta 1: 18 september (verschenen)
 • iOS 14.2 definitief: oktober 2020 (verwacht)

Over iOS 14.2
iOS 14.2 is mogelijk de eerste aanvullende update voor de iPhone en iPod touch van iOS 14. iOS 14 bracht heel veel verbeteringen, verbeterde prestaties en een vernieuwd ontwerp. Zo kun je widgets op je beginscherm zetten, is er een nieuw overzicht genaamd de App Library en nog veel meer. We verwachten dat Apple in deze nieuwe versies enkele nieuwe functies nog verder verbeterd heeft. Wil je meer weten wat er nieuw is in iOS 14, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Bekijk ook

iOS 14: dé najaarsupdate voor de iPhone in 2020

iOS 14 is dé grote update voor de iPhone in najaar 2020. De update is voor iedereen met een geschikte iPhone beschikbaar. Hieronder lees je alles over iOS 14, de vele verbeteringen en hoe je de update kunt installeren.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 14 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS beta problemen zoals trage iPhone of batterij snel leeg: dit kan er allemaal mis gaan

Is je batterij door de iOS beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 30 oktober: iOS 14.2 Release Candidate is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke betatesters.
 • 2020 - 20 oktober: De vierde beta is er.
 • 2020 - 13 oktober: De derde beta is er.
 • 2020 - 29 september: De tweede beta is er.
 • 2020 - 18 september: Toegevoegd: mogelijke beweegredenen van Apple om iOS 14.1 over te slaan met de beta's.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
68 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.